Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 414 / 47 / 0
Właśnie od kilku dni raczę się odmianą "Criollo" z Peru wraz z macą w proporcji 2:1 i muszę przyznać - rewelka ^^ Jest power i stoi pała ;) Aż przestałem pić kawę, bo już niepotrzebna.
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Radioaktywny, a ile ma g tłuszczu? Najlepiej kopią te pełnotłuste, powyżej 20g na 100g, a b. ciężko takie nawet w eko sklepach dostać.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 414 / 47 / 0
Hej SandS
Jeśli chodzi o zawartość tłuszczu na 100g to jest napisane 13,1g, a sam produkt nie jest opisany jako odtłuszczony.

Dokładnie chodzi o ten stuff:
http://www.magicznyogrod.pl/zdrowa-zywn ... o-bio.html

Jak dla mnie na +++

Równie dobre, a może i ciut lepsze było tylko kakao Kruger nederland 250g z Niemiec.

Edit - Jedno i drugie które wymieniłem ma wspaniały zapach czekolady ^^
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
Hej Pani doktor, a co powiesz o tym:
https://bio123.pl/kakao-sproszkowane-su ... esults=139

(52g. tłuszczu/ 100g)
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Haha akurat to jadłam. :D To plus jeszcze Van Houten, to są najlepsze.
  • 414 / 47 / 0
Sprawdzę i podzielę się opinią ;)
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
No i zakupiłem kakałko powyższej firmy oraz dodatkowo macę i muszę stwierdzić, że mnie rozczarowało. Zapach jakiś dziwny, jakby rumowy(?), w smaku ujdzie, ale w działaniu dupska nie urwało. Maca też nie urzekła. Póki co zostanę jednak z magiczno ogrodowym kakao i macą również. Tak czy inaczej dzięki Pani doktor za opinię ;-)
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
Muszę jednak stwierdzić że kakałko bio planet nie jest takie złe. Zmieszałem je z ich macą w stosunku 1:1 i wypiłem do dziś prawie wszystko (pewnie skończe jutro). Mimo tego nie zaobserwowałem żadnych nieprzyjemności, takich jak po np. deco moreno, tj. nie możność wysrania się do końca, ciężki oddech, zamulenie, czy łomot serca.

To oraz z magicznego ogrodu biją na głowę te sklepowe. Różnica jest spora.
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Ale z magicznego to Ty ziarna całe miałeś?
  • 414 / 47 / 0
Akurat to moje było zmielone.
5-HO-La La LaND
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.