Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 117 / 1 / 0
kupowałem od phoenixnutrition2012 za 62 pln na ebay, niby prawie 4k opinii i prawie 100% pozytywów, ale nie wiem. zaraz nauka i zobaczymy.
Uwaga! Użytkownik Pizarro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / 1 / 0
swoje waże na wadze, wiec można powiedzieć ze aplikuje dokładnie, dzialania brak.
Uwaga! Użytkownik Pizarro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 17 / 0
To nie ćpanie, nie czuć tego mocno. Jeśli chcesz sprawdzić pełnie działania tak na szybko, to odmierz 50-80mg... To powinieneś poczuć. Delikatne "rozleniwienie" - uczyć się da, nie ma problemu. Dawki koło 100mg zaczynają działać dziwacznie, nie jest to miłe, ale nie jest też nie miłe. Dziwne. Zresztą, dopiero po 30 dniach widać, że łata dziury w mózgu...
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 2877 / 100 / 0
Prosiłbym kogoś kto ma większe doświadczenie z piracetamem o porównanie jednego środka do drugiego. Materiały przydałyby się do faq, obiecuję umieścić nick na liście współautorów :-D
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 438 / 6 / 0
Syn Bozy pisze:
Prosiłbym kogoś kto ma większe doświadczenie z piracetamem o porównanie jednego środka do drugiego. Materiały przydałyby się do faq, obiecuję umieścić nick na liście współautorów :-D
A więc w moim aptecznym czysto subiektywnym mniemaniu :

Noopept :

- Jest wiele mocniejszy od Piracetamu,
- Jest znacznie mniej przepadany niż Piracetam
- Subiektywnie początek jego działania jest znacznie bardzoej zauważalny aniżeli Piracetamu.
- Czas trwania / odczuwalnego działania noopeptu stosowanego doraźnie - dłużej się utrzymuje
- Wbrew oczekiwaniom, po noopepcie nie zauważyłem gwałtownego wzrostu libido *,wręcz niekiedy jego gwałtowny spadek

*Piracetam częstokroć bywa wypisywany przez lekarzy w dawkach dziennych 300-800 mg /dzień w problemach w utracie zainteresowania strefą seksualną .

- Noopept śmierdzi, a właściwie jebie jak zdechły pies najsampierw opanierowany niepierwszej jakości rybą , niekiedy przypomina zapach ulicznej amfetaminy

- Noopept pochodzenia aptecznego - tabletkowany - pozbawiony jest powyższej przypadłości, z racji postaci tabletki drażowanej/powlekanej.

- Po noopepcie rzadziej odczuwalny jest motyw " kurcze za mało, hmm ...chyba jednak dzisiaj za mało"
, przy stosowaniu Piracetamu dorzucane często jest 1200 +1200+1200 zapijane kawą w pewnym momencie zaczyna być zwyczajnie ...nieprzyjemnie.

- Po Noopepcie nie występuje lub występuje sporadycznie w stopniu nieznacznym : agresja, rozdrażnienie, nerwowość która
występuje u wielu użytkowników Piracetamu.

W trakcie stosowania noopeptu , pocenie się bywa znacznie intensywniejsze aniżeli po Piracetamie , w dodatku woń potu bywa ostrzejsza.

Noopept wbrew oczekiwaniom nie zwiększa gwałtownie łaknienia jak to się czasami nieustannie miewa w trakcie stosowania Piracetamu. Potężne apetyty " znikają wraz z wydłużeniem kuracji, do całkowitego ustąpienia tej przypadłości, a w skrajnych przypadkach do jadłowstrętu włącznie.

- Stosowanie noopeptu w dawkach 40-150mg/ dzień znacznie mniej obciąża wątrobe niż pochłanianie " ciężkostrawnych" wielkośći pocisku rewolwerowego tabletek.

- Z subiektywnych obserwacji oddziaływania powyższych substancji na pracę nerek przy zastosowaniu jednocześnie odpowiedniej diety , jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że nawet małe dawki noopeptu powodowały wydalanie moczu o ciemniejszej barwie aniżeli po "obżeraniu się preparatami z Piracetamem" bilirubina?

Co do potencjału nootropowego , dla początkowego użytkownika noopept bedzie czymś nie z tej Ziemi, z czasem z tym błogosławieństwem łatwo można się oswoić i przestać doceniał potencjał tej substancji.

Pierwsza dawka noopeptu w wieku lat 25 zadziałała na mnie równie piorunujaco , co jedna tabletka Piracetamu podkradnięta Babci Stasi i zjedzona w dawkach dzielonych 2 x 400 mg w wieku lat 13 ! Jakież zdziwienie moje było jak zasnąć nie mogłem do późnej nocy a Widzmina pochłaniałem jak paczkę Lays'ów

I absolutny hit numeru :

- W moim towarzystwie prawie każdy je Piracetam jedni , rok inni 5-10 -15 i każdy ale to każdy przynajmniej reprezentanci płci meskiej zauważyli, że po Piracetamie..znacznie szybciej odrasta zarost, przyczyna ... wtrakcie badań %-D .

Co do stosowania jednocześnie naprzemiennie obu substancji, nie zauważyłem potęgowania działań ubocznych , może jedynie poza sennością, która częstokroć występuje po ustąpieniu działania i niekiedy bywa bardzo irytujaca.
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 117 / 1 / 0
mógłby ktoś wrzucić fotę swojego noopeptu? robią wam się grudki?
  • 677 / 1 / 0
Tak, mi się zlepia cały do samary jak pojeb.
Wdupiam noopept od tygodnia w dawkach około 25mg dwa razy na dobę, rano i po południu przed posiłkiem. Co zauważyłem to to, że zdecydowanie mniej śpię i jestem bardziej wyspany, mam twardy sen do rana po czym po obudzeniu mogę już funkcjonować.

Odczuwam też poprawę samopoczucia, większe stonowanie emocji

Chujowe jest zaparcie jakie się chyba od tego dorobiłem :/
Ma ktoś jakąś radę na to? bo jeszcze jeden, dwa dni takiej nędzy wydalniczej to chyba pęknę, a poza tym wpływa to na moje samopoczucie na duży minus.

Też mnie się zdaje, że libido ucierpiało obecnie, ni chuja nie ma ochoty :|
delikatny jestem na zwale.
  • 3 / / 0
Na problemy żołądkowe dobry jest len i szałwia. Do kupienia w aptece bardzo tanio.

Osobiście mam niezręczne pytanie... Czy noopept może jakoś wpływać na działanie tabletek antykoncepcyjnych? Może obniżyć ich działanie/wchłanianie? Nigdzie nic o tym nie znalazłam. :(
  • 117 / 1 / 0
moj noopept nie jest w zwykłym woreczku strunowym, tylko takim posrebrzanym i się nie klei, tylko grudki się robią czasami. Cały czas nie wiem czy działa, wzrasta natomiast potliwość, libido szczegolnie z rana można wnosić, że wzrasta, zapach od obojetnego do lekko wyczuwalnego, smak gorzki, trudno do czegos przyrównać.
  • 992 / 25 / 0
@Waflu nie wpływa na działanie tbl antykoncepcyjnych, przynajmniej z tego co wiem :D

Jem z moją kobietą noopept prawie już dwa miesiące i nic takiego się nie stało.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.