Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
C9H13N nie chwal się xd
co do dopaminy - tak ,ale nie może być wywalona dużo ponad resztę jeśli chodzi o równowagę neuroP
w tym zestawie zbędny ten trilac ,jak i mate ,w ogóle mate zmień tak ogólnie na coś innego do picia
do zestawu dodaj obowiązkowo ,tym bardziej przy suplementacji htp - kurkumę jako antagonistę htp2 co ma bardzo wymierne skutki w postaci skupienia
ogólnie zestaw miły i z pewnością pomoże.
..mj tak w ogóle to świetny dodatek imo. do reszty;
Ale ogólnie zwiększony poziom dopaminy przez suple daje pozytywne efekty przy nauce?
Ogolnie rzecz biorac wysoki poziom dopaminy zbija acetylocholine wiec radze sie starac podbijac jednoczesnie obydwa te neurotransmitery.
Cholina + acetylo-l-tyrozyna + etylofenidat (malutko) + nieco kurkumy powinny dac niezly efekt.
w tym zestawie zbędny ten trilac
Poza tym usprawni wchlanianie w jelicie cienkim.
Acetylo-l-tyrozyna dodatkowo odlaczy grupe acetylowa i polaczy sie z cholina dajac zauwazalny efekt dzieki lepszemu wykorzystaniu prekursora.
Predzej powiedzialbym, ze zbedna jest ta kofeina z yerby.
Na Twoim miejscu potestowalbym i wybral albo eph albo yerbe.
Osobiscie zastanowilbym sie jeszcze nad ilex guyausa.
..MJ tak w ogóle to świetny dodatek imo. do reszty;
Ty kurwa masz innego do roboty niż siedzenie ciągle na hajpie w dziale? Ale dzięki...
Chyba zatrudnie sie jako ekspert odpowiadajacy na listy uzytkownikow na jakims forum czy w gazecie ; )
yerbę lubię(po kawie mnie podrażnienie kofeinowe bierze), ale zielona herbatka też będzie. Co do Trilc'u- nigdy nie żarłem tyle kapsuł, więc wolę osłaniać jelita tym lekiem.
Dobra teraz dawkowanie i pory dawkowania. Najgorzej to z tą L-DOPĄ, na czczo- 20 min od wzięcia może być śniadanko z tym niesfornym białkiem heheh...
Dobra czyli tak:
Zaraz po przebudzeniu:
L-DOPA, ale nie wiem jaka dawka + 50mg witaminki B6+ 555mg magnezu chelatynowego, 45mg cynku+ Trilac zapite ciepłą wodą na rozruch układu pokarmowego. Po 30 min 1200mg lecytyny, 650mg choliny i normalne śniadanie. Na noc godzinę przed kolacją- też lubię się najeść- 300mg 5-HTP, 1200mg lecytyny, 650mg choliny, 45mg cynku i żeńszeń- też nie wiem jaką dawkę na start. Dodam, że wciągu dnia jestem w pracy na taśmie, więc kapsuł brać nie będę. Wiecie jaka woda jest bogata w magnez, ale nie jest gazowana?
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
yerba jako dodatek do 'bombki' ok ale chodziło mi o zastąpienie jej w codziennym użytkowaniu ,zielona imo to dużo lepszy wybór jeśli chodzi o długotrwałą konsumpcję.
Kawa ok ,sam miewam podobnie ,dobrym pomysłem jest mix tj. mniej kawy ale zato z dodatkiem kakao;
l-dopę daj na 3dawki w ciągu dnia jeśli chcesz ją jakoś odczuć" ,spokojnie może być jak piszesz ,następne dawki ok 2h po posiłkach lub te 30min przed posiłkami
Wiecie jaka woda jest bogata w magnez, ale nie jest gazowana?
Do moderatora: Jesli nie chcesz umiescic mojego posta, odpisz mi rposze na PW (na maila cos nie dochodza) Tak lub Nie. Bede bardzo wdzieczny.
THC - ja proponuję zamiast kawy właśnie yerbę. Kawa jak puszcza to czuć, a yerba działa słabiej, ale dłużej ze swoją kofeiną i mamy dość stabilną stymulację.
Jajka - jak najbardziej.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
C9H13N pisze:Czyli jak z L-DOPA postaci leku DOPA Mucuna? 3 razy dziennie po 400mg starczy? Ogólnie przy stosowaniu supli wpływających na dopaminę czy serotoninę widać w zmianach u człowieka? Nie wiem... zwiększony myślotok, większe rozgadanie, lekką nadaktywność.
Czyli jak z L-DOPA postaci leku DOPA Mucuna? 3 razy dziennie po 400mg starczy?
3x po 60mg stalej suplementacji to chyba maks.
Sadze, ze lepiej sprawdziloby sie polaczenie 2x 60mg + jakis inhibitor wychwytu zwrotnego DA jak etylofenidat.
Nie wiem czemu wciaz upierasz sie przy tej pieprzonej l-dopie. Wspominalem o tym juz pare razy - nie stymuluje ona wybitnie funkcji kogniwistycznych,
tolerancja na nia rosnie bardzo szybko i do bardzo duzego poziomu a skutki uboczne przy duzych dawkach sa tragiczne.
Wczesniej sa setki postow dotyczace omega 3, magnezu, adaptogenow i srodkow wplywajacych na m.in. acetylocholine. Skup sie na tym i nie kombinuj bo dobrze na tym nie wyjdziesz.
Jesli faktycznie zalezy Ci na mozgu, zrob sobie przerwe od cpania. To jest podstawowa zasada, od niej nie ma ucieczki.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kluczborkprasowy.jpg)
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki
Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pippismoking.jpg)
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity
Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/gdfgdfgdfg-1038x1038.png)
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu
W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.