Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
Znieczula tak jak powinna - nie jak lidokaina (miałem czystą lido i umiem rozróżnić).
Działa tez wg mnie poprawnie, ale ten brak zapachu mnie lekko zdziwił.
Mniejsza o inne składniki ale...odrazu pomyślałem że w zimnie koko raczej słabo się rozpuszcza. Pierwej przygotowałbym w kieliszku plyn z kokainą jak do podania perrectum. Następnie w shakerze wymieszał z odpowiednimi składnikami tylko tu mam wątpliwości. A mianowicie nigdy nie robiłem bombek z koko. Opłaca się dostarczyć kokainę do żołądka czy to strata materiału ??
11 sierpnia 2021psilonaut pisze: Siema mam pytanie. Po zażyciu kokainy wszystko jest jak należy, jednak jedyne co mnie zastanawia to to, że moje źrenice sie nie zwiększają. Wiele substancji nie wpływa za bardzo na moje źrenice (jedynie jakieś benzo i opiaty) ale koks akurat nie zmienia zupełnie niczego. Pachnie tak jak powinien, po roztarciu w palcach jest oleisty, znieczula normalnie, nie nakurwia w nos. Czy może być to syntetyk czy po prostu moje oczy to taki wybryk natury?
Jak drętwieją dziąsła górne i ząbki, czuć chrzanowy posmak i dawki nie muszą być kosmiczne to wtedy możesz mieć gwarancje że ma to coś wspólnego z kokainą.
Czy też tak macie, że po kilku kreskach koko was uspokaja i ogarnia? Zamiast jakiejś ostrej fazy wyostrza mi myślenie i.. (chciałem napisać zdrowy rosądek ale samo tego branie już zaprzecza temu =p ) ... jakieś racjonale podejście do sytuacji?
Uszkodzenia systemu dopaminowego obajwiają się bardziej kompulsywnymi zachowaniami (myślenie o ćpaniu w coraz bardziej losowych momentach); w późnych stadiach -- niedowładami ruchu.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.