Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 414 / 47 / 0
Właśnie od kilku dni raczę się odmianą "Criollo" z Peru wraz z macą w proporcji 2:1 i muszę przyznać - rewelka ^^ Jest power i stoi pała ;) Aż przestałem pić kawę, bo już niepotrzebna.
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Radioaktywny, a ile ma g tłuszczu? Najlepiej kopią te pełnotłuste, powyżej 20g na 100g, a b. ciężko takie nawet w eko sklepach dostać.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 414 / 47 / 0
Hej SandS
Jeśli chodzi o zawartość tłuszczu na 100g to jest napisane 13,1g, a sam produkt nie jest opisany jako odtłuszczony.

Dokładnie chodzi o ten stuff:
http://www.magicznyogrod.pl/zdrowa-zywn ... o-bio.html

Jak dla mnie na +++

Równie dobre, a może i ciut lepsze było tylko kakao Kruger nederland 250g z Niemiec.

Edit - Jedno i drugie które wymieniłem ma wspaniały zapach czekolady ^^
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
Hej Pani doktor, a co powiesz o tym:
https://bio123.pl/kakao-sproszkowane-su ... esults=139

(52g. tłuszczu/ 100g)
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Haha akurat to jadłam. :D To plus jeszcze Van Houten, to są najlepsze.
  • 414 / 47 / 0
Sprawdzę i podzielę się opinią ;)
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
No i zakupiłem kakałko powyższej firmy oraz dodatkowo macę i muszę stwierdzić, że mnie rozczarowało. Zapach jakiś dziwny, jakby rumowy(?), w smaku ujdzie, ale w działaniu dupska nie urwało. Maca też nie urzekła. Póki co zostanę jednak z magiczno ogrodowym kakao i macą również. Tak czy inaczej dzięki Pani doktor za opinię ;-)
5-HO-La La LaND
  • 414 / 47 / 0
Muszę jednak stwierdzić że kakałko bio planet nie jest takie złe. Zmieszałem je z ich macą w stosunku 1:1 i wypiłem do dziś prawie wszystko (pewnie skończe jutro). Mimo tego nie zaobserwowałem żadnych nieprzyjemności, takich jak po np. deco moreno, tj. nie możność wysrania się do końca, ciężki oddech, zamulenie, czy łomot serca.

To oraz z magicznego ogrodu biją na głowę te sklepowe. Różnica jest spora.
5-HO-La La LaND
  • 906 / 75 / 19
Ale z magicznego to Ty ziarna całe miałeś?
  • 414 / 47 / 0
Akurat to moje było zmielone.
5-HO-La La LaND
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.