Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 199 / 8 / 0
acetyl-tyrozyna jak astralny wspomniał jest w kwestii tyrozyny lepszym -oczywiście- rozwiązaniem jako że ma większe zdolności pokonywania bariery krew-mózg, no i zawsze masz grupę acetylową jako bonus ..wiadomy;

C9H13N nie chwal się xd
co do dopaminy - tak ,ale nie może być wywalona dużo ponad resztę jeśli chodzi o równowagę neuroP
w tym zestawie zbędny ten trilac ,jak i mate ,w ogóle mate zmień tak ogólnie na coś innego do picia

do zestawu dodaj obowiązkowo ,tym bardziej przy suplementacji htp - kurkumę jako antagonistę htp2 co ma bardzo wymierne skutki w postaci skupienia
ogólnie zestaw miły i z pewnością pomoże.

..mj tak w ogóle to świetny dodatek imo. do reszty;
Ostatnio zmieniony 28 września 2012 przez THatmanC, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1252 / 4 / 0
Ale ogólnie zwiększony poziom dopaminy przez suple daje pozytywne efekty przy nauce?
Raczej tak. Zalezy jeszcze w ktorych rejonach mozgu, jaka jest aktywnosc danych receptorow etc.

Ogolnie rzecz biorac wysoki poziom dopaminy zbija acetylocholine wiec radze sie starac podbijac jednoczesnie obydwa te neurotransmitery.

Cholina + acetylo-l-tyrozyna + etylofenidat (malutko) + nieco kurkumy powinny dac niezly efekt.
w tym zestawie zbędny ten trilac
Wcale nie, odpowiednia flora jelitowa to podstawa. Warunkuje to synteze niektorych substancji (w tym witamin) w sposob naturalny co zmniejszy prawdopodobienstwo niektorych niedoborow, mogacych sie objawiac nieco pogorszonymi funkcjami kogniwstycznymi.
Poza tym usprawni wchlanianie w jelicie cienkim.

Acetylo-l-tyrozyna dodatkowo odlaczy grupe acetylowa i polaczy sie z cholina dajac zauwazalny efekt dzieki lepszemu wykorzystaniu prekursora.

Predzej powiedzialbym, ze zbedna jest ta kofeina z yerby.
Na Twoim miejscu potestowalbym i wybral albo eph albo yerbe.
Osobiscie zastanowilbym sie jeszcze nad ilex guyausa.
..MJ tak w ogóle to świetny dodatek imo. do reszty;
Na pewno nie do nauki :)
Ty kurwa masz innego do roboty niż siedzenie ciągle na hajpie w dziale? Ale dzięki...
Siedze w domu i sie lecze. Odswiezam forum co 10 minut %-D

Chyba zatrudnie sie jako ekspert odpowiadajacy na listy uzytkownikow na jakims forum czy w gazecie ; )
  • 1450 / 19 / 0
THatmanC,

yerbę lubię(po kawie mnie podrażnienie kofeinowe bierze), ale zielona herbatka też będzie. Co do Trilc'u- nigdy nie żarłem tyle kapsuł, więc wolę osłaniać jelita tym lekiem.

Dobra teraz dawkowanie i pory dawkowania. Najgorzej to z tą L-DOPĄ, na czczo- 20 min od wzięcia może być śniadanko z tym niesfornym białkiem heheh...

Dobra czyli tak:

Zaraz po przebudzeniu:

L-DOPA, ale nie wiem jaka dawka + 50mg witaminki B6+ 555mg magnezu chelatynowego, 45mg cynku+ Trilac zapite ciepłą wodą na rozruch układu pokarmowego. Po 30 min 1200mg lecytyny, 650mg choliny i normalne śniadanie. Na noc godzinę przed kolacją- też lubię się najeść- 300mg 5-HTP, 1200mg lecytyny, 650mg choliny, 45mg cynku i żeńszeń- też nie wiem jaką dawkę na start. Dodam, że wciągu dnia jestem w pracy na taśmie, więc kapsuł brać nie będę. Wiecie jaka woda jest bogata w magnez, ale nie jest gazowana?
Ostatnio zmieniony 28 września 2012 przez C9H13N, łącznie zmieniany 1 raz.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 199 / 8 / 0
białko w diecie to podstawa, dosłownie - jajka jak wiesz zawierają chyba bym powiedział dosłownie "wszystko" czego potrzeba organizmowi; i nie mówię tylko o ich aminogramie, sam zajadam codziennie kilka i polecam takie podejście

yerba jako dodatek do 'bombki' ok ale chodziło mi o zastąpienie jej w codziennym użytkowaniu ,zielona imo to dużo lepszy wybór jeśli chodzi o długotrwałą konsumpcję.
Kawa ok ,sam miewam podobnie ,dobrym pomysłem jest mix tj. mniej kawy ale zato z dodatkiem kakao;

l-dopę daj na 3dawki w ciągu dnia jeśli chcesz ją jakoś odczuć" ,spokojnie może być jak piszesz ,następne dawki ok 2h po posiłkach lub te 30min przed posiłkami
  • 1252 / 4 / 0
Wiecie jaka woda jest bogata w magnez, ale nie jest gazowana?
Z tych popularnych to muszynianka niebieska - niskonasycona CO2.
  • 330 / 1 / 0
Czy EPH mzona zazywac z leakmi przeciwhistaminowymi (przeciwalergicznymi)?

Do moderatora: Jesli nie chcesz umiescic mojego posta, odpisz mi rposze na PW (na maila cos nie dochodza) Tak lub Nie. Bede bardzo wdzieczny.
  • 1472 / 196 / 0
Można, a nawet w przypadku czynnika alergicznego mógłby ci uratować życie :D

THC - ja proponuję zamiast kawy właśnie yerbę. Kawa jak puszcza to czuć, a yerba działa słabiej, ale dłużej ze swoją kofeiną i mamy dość stabilną stymulację.

Jajka - jak najbardziej.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1450 / 19 / 0
Czyli jak z L-DOPA postaci leku DOPA Mucuna? 3 razy dziennie po 400mg starczy? Ogólnie przy stosowaniu supli wpływających na dopaminę czy serotoninę widać w zmianach u człowieka? Nie wiem... zwiększony myślotok, większe rozgadanie, lekką nadaktywność.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 207 / 4 / 0
C9H13N pisze:
Czyli jak z L-DOPA postaci leku DOPA Mucuna? 3 razy dziennie po 400mg starczy? Ogólnie przy stosowaniu supli wpływających na dopaminę czy serotoninę widać w zmianach u człowieka? Nie wiem... zwiększony myślotok, większe rozgadanie, lekką nadaktywność.
U mnie tylko zwiększony myślotok, dwa pozostałe wręcz na minus.
Uwaga! Użytkownik sanchez1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1252 / 4 / 0
Czyli jak z L-DOPA postaci leku DOPA Mucuna? 3 razy dziennie po 400mg starczy?
Duzo za duzo, rozjebiesz sobie uklad dopaminergiczny.

3x po 60mg stalej suplementacji to chyba maks.
Sadze, ze lepiej sprawdziloby sie polaczenie 2x 60mg + jakis inhibitor wychwytu zwrotnego DA jak etylofenidat.

Nie wiem czemu wciaz upierasz sie przy tej pieprzonej l-dopie. Wspominalem o tym juz pare razy - nie stymuluje ona wybitnie funkcji kogniwistycznych,
tolerancja na nia rosnie bardzo szybko i do bardzo duzego poziomu a skutki uboczne przy duzych dawkach sa tragiczne.

Wczesniej sa setki postow dotyczace omega 3, magnezu, adaptogenow i srodkow wplywajacych na m.in. acetylocholine. Skup sie na tym i nie kombinuj bo dobrze na tym nie wyjdziesz.
Jesli faktycznie zalezy Ci na mozgu, zrob sobie przerwe od cpania. To jest podstawowa zasada, od niej nie ma ucieczki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.