Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 775 / 119 / 0
Trochę różnych zielonych herbat cejlońskich popróbowałem ostatnio na allegro i trzy produkty zdecydowanie wybiły się jakością na tle konkurencji :

1. Impra Royal Elixir Tea - czysta zielona herba bez dodatków, ma genialne ogromne liście (nawet 8-9 cm po zaparzeniu) i jest bardzo przyjemna w smaku, ładnie pachnie i nie jest gorzka

2. Chelton Soursop - dla mnie alltimer jeśli chodzi o kwaskowatą zieloną herbatę z bardziej egzotycznym aromatem, flaszowiec robi robotę, idealnie pobudzająca rano

3. Zylanica Jasmine - jaśminówka z dużymi liśćmi i pąkami jaśminu, świetne do napicia się wieczorem, bezkonkurencyjna w tej kategorii

wszystkie chodzą po 8-11 zło za 100g na aledrogo, imo nie warto chodzić do sklepów zielarskich gdzie zedrą skórę, jak również kupowac jakiegoś Adalberta albo Basilura w markecie, który jest kilka razy gorszy
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 14 / / 0
Osobiście nie przepadam, nie dość że smak nie bardzo mi podchodzi to zdarzało sie że po wypiciu miałam tachykardię. Ewentualnie jakąś delikatna z dodatkiem np. bzu, ale fanką nie jestem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.