ODPOWIEDZ
  • 2198 / 715 / 0
Pewnie dlatego że dobre 3/4 próbujących tej metody w ostatniej chwili by wykonało jakiś manewr żeby ograniczyć obrażenia, kończąc w najlepszym wypadku ze złamaniem, w najgorszym jako pół-warzywko. Jak ludzie dyndając ze źle dobranych sznurów potrafią się próbować wyrywać to taki scenariusz też łatwo mi sobie wyobrazić. Tylko w teorii wszystko jest takie proste.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 308 / 158 / 0
Dlatego są długie proste drogi przez las, na których można osiągnąć odpowiednią prędkość, wtedy manewr w ostatniej chwili będzie miał wpływ tylko na to, na którym z drzew skończymy.
#BLACKLIVESMATTERS #CZARNA SIŁA #CZARNA DUMA #LGBT
  • 2198 / 715 / 0
Fakt. A o co chodzi z tym unikaniem łatki samobójcy? Bo po pierwsze nie spotkałem się u nas z tym żeby ktoś był z tego powodu pogardzany (zresztą takiej osobie to już i tak wisi) - dotyczy to zarówno kobiet jak i mężczyzn. Ja tam jednak bym wolał żeby było jasne że celowo się odjebałem, nie sądzę że czułbym z tego powodu jakiś wstyd czy coś w tym stylu. Bardziej głupio by było umrzeć przez źle odmierzoną dawkę czy ogólnie przez coś czego można było łatwo uniknąć. A tak nie zostawia się wątpliwości - taki był wybór, decyzja. Nie było żadnych przypadków. Może nawet ktoś przez parę minut by pomyślał czy można było temu jakoś zapobiec. Śmierć przez przypadek byłaby za to zupełnie bez znaczenia, numerek w statystyce, nic więcej. Może się jednak mylę.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 308 / 158 / 0
Wiesz, bardziej mi o bliskich chodziło, bo pewnie trochę łatwiej się będzie rodzinie pogodzic z tym,
że zginąłeś w wypadku niż z tym, że się powiesiłeś, skoczyłeś, cokolwiek.
No ogólnie wydaje mi się, że inna atmosfera by była, bez zastanawiania się dlaczego to zrobił, poczucia winy, że "mogliśmy coś zrobić, ale ja byłam ślepa" itd no wiadomo o co chodzi.
Ładnie to wygląda swoją drogą
#BLACKLIVESMATTERS #CZARNA SIŁA #CZARNA DUMA #LGBT
  • 125 / 29 / 0
06 maja 2020sfiksowany pisze:
No ogólnie wydaje mi się, że inna atmosfera by była, bez zastanawiania się dlaczego to zrobił, poczucia winy, że "mogliśmy coś zrobić, ale ja byłam ślepa" itd no wiadomo o co chodzi.
otoz to. samobojstwo jest dla samolubnych pizd
  • 2198 / 715 / 0
Hej, niech każdy będzie zapamiętany tak jak chce. Ale przyznam że śmieszy mnie absurdalność tego że potępia się samobójców a o osobach czy sytuacjach które doprowadziły do tego się złego słowa nie mówi. Wiadomo, pojebany był to się zabił hehe.
  • 498 / 65 / 0
07 maja 2020politykier pisze:
06 maja 2020sfiksowany pisze:
otoz to. samobojstwo jest dla samolubnych pizd
samolubnymi są te osoby, które nie pozwalają odejść innym, bo zakłóci to ich komfort psychiczny.
  • 2198 / 715 / 0
Podsumowując, samolubni i egoistyczni są wszyscy. Nic nowego.
  • 967 / 243 / 0
A co powiecie o innej stronie samobójstwa czyli poświęceniu się za innych ? I nie mówię tutaj o sytuacji wojennej , ale w przypadku na przykład katastrof wszelkiego rodzaju. Konkretnie chodzi mi o przypadek japońskich emerytów którzy na ochotnika zgłaszali się do pracy w Fukushimie.

http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiap ... index.html
  • 498 / 65 / 0
^
takie samobójstwa też wynikają z samolubnego genu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.