Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
oraz kodeinowa nutka
https://www.youtube.com/watch?v=_dNht9Zr0CE
Synkro - Acceptance
tur3k pisze:Na mnie dorzutki (w sensie nowej fazy, gdy praktycznie zeszła i został jedynie nieprzyjemny ekhm aftershit (bo określenie 'afterglow' byłoby tutaj z całym szacunkiem dla tripujących wybitnie nie na miejscu)) działają znakomicie, z tym że ja mam dziwny organizm i mną się proszę nie sugerować bo może wyjść momentami dziwnie (i niebezpiecznie). Sprawdzone_info.
tur3k pisze:A co jeśli kodeinowa logika powstała na błędnych założeniach oraz źle zinterpretowanych wnioskach ? ;) Przykładem niech będzie 'Farmakodynamika kodeiny'.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
I po prostu muszę się wyżalić - te nowe przepisy mega utrudniają zdobycie mojej (naszej) ukochanej substancji. Dziś idę do apteki, a tu jakaś nieznana mi wcześniej babka, na moje "poproszę Antidol", odpowiada "nie nie, weszły nowe przepisy, od 1 lipca nie sprzedajemy, dam pani Apap". Ja ją grzecznie uświadomiłam na czym polegają te nowe przepisy. Pyta, po co mi Antidol. Ja: "na uporczywe migreny, zawsze się sprawdza". A pani tech. farm. na to "a może po to by być na haju?". Ja na to że nie życzę sobie by sugerowano mi że jestem ćpunem. No i daje mi ten Antidol, później pytam się o jeden z balsamów, które jak byk były wystawione na ladzie, mówię po kilka razy nazwę firmy, pytam o cenę, a ta z wyrzutem "nie wiem o czym pani mówi". Po prostu nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Szkoda że apteka spalona, całodobowa i dość tania...
Chyba czas zrobić zapas Clonazepamum...
Z czego to wynika?
W efekcie przewiduje zwiększony ruch w dziale o PST.
Tyle :v
Paradoksalnie przez ta ustawę na kode wydaje się więcej kasy,bo zamiast kupić kilka paczek w jednej,taniej aptece to trzeba lecieć do tej droższej,a ceny skaczą od 7 do 11 zł :'(
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.