Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 415 / 55 / 0
@Pan Cietrzew 69

To pytanie do ciebie, czy lek działa prawidłowo? - połowicznie - ustępuje strach przed tym co będzie w przyszłości, jednak zacząłem bać się wychodzić z domu.

Występują uciążliwe skutki uboczne? - brak jakichkolwiek oprócz tego, że oxy prawie w ogóle nie czuć kiedy sobie wieczorem zarzucę większą dawkę.

Profil terapeutyczny pasuje? - nie - przestałem się bać tego co będzie w przyszłości, ale spotkanie nawet ze znajomym wywołuje u mnie stres zupełnie nie wiem dlaczego. Przed zastosowaniem leku tego nie było.

Potrzebuje coś co zabije we mnie jakiekolwiek uczucia. W tym świecie tak będzie lepiej.
  • 1730 / 277 / 0
Ma ktoś doświadczenie z lekami firmy Adamed? Prawda to że robią chujowej jakości antydepresanty?
  • 600 / 109 / 0
13 października 2021mariusz9984 pisze:
@Pan Cietrzew 69

To pytanie do ciebie, czy lek działa prawidłowo? - połowicznie - ustępuje strach przed tym co będzie w przyszłości, jednak zacząłem bać się wychodzić z domu.

Występują uciążliwe skutki uboczne? - brak jakichkolwiek oprócz tego, że oxy prawie w ogóle nie czuć kiedy sobie wieczorem zarzucę większą dawkę.

Profil terapeutyczny pasuje? - nie - przestałem się bać tego co będzie w przyszłości, ale spotkanie nawet ze znajomym wywołuje u mnie stres zupełnie nie wiem dlaczego. Przed zastosowaniem leku tego nie było.

Potrzebuje coś co zabije we mnie jakiekolwiek uczucia. W tym świecie tak będzie lepiej.
W takim razie możesz spróbować zamienić wenlafaksynę na paroksetynę i dołożyć pregabalinę, co do niedziałającego oxy to te leki będą spłycać euforię i osłabiać działanie większości substancji psychoaktywnych a z wieloma wchodzą w niebezpieczne interakcje zasadniczo panuje zasada "albo się leczysz albo ćpasz" bo razem to nie ma sensu, ani jedno ani drugie nie będzie działać jak należy.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 205 / 38 / 0
@zburzony Faxolet ER adamedu ,otępienie, totalne problemy ze snem,brak apetytu,to z najbardziej uciążliwych. Weź pod uwagę fakt,że to są kwestie osobnicze i Twój organizm może zareagować zupełnie inaczej
Uwaga! Użytkownik caroo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 785 / 16 / 0
Witam zaczelem brać anafranil 15 mg po jakim czasie wskoczyć na 35 a potem na 75 mała dawka żeby uniknąć skutków kiedyś brałem bardzo pomogła na depre ocd itd
  • 3244 / 555 / 0
Bralem wcześniej parox, efekty byly znakomite ale ta ciagla zmula i kastracja mnie zniechęciły. Musiałem dowalać końskie dawki pregabaliny ale do złej drogi prowadziły a kutas przy 60mg już umarł.

Jako że problemy z depresją się nasilily zaczalem z sertralina. Dawniej przegrywałem z nią przez nachalne pobudzenie i ciągle ciśnienie na wszystko. Teraz sie zabezpieczyłem benzo ale wiadomo tak długo nie można, będę musiał już niebawem redukować żeby za bardzo się nie uzależnić. Myślę że powolna redukcja tak z miesiąc pobiore xana i zobaczymy co dalej jak się sertralina rozkręci. Oby nie było problemu.
Depresją znikła już 3 dnia, jest rewelacyjnie, jestem zaktywizowany czego nie miałem po parox, ciekawi mnie jakie będą efekty po rozkręceniu no i wiadomo jak już będę brał tylko sertraline jak sobie będę radził ze snem, jak długo kontynuuję leczenie i czy zejście będzie tak samo koszmarne jak po parox
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 501 / 18 / 0
@pomasujplecki Może zmień na wenle. Ja jestem teraz na wenli zmiana niesamowita
  • 999 / 183 / 0
@pomasujplecki dodaj na sen mirtazapine.Ja na tej sertralinie nie czuję żadnej aktywizacji.Jedynie pierwsze dni przy zmianie dawki a tak tylko zamuła.Zastanawiam się czy ten lek wgl coś działa.
  • 3244 / 555 / 0
21 października 2021PeTek89 pisze:
@pomasujplecki Może zmień na wenle. Ja jestem teraz na wenli zmiana niesamowita
Jestem nerwicowcem, noradrenalina obniży moją pewność siebie.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 9623 / 1899 / 2
18 października 2021deoodeoo pisze:
Witam zaczelem brać anafranil 15 mg po jakim czasie wskoczyć na 35 a potem na 75 mała dawka żeby uniknąć skutków kiedyś brałem bardzo pomogła na depre ocd itd
A po Polsku ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.