Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 372 / 951
Może apple vinegar zamiast kwasku/cytryny ?
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Phunkee »
Niestety nieposiadam żadnych zapasów mimosy czy ruty z których zwykłem przyrządzać swoją ayahuasce, powiedzcie czy sa jeszcze jakieś legalne zamienniki ktore mozna dostac w kraju, czy cokolwiek inngo? bo ja narazie nie widze sposobu na kolejna sesje z ayahuasca, z kraju sie nie wybieram.
Uwaga! Użytkownik Phunkee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kapo »
Swietlisty nie trzeba tyle kwasku cytrynowego ja wsypuje 1.5 malej lyzeczki na litr wody PH wynosi wtedy ok 5
A dlugo gotowales ten wywar?
Najlepiej odcedzac co jakis czas dopoki material roslinny nie przestanie barwic wtedy mamy pewnosc ze cale DMT zostalo wycioagniete .
Z tym moclobemidem wydaje mi sie ze najlepiej wrzucic go z 30 minut przed
Jesli okres poltrwania trwa od 1h do 2h to juz po godzinie jest duze prawdopodobienstwo ze z 450 wrzuconych zostalo w organizmie 200 mg :)
A taka ilosc jest zbyt wg mnie zbyt mala zeby zaszla pelna inhibicja .
Ja to tak rozumiem.
Ostatnio zmieniony 03 września 2009 przez kapo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kapo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
No nie wiem, moklo wrzucilem prawie godzine przed wypiciem, ladowalo sie jakies 30-40 min, a efekty dzialania czuc bylo jeszcze po jakichs 3-4 godzinach, wiec chyba moklobemidu wystarczylo. Nie mialem jak odsaczac, a gotowalem 3h moze. Jak uznalem, ze odparowalo wystarczajaco wody, to przelalem to przez recznik papierowy, jak to mam w zwyczaju w przypadku benzydaminy po alkoholowej ekstrakcji robic. Nastepnym razem dobrze to bede filtrowal, nasypie mniej kwasku i zjem aviomarin przed wypiciem, albo dwa :)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
Z doswiadczenia zauwazylem roznice jak gotowalem 3 h i jak gotowalem 5 h ta gotowana 3 h byla bardzo slabiutka poprostu zle rozporzadzilem sobie czas ta gotowana 5 h z 10 g dale juz zadowalajace efekty.
Uwaga! Użytkownik kapo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
A w jakiej temperaturze? Doprowadzales do wrzenia, czy raczej mniejsza?
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
Na najmniejszym ogniu
Z tego co wiem nie moze wrzec :)
Caly czas uzupelniajac braki wody
I gotowane do ilosci 1/4 szklanki na glowe
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Jako rzecze. Najmniejszy ogień. Lekki dymek ma się snuć jedynie, podobny duchom na ścianach jaskini, na poły oświetlonej, na poły zacienionej. I nie tylko.
Z tą ilością to nie tak kategorycznie. Ktoś może przecież kubka używać. Lub czarki. Lub czegoś.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Selene »
plateaukatze pisze:
Więc ponawiam prośbę, jakby ktoś znalazł "coś fajnego" w ogrodzie botanicznym miasta niegdyś stołecznego Krakowa niech wykaże się altruizmem i gdzieś tę informację zamieści. a najlepiej tu.
Nawet nie tylko w ogrodzie botanicznym, a na łące.
heru pisze:
Na chwilę obecną nie ma w Polsce dostępnych roślin z DMT, ale możesz próbować ściągnąć je z zagranicy, z jakiegoś sklepu.
Są, wystarczy trochę pokombinować. Chociażby tutaj jest taka lista:
http://en.wikipedia.org/wiki/Psychedelic_plants

Podobno pestki granatu zawierają DMT, zródło informacji o wątpliwej wiarygodności – Ręce precz od tej książki. Na wikipedii nadmieniono, że korzeń granatu zawiera DMT, sprawdziłam w innych zródłach – tam nie ma już nic na ten temat – owszem autor wspomina o tym, że korzeń zawiera alkaloidy pirydynowe (pelletieryna, pseudopelletieryna, metylopelletieryna, izopelletieryna), nie ma natomiast nic o DMT. Jeśli nawet nasiona granatu zawierają DMT to raczej w śladowych ilościach, gdyż pestki są dodawane do sałatek, więc raczej nikt nie dopuściłby się takiego przestępstwa. Spróbuję zjeść pestki z 5 granatów z jakimś iMAO. Na pewno nikomu nie zaszkodzi, granaty są bardzo ale to bardzo zdrowe ;-). Dodatkowo mają działanie przeciwrobacze na tasiemce, glisty, owsiki i włosogłówki :-p. Tylko sprawdzcie ile tyraminy zawiera granat jeśli chcecie używać nie selektywnych iMAO.
Uwaga! Użytkownik Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Witam wszystkich serdecznie to moj pierwszy post tutaj...
8g psyhotria
6g caapi powder
1,5g mimosa powder
0,5 g ruta
2 cytryny
Gotowalem jakies 3h, przefiltrowalem przez bawelenke, odparowalem do 3/4 szklanki.

Niezadzialalo!
Moze zbyt emocjonalnie podszedlem do tego, nie jestem typem ktory szuka fazy z nudow... jestem na to za stary :)
Czytalem wiele na temat ayahuasca, jest w moim zyciu kilka rzeczy z ktorymi chcialbym sobie radzic inaczej, jesli chodzi o psycodeliki to mialem kilka razy moznosc byc gdzie indziej.

wczoraj owinolem sie przescieradlem, siadajac na podlodze, wychyliwszy zawartosc szklanki ze skladnikami powyzej- pocilem sie z podniecenia czekajac na efekty, moja dziewczyna kszatala sie po domu z zamiarem pilnowania bym nie zblizal sie do balkonu.

10 min po wypiciu zaczelo mnie mulic, ale powstrzymalem niechcac sie tego pozbyc tak szybko, w pewnym momencie ksztalty zaczely troche zmieniac forme i doswiadczylem doslownie ulamek sekundy paralizujacego strachu, zaraz potem bylem zmuszony usiasc na kiblu i wydalilem cala zawartosc szklanki...
wkurwiony i zawiedziony zapalilem blanta i poszedlem spac.

dzis gotuje porcje na jutro
15g psyhotri
20g cappi
1.5g mimosy
2,5 cytryny

myslicie ze powinno byc ok?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.