Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 135 / 9 / 0
Nie biorę już tego zestawu.

Fluwoksaminę odstawiłem jako pierwszą, bo jak każde brane do tej pory przeze mnie SSRI nie zaskoczyło mi w ogóle.

Lamotryginę brałem dość długo w dawce 300 mg, bo jakieś pół roku na pewno, ale ni to działała, ni to nie działała. W końcu odstawiłem i nie było jakiejś chyba różnicy, więc raczej niewiele dawała.

Kwetiapinę biorę obecnie jedynie w dawce 25 mg nasennie. Próbowałem dochodzić do dużych dawek przeciwdepresyjnych (plan był do 300 mg), ale pokonała mnie przy jakiś 150-200 mg. Po prostu tryb zoombie na drugi dzień rano był tak duży, że nie dało się normalnie funkcjonować, i nie przechodził on z czasem brania, więc zszedłem z niej. Mam problemy z bezsennością, więc została w dawce 25 mg na sen.

Także jak widać, zestaw raczej nie siadł mi...
  • 5 / / 0
Jakie dawki najlepsze na OCD i da sie chociaz czesciowo zredukowac skutki uboczne?
  • 28 / 4 / 0
Przechodził ktoś z Was z wenlafaksyny ? Interesuje mnie wpływ fluwoxaminy na receptory sigma
  • 1588 / 254 / 0
@piotr3339 ja przechodziłem z duloksetyny. Fluwoksamina to był najlepszy antydepresant jaki brałem pod względem nastroju, na lęk też była świetna. Działanie czułem od razu, przez kilka dni byłem pobudzony i nerwowy ale kiedy to przeszło było bardzo dobrze. Mnie ona w ogóle nie muliła, brałem ją rano, mało spałem ale nie czułem zmęczenia. Nie wiem czy działanie na receptory sigma miało znaczenie ale po żadnym innym antydepresancie nie miałem tak dobrego nastroju. Tylko że wiele osób na ten lek źle reaguje, są wiecznie śpiący, struci na wejściu, czują lęk, mam wrażenie że większość ocenia go negatywnie. U mnie było dokładnie na odwrót.
  • 28 / 4 / 0
Zburzony a w jakiej dawce brałeś ? I w jakich porach ?
  • 1588 / 254 / 0
Brałem 100 mg dłuższy czas, parę miesięcy, potem 150 i w końcu 200. Lekarz powiedział że jeśli działanie osłabło to nie ma sensu próbować więcej, ale teraz myślę że niepotrzebnie go posłuchałem, trzeba było dojść do tych 300 mg, wtedy może jeszcze parę miesięcy byłoby dobrze.
Brałem ją zawsze rano, zaraz po przebudzeniu do kawy.
  • 785 / 16 / 0
Zażywa ktoś nadal.na ocd?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.