Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 399 / 0
ja też tak miałem, że tabletka 25mg - zniwelowała mi praktycznie kaca(giganta) o 50%, na drugi dzień(brałem raz dziennie wieczorem) dawka 25mg wyeliminowała praktycznie głód alkoholowy...tylko trzeba znać umiar i mieć postanowienie przerwania ciągu alkoholowego :uwaga:
podobnie jest np z relanium - też bardzo pomaga na kaca i pierwsze dni po zaprzestaniu picia..
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1223 / 487 / 0
po baklofenie mam nie tylko większą ochotę na chlanie ale mogę też więcej wypić tak jagby wzmacniało mi łeb, pamiętam że coś podobnego miałem tylko po amfetaminie dawno temu, może się zdziwicie ale jedyne co niweluje mi głód alkoholu to kodeina tak tak a więc opio, no i z desperacji wpierdalam ten thiocodin albo filtruje antka, tonący chuj i takiej brzytewki się chwyta, za kilka dni mam telewizytę z moim psychiatrą i będę chciał dostać recke na nalmefen to ciekawy specyfik, najnowszy z dopuszczonych oficjalnie antyalko leków,jest na razie tylko jeden preparat, drogi ale spróbuję, choć na żadne cuda oczywiście nie liczę, nie ma magicznej tabletki na alkoholizm i nie będzię never.
  • 80 / 6 / 0
Ile najdłużej braliście baklofen w ciągu i jakie dawki? Ktoś pisał bodajże o 3 miesiącach i że dobrze się trzyma na 75-100 mg a ciekawią mnie pozostałe takie przypadki.
  • 10 / 1 / 0
Czuję, że muszę to napisać, nigdy nie brałem baklo, ale w końcu trafiła kosa na kamień, oczywiście skończyło się tak jak ze wszystkim innym... jeden wielki ciąg przypałów i zjadłem dużo za dużo jak na pierwsze...dziesięć dni %-D pierwszego dnia zjadłem 120 ale nic nie poczułem a już od drugiego dnia czułem się jak po gieblu...
  • 208 / 60 / 0
13 grudnia 2020CzterolistnyJosh pisze:
Ile najdłużej braliście baklofen w ciągu i jakie dawki? Ktoś pisał bodajże o 3 miesiącach i że dobrze się trzyma na 75-100 mg a ciekawią mnie pozostałe takie przypadki.
Ponad rok (1,5),doszedłem do 200mg .Obecnie wróciłem ,ale trzymam sie bardzo niskich dawek max 25mg .Ten lek jak sie nie pije już jakiś czas, sprawdza się w małych ilościach .Przynajmniej u mnie .Jak się z nim obcuje z głową ,jest więcej zalet niż strat .Czytałem tu na forum o przypadkach 500-600mg i ludzie sie dziwili że budzą się na oiom -e :) że balko truje :) także tego, zaczynać od najmniejszych możliwych powoli zwiększać jeśli jest taka konieczność .Schodzić stopniowo . Dać sobie czas na zapoznanie się z lekiem .To taki elementarz użytkownika
  • 80 / 6 / 0
@amadeuszmocart to prawda, bardzo dobry lek ale ja troche poleciałem z nim, mija chyba trzeci miesiąc ciągu, obecnie 100 mg to już dla mnie za dużo choć też wcześniej brałem i po 200 i 125-175 często ale to już była przesada i więcej strat niż zalet. 85 mg dla mnie jest optimum ale bede powoli schodził, mam jeszcze półtora słoika i w weekendy całkowicie nie biore baklo. Musze od tego odpocząć, dodam też że jak raz nie wziąłem pregabaliny to i baklofen nie zadziałał i biore pregabalin 300 rano i 85-100 mg ale jak mowilem bede schodzić i chce od nowago roka wyzerować i dać se na pauze z tym. Szczyny są jak po prądzie i jest takie parcie na szczanie jak się to bierze i wchodzi. Jak przesadzi to ręcę łapią takie dziwne prondy i mogą wylatywać rzeczy różne z rąk i we łbie się telepeie i dudni w uchlach. To są nieprzyjemne oznaki przedawkoania ale idzie je z łatwością przetrzymać, z zalet to baklo daje fajnego powera i motywacje, próbowałem pare razy tramal i on jest porażką, baklo jest sto razy lepsze.
  • 238 / 7 / 0
@CzterolistnyJosh
W szczytowym momencie przez 3 miesiące jadłem 450 mg na dobę. Z doświadczenia powiem, że jak już jechać na wysokich dawkach to wystarczy jedna duża w ciągu dnia, np z rana 125 mg, potem w południe 50mg i wieczorem 50mg i spokojnie idzie to podtrzymać. U mnie baklo długo się utrzymuje. Trochę zgubiło mnie to, że na odstawce gbla odrazu wchodziłem na wysokie dawki z racji dużej tolerancji i w zasadzie było normalnie, a gdy miałem dłuższa przerwę od gaba-b to zjedzenie 100mg baklo to zabójstwo, kończyło się wyłączeniem pamięci na cały dzień i dłuuugim snem.
Ostatnio fajnie udało mi się zejść, najpierw 10 dniowy ciągu na gbl/bdo, później baklofen na ostawkę 300mg/dzień i codziennie po 25mg mniej. W 2 tygodnie zszedłem do zera. Jedyny problem to ze snem.

up - Tramal to lek opioidowy, działający zupełnie inaczej niż baklo. Nic dziwnego, że miałem odczucie, że to porażka.
  • 80 / 6 / 0
@Dreamfall dla mnie 200 mg to już zdecydowanie za dużo, dudni w uszach, złe samopoczucie fizyczne, ból głowy, za mocna faza, ostatnio jak popalam ziele do baklo to nawet 85-100 mg nieźle wali. Teraz ograniczam bo powoli mi się to nudzi, 3 miesiąc, mam czasami dosyć ale lek świetny i wydajny, mam jeszcze około półtora słoika niecałe i nie martwi mnie jak się skończy tylko powoli zmniejszam i odstawiam. Dziś 45 mg około i jest przygnębienie, ale do zniesienia. Ostatnio mam też takie objawy grypopodobne na które leki typu paracetamol (gripex itd) czy nawet ketonal nie pomagają. Nie wiem czy nie ma to związku z baklofenem bo towarzyszą temu niekiedy drobne bóle mieśni, stawów itd więc stawiam że to od baklo dlatego też skłaniam się ku odstawieniu i pożegnaniu na jakiś czas. Inne leki typu benzodiazepiny jakieś czy zopiklon/zolpidem szybko się kończą a baklo mimo że biorę najwięcej to zawsze jest sporo, wydajny, tani, mocny lek.
  • 80 / 11 / 0
Ta grypa to po baklo. Ja też to miałem, ale jadłem dalej i przeszło
  • 1223 / 487 / 0
zgadza się, objawy grypopodobne występują przy odstawce baklofenu, nie brać żadnych gripexów itp. bo to nie pomorze, pomóc może niewielka dawka alkoholu np. setka wódki, mnie pomagało, ale żeby nie było to nie zachwalam tej metody %-D
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 09:43:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770025332'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Śląsk: Policjanci handlowali zarekwirowaną marihuaną i innymi używkami

Na Śląsku wybuchła afera – policjanci z wydziału do zwalczania przestępczości narkotykowej sami handlowali zarekwirowaną marihuaną i innymi substancjami. Proceder trwał kilka lat, a zarzuty usłyszało czterech podoficerów z Komendy Powiatowej Policji w Wodzisławiu Śląskim. „Kiedy na przykład namierzyli plantację konopi indyjskich, do protokołu wpisywali tylko wagę części zabezpieczonego na miejscu suszu marihuany. Resztę ukrywali i puszczali w dalszy obieg. I nie mówimy o niewielkich ilościach” – podkreśla osoba znająca kulisy sprawy.

Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł

Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.

CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.