Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 104 / 14 / 0
madbam pisze:
dieta tej Dąbrowskiej wyniszcza organizm i na początku czujesz się ok później wrak i powrót
wiem bo matka stosowała więc nie proponuj tego nikomu
zamiast zejścia dostanie zgagi
Absolutny nonsens.

To jest forma postu, odpowiednio przeprowadzona daje oczekiwane efekty. Ilosc dokumentacji ktora ta pani z powodzeniem przeprowadzila( jak i rowniez WYLECZENIA STWARDNIENIA ROZSIANEGO )tą dieta jest absolutnie niezliczona.

W samej polsce sa specjalne kurorty, do ktorych jezdza ludzie placąc nieskromny hajs za uczestnictwo w tej kuracji. Nie ma ani jednego przypadku w ktorym pacjent/ pacjentka bylaby nie zadowolona.

Moze twoja mama blednie przeprowadzila ta diete lub uzywala produktow nie dopuszczalnych na tym poscie. Mi pomaga zawsze, nie ma nic lepszego dla nas cpuny.

Ja ruszam z tym detoxem od poniedzialku.
  • 427 / 43 / 0
09 czerwca 2017PEA pisze:
Jeszcze jedno, bo nie zauważyłem - zdecydowanie selektywne beta-blokery tylko i wyłącznie. Zapchanie obydwu receptorów beta (1 i 2) skutkuje ukierunkowaniem całej (nor)adrenaliny na receptory alfa, które i tak są już przeciążone, a których jest 9-10 razy mniej w układach nerwowych. Nie muszę chyba dodawać, czym to grozi?
To brzmi logicznie. A jakby tak preparat łączony, który antagonizowałby beta i alfa-receptory. Oczywiście w odpowiednim dawkowaniu, bo całkowite zablokowanie tychże receptorów doprowadzi zapewne do zgonu.
  • 7 / 1 / 0
A myślicie, że wystarczy wzięcie "2kaca", jakiegoś magnezu z witaminą B6 i witaminy C, żeby rano normalnie wstać i robić swoje?
Mówię na swoim przykładzie, 1,5 g na 3 osoby + papierosy, 5 piw 6%. Częstotliwość bym określiła na jedną noc tygodniowo.
Jestem bardzo drobną osobą, czy to może mieć wpływ na poziom zejścia?
A czy lepiej jest zjeść coś przed "balangą"? Bo mi to sama myśl o braniu wystarczy, żeby polecieć do łazienki....
  • 427 / 43 / 0
^up - piszesz o amf?
Ja to zawsze preferuję najeść się przed "zabawą" i w trakcie podjadać banany i ogórki kiszone, które w moim przypadku akurat gładko wchodzą na tzw. "fazie". Dodatkowo suplementacja witaminą C + aspargin, no i oczywiście wysokozmineralizowana woda, którą warto dodatkowo czymś posłodzić.
Oczywiście, że waga ma wpływ na dawkowanie.
Raz w tygodniu to zdecydowanie za często, jeżeli mowa o takim miksie, który opisujesz i zakładając, że towar jest "normalnej jakości". Jeszcze dochodzi kwestia alkoholu, którego ja akurat nie preferuje, ponieważ zbyt mocno podbija puls...
No i papierosy... Nie zdrowo to wygląda.
Cieszę się, że już się zraziłem do tej substancji, i znalazłem dużo lepsze wspomagacze. Zbyt mocno kardio- i neurotoksyczna to substancja, aby się w niej zatracać. Jednak jeżeli już się bawimy, to musimy dostarczyć organizmowi niezbędnych materiałów...
  • 104 / 14 / 0
W sumie zjazd to etap kolejnej fazy. Ostatnio podpatrzyłem u znajomej jak na zwale popija prosecco. I ja tez ostatnio popijam. Ostro sieka łeb, bardzo miło, przyjemnie sie robi. Ja lubie ten stan bardzo.

W trakcie fazy oczywiscie multiwitamina z minerałami non stop, duzo wody - wtedy zwała jest przyjemniejsza. Ciało nie boli :-)

Pzdr
  • 23 / 1 / 0
Pozwolę sobie ruszyć ten temat od trochę innej strony. Krótkie pytanie, całkowicie neutralne, co nazywacie "zejściem" po stymulantach, który to moment, jak objawia się ten stan, kiedy wiecie, że jest zjazd i szukacie "ratunku".
  • 5105 / 883 / 0
U mnie zejscie jest wtedy, jak czuje ze mnie puszcza i mam chec przyjebac . rolercaster psychiczny, suchość ust, czuć serce i obolałe ciało czasami. To jest bardzo łagodny poziom zejscia po stymulantach.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 456 / 22 / 0
Fakt problem zaczyna się wtedy kiedy chce się wyjść z dłuższego ciągu. Przede wszystkim sen, witaminy lekkostrawne jedzenie eleltrolity nawadnianie i wszystko powoli da się ogarnąć i przeżyć to bez dojadania benzo itp :)
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
  • 2 / / 0
Podobnie jak kolega wyżej - jak chcę dowalić ale już nie mogę z różnych względów.
Czasem da się bez benzo, woda, albo jakieś piwko i oczekiwanie aż w końcu serce przestanie nawalać i będzie można zasnąć. A tak długofalowo to suplementacja witaminami, 5-htp, sporo cukru i jakoś leci
  • 9358 / 1818 / 2
Zostaje czekać na nowy temat.
Tu już nie ma dyskusji nt minimalizacji zejścia a jakie benzo i czemu to...

Przy bk-ebdp benzo tylko wzmacnia działanie.
Przy chlorach hamuje odbudowę przekaźników.
Przy spidach pogłębiają tylko przepaść między receptorami a szlakami.

Pozostaje czekać.
Czekać na kogoś kto to fachowo rozpisze.
Rozpisze żarcie na zjeździe (rosolki,kebaby, słodkie odpadają) witaminy, regenerację, picie (odpowiednia osmolarnosc) czy dokładniejsze info nt układów pokarmowego czy krwionosnego (krwionośny daje znać nawet 24h od zjazdu)
A tymczasem smacznego.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.