serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
17 stycznia 2025Adonx pisze: I jak Ci się wtedy udało odstawić 5mg?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
W kilku aptekach już prawie miałem ją w ręce, ale w ostatniej chwili wyświetlała im się info:
Recepty na psychotropy mogą być sprzedawane tylko na e-recepcie.
W reszcie aptek nawet nie nabijały, od razu mówiły że musi być e-recepta.
Co do naprawiania życia benzo- to co naprawisz, od razu zjebiesz jak odstawisz.
Tym bardziej alpre, która działa krótko.
Lepsze by były rolki, bo można lecieć miesiąc na tym będąc prawie cały czas rozluźnionym i w miarę trzeźwym, ale to też raczej rozwiązanie krótkoterminowe. Przerabiałem to wiele razy, i zawsze udało mi się nie wjebac, czyli nie mieć skręta po odstawieniu.
Ale problemów nie udało się naprawić.
Takie jest moje doświadczenie, może inni mają inne.
Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
Wiem ze tak bedzie i wy tez wiecie.
Od miesiaca codziennie biore standardowo 0.25mg alpry, niedobrze bo jeszcze codziennie 2x 600mg rano i po pracy kodeiny. Nie stosuje benzo strikte pod to no ale na przestrzeni dnia jak zarzuce 0.25mg-0.37mg to jest sennosc w chuj. Ale do rzeczy, ta tolerka alpry to jakis oblęd, w pracy tylko praktycznie biore na napiecie i leki, czasem tam za 10h 0.25x2 wzialem bo juz jedna nic nie daje. Wczoraj 0.37mg i bylo lepiej ale bez szalu, dzis juz tez ciezki dzien sie zapowiadal psychicznie wiec wzialem 0.5mg i czekam..
Rozpisane mam ze moge 2x 0.5mg dziennie, chciala mi dac 0.5mg x3 ale nie za bardzo chcialem. Nie chce tej tolerki zajebanej, jeszcze w polaczeniu z koda i pregabalina. Tej pregabaliny juz mniej zdecydowanie biore jak biore alpre no ale to glownie na sen. Jak juz mam brac te 0.5mg w czasie pracy bo moje zachowania sa strasznie krzywe, to zaczalem wchodzix na sertraline juz 5 dzien 50mg biore. Mam nadzieje ze jak sie rozkreci to nie bedzie potrzeby tej alpry no ale nienwiem co bedzie przy 100mg i tak jeszcze tej alpry na pewno z 2tyg bede bral. Ile mniej wiecej moge czekac na wyzerowwnie sie tolerki z 1-2x 0.5mg od miesiaca. Drugi miesiac bedzie schodzic??
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.