Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 185 / / 0
Nieprzeczytany post autor: barcioKK »
witam na sezon out 06 zakupilem 4pack z femiseds (fr.pl) PurplePower, nasionka poszly w wate 3 dni temu, wczoraj do ziemi, 2 juz są nad, 2 jeszcze gdzies tam sie przedziera, roslinki postoją kilka dni na oknie poludniowym, potem do boxa z kilkoma kompaktami, a ok 20 maja na spota.Wybralem tą własnie odmiane bo narobilem sobie smaka wątkiem z roslinką uzytkownika "GanjaFarmer" = poezja, pozatym z tego co slyszalem to zimna sie te roslinki nie boją a wrecz jeszcze bardziej rozowieją wiec nie ma obaw ze nie dojdzie (chyba, tak sobie tylko kminie, doradzcie czy dobrze :-p) peace! :cool:
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: farmer zibi »
spoko spoko ziom. Sytuacja sie wyluzowala... Zebys wiedzial ze zajebiscie roslinki rosna jesli maja zajebiscie duzo gleby (mieszam z krowimi odchodami) i przez caly weg podlewam szambem (chujowa sprawa babradz sie w gownach ale tych celow warto sie poswiecac) Po tych pielegnacjach mamy bardzo obwite plony. Nawozy kupne: tylko biohumus i podstawa oczywiscie szmbo :-) :-)
Ps:kojarzy mi fajan z fajansem
  • 89 / / 0
Nieprzeczytany post autor: koyot »
Mam problem...nie wiem czy mozna sadzic na starych holdach kopalnianych(odpadki z kopaln)...mam fajne mety, sa tam opsazdone brzo(u?)zki takie metrowe krzaki i trawa rosnie...podloze jest tam mocno nawole kamieniami...mety sa super mimo tego ze nie mozna uzyc ziemi miejscowej i ciezko troche sie kopie.... na jeden dolek potrzebowałem ok 7min...zastanawiam sie czy nie zaszkodzi to ze jest to wlasnie holda i czy jakies wody jakos nie "zakaza" roslinek albo cos...sadził ktos na takim podlozu??

mam plan zeby sadzic w workach na smieci, podziurawionych wtedy korzonki nie przedostana sie poza mieszanke do tego kamieniastego podloza
Uwaga! Użytkownik koyot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 89 / / 0
aha i radze ludziom ktorzy planuja duzo ziemi z sklepu dac na miejscowy zeby ziemie kupic predzej i ja w domu osuszyc...kurewsko ciezka jesta taka prosto z sklepu, wilgotna...

(nie wiem, moze była o tym juz mowa nie czytałem całego watku..tak mi sie przypomnialo elo)
Uwaga! Użytkownik koyot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Kojot ja mam miejscówke w identycznym miejscu. Ziemie mam również napakowaną kamieniami ale mimo to sasze jedynie na ziemi miejscowej wymieszanej z dolomitem i saletrą amonową. Przekopałem poletko 2x2m na głębokość jakichś 30cm może bo bardziej było ciężko szpadlem ale mam zamiar jeszcze tam iść i pobawiż się z tą ziemią płaską stroną kilofa :-D Powinno zadziałać jak dłuższa motyka i powinienem rozkopać ziemie na głębiej. Wyżuciłem tylko te największe czyli o wielkości pięści, reszte zostawiłem bo uznałem że nawet się przydadzą jako drenaż.
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: polak »
Witam, Gum@

Mysle, ze drenaz na out nie bedzie za dobrym rozwiazaniem..... znam takich co uzywaja srodkow przyciagajacych wode, a drenaz, drenaz dziala wrecz przeciwnie....

pozdrawiam, polak
Uwaga! Użytkownik polak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / / 0
Gum@ w twim przypadku na dno dołka lepiej wsypac troche gliny,albo folie zeby ta woda tak nie uciekała w te kamienie.Chociash niewiem czy to duzo pomoże :rolleyes:
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2006 przez marihuany fanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik marihuany fanatyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
glina tak ale ja to bym z folii zrezygnował bo korzenie wrosną sobie głębiej i z tamtąd pociągna wode w razie suszy
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
glina tak ale ja to bym z folii zrezygnował bo korzenie wrosną sobie głębiej i z tamtąd pociągna wode w razie suszy
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 89 / / 0
ja jestem jakos pozytywnie nastawiony do tej folii...po pierwsze uzywam jej do noszenia ziemi (uzwam workow na smieci czarnych)...kopie dziure i wkladam worek, ucinam nadmiar i gotowe... na tych holdach jestem skazany na 100% ziemi niemiejscowej, przeco ladnie sie napociłem przez ostatnie dni...dziury robie nozem, czyli nie sa zaduze bo tylko przeciecia... ziemi ok 20-25l moze pare dziur z 30l...ja to widze tak ze korzenie w wiekszosci zostana w dobrej ziemi i nie beda czerpały za duzo z ziemi miejscowej ktora nie jest za dobra, cos na zasadzie doniczki...mysle ze bedzie dobrze choc nie wiem czy nei zamałe poletka porobilem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.