Co do zamawiania od prywaciarzy nie mających umów z funduszem nic się nie zmieni. Myślę że to powinno zamknąć wszelkie dyskusje. Nie ma to nic wspólnego z zakazywaniem teleporad.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
26 czerwca 2021WujekMorda pisze:
@DexPL Ty się tam stary obracasz, może wiesz coś na ten temat ? To jakaś ogólnopolska akcja czy oże po prostu moja przychodnia tylko strajkuje ?
Jednakże strajk w skali kraju jest na tym etapie jeszcze niemożliwy. Najwcześniej wczesną jesienią (procedury strajkowe trwają tygodniami, by strajk uznać za legalny na mocy prawa). Może zastrajkuje Twoja poradnia/szpital? Albo poszczególni lekarze, nie w ramach większej akcji. Dopytaj, bo to ciekawe jest. Daj znać jak będziesz wiedział.
PS. Bardzo dobrze, że za nadużycia teleporad zamykają poradnie. Szkoda, że nie zrobili tego rok temu, bo to, do czego doszło jest patologią na skalę przemysłową. Niektórzy lekarze mają 90% teleporad. Do poradni wejść nie można nawet.
26 czerwca 2021cbsz pisze: to jest niesamowite. mam już do odbioru 15 paczek poltramu 50mg. 10minut formularz i kod smsem. jestem mile zaskoczony
mój rodzinny pisze mi klona 2mg, alpragen 1mg i bromazepam 6mg kolejno 8 paczek, 8 paczek i 4 paczki. myślisz że zagląda w moją kartę i coś go to obchodzi?
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
28 czerwca 2021cbsz pisze: @DexPL
mój rodzinny pisze mi klona 2mg, alpragen 1mg i bromazepam 6mg kolejno 8 paczek, 8 paczek i 4 paczki. myślisz że zagląda w moją kartę i coś go to obchodzi?
Każdy z nas ma "lekarza" i lekarza. Nie myl tych dwóch pojęć.
26 czerwca 2021cbsz pisze: to jest niesamowite. mam już do odbioru 15 paczek poltramu 50mg. 10minut formularz i kod smsem. jestem mile zaskoczony
Albo handlujesz tym gównem, albo po prostu ściemniasz.
We are eternal
We are eternal
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów
Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.