4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1259 / 10 / 0
surveilled pisze:
poprawka: l-metkatynon rozkłada się do mieszaniny l-efedryny i d-pseudoefedryny
rozpad zachodzi takze w obecnosci jonów MnO4-?
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 131 / 2 / 0
Tak sobie czytam to forum i z tego co mi sie wydaje to mój metkat... kompletnie nie działa, działa za to p-efedryna... bo cos tam stymuluje ale to słabe w chuj... nie wiem co robie źle dlatego opisze po kolei co i jak robie i może ktoś mi znajdzie błąd, bądź poda jakiś swój dobry przepis....

1. rozgniatam w pył paczke acatar acti tabs.
2. wrzucam ja do kieliszka i zalewam 7ml zimnej wody
3. mieszam pare minut
4. filtruje (wychodzi krystalicznie czysty roztwór)
5. dolewam do roztworu 2ml octu
6. rozkurwiam w pył 4 tabsy nagmanianu potasu
7. wrzucam potas do drugiego kieliszka i zalewam 4ml wody
8. mieszam kilka minut
9. łącze oba roztwory, mieszam
10. wrzucam do zamrazarki na 30min, potem 30 w lodowce
11. wyciągam błoto...
12. czekam około 30min aż te kłaki sie oddzielą...
13. filtruje
14. wypijam...

i nie działa... ;/ już dziś 2 paki poszły efekt ten sam... w sumie żaden
  • 655 / 3 / 0
Ja błędu nie widzę, ale może wprowadzę swoje sugestie:
itq5 pisze:
dlatego opisze po kolei co i jak robie i może ktoś mi znajdzie błąd, bądź poda jakiś swój dobry przepis....
1. rozgniatam w pył paczke acatar acti tabs.
2. wrzucam ja do kieliszka i zalewam 7ml zimnej wody---> spróbuj ciepłej przegotowanej i 5ml
3. mieszam pare minut
4. filtruje (wychodzi krystalicznie czysty roztwór)--> Dolej odrobinę wody - ja dolewam około 1,5 ml ciepłej wody do filtratu i przewalam to jeszcze raz przez filtr.
5. dolewam do roztworu 2ml octu
6. rozkurwiam w pył 4 tabsy nagmanianu potasu
7. wrzucam potas do drugiego kieliszka i zalewam 4ml wody
8. mieszam kilka minut
9. łącze oba roztwory, mieszam --> Przenoś roztwory za pomocą pompek --> mniejsze straty
10. wrzucam do zamrazarki na 30min, potem 30 w lodowce || Ja wystawiam za okno na około godzinę. Gdzieś wyczytałem, że im dłużej kot leży tym mu jest lepiej i nawet się z tym zgadzam
11. wyciągam błoto...
12. czekam około 30min aż te kłaki sie oddzielą... ---> ja czekam trochę dłużej, ale ja mam fioła na punkcie jakości :-/
13. filtruje ---> proponuję czynność powtórzyć 2 razy
14. wypijam... ---> spróbuj może p.r. Chociaż ja zajebiście lubię smak kota :diabolic:
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 6166 / 434 / 12
wintermute pisze:
surveilled pisze:
poprawka: l-metkatynon rozkłada się do mieszaniny l-efedryny i d-pseudoefedryny
rozpad zachodzi takze w obecnosci jonów MnO4-?
Wydaje mi się, że te jony w głównym punkcie reakcji redukują się do MnO20. Stawałyby się zatem neutralne dla środowiska, w którym się znajdują (czyli pojemnika z roztworem metylokatynonu). Domyślam się, że po rozłamaniu się wiązania jonowego między aminą metkata a resztą kwasu octowego cząsteczka destabilizuje się (być może atomy struktury metylokatynonu zaczynają wyraźniej poruszać się względem siebie), co prowadziłoby do rozłamania najwrazliwszego punktu struktury - wiązania podwójnego. Teoretyzuję, że skoro podwójne, to może rozłamać się na dwa sposoby (stad dwa produkty rozłamu). Wolne wiązania powstałe w rozlamie przyciągają atomy wodoru, których w roztworze nie brakuje.

Tak się zastanawiam, skąd pochodzą te wodory. Z wody? H2O dzieli się na H-OH. Nie jest tak, że po rozłamaniu wiązania podwójnego z jednej jego strony jest potencjał negatywny, z drugiej pozytywny? Wtedy powstawałaby beta,beta-dihydroksymetamfetamina.

Jeśli przyjmiemy bezwarunkowo, ze powstaje efedryna, to co z jonami -OH? Podejrzewam, że łapią się z jonami K+.

A może jeszcze inaczej? Nie wiem, pewnie i tak bzdety naskrobalem. %-D

Edit: Tak przy okazji, co się dzieje z jonami Cl-, które były składnikiem chlorowodorku pseudoefedryny?
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 1107 / 51 / 0
Kurwa jak walicie oralnie to róbcie z 2 - 3 paczek jednorazowo. Nie wiem jak ma was poklepać dawka z 1 paczki przy miernej wydajności syntezy. Przypierdol z 2 - 3 paczek Acataru a nie jakiegoś gówna to poczujesz moc !
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2012 przez Syberek, łącznie zmieniany 1 raz.
Chuj na kaczych łapach
  • 655 / 3 / 0
Syberek pisze:
Kurwa jak walicie oralnie to róbcie z 2 - 3 paczek jednorazowo. Nie wiem jak ma was poklepać dawka z 1 paczki przy miernej wydajności syntezy. Przypierdol z 2 - 3 paczek Acataru a nie jakiegoś gówna to poczujesz moc !
No ja dziś z racji tego że nie mam sposobności inaczej, to zmuszony jestem do p.o. Zostało mi 1,5 paczki.
Więc pytanie ile nadmanganianu potrzeba jest na 1020 Acataru? 4 czy 5 tabletek??
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 1521 / 73 / 0
Optymalnie wychodzi 425mg KMnO4, czyli 4,25 tabsa. Aczkolwiek 4 powinny wystarczyć z pewnością, zwłaszcza że antykatar charakteryzuje się małą ilością syfów.
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2012 przez Satif, łącznie zmieniany 1 raz.
tekst powyżej =/= prawda
  • 340 / 4 / 0
jon pisze:
3. Wzór na obliczenie ilości manganianu (VII) potasu

ilość nadmanganianu (mg) = 0,319 * ilość pseudoefedryny (mg) - to w warunkach idealnych, w praktyce zawsze będą jakieś straty przy oczyszczaniu pseudoefedryny, więc empirycznie dobrałem współczynnik 0.9 :
ilośc nadmanganianu (mg) = 0,287 * ilość pseudoefedryny (mg)

przykład:

pół paczki (w idealnych warunkach 114,84 mg):
x = 0,287 * 360 mg = 103,32 mg - dajemy jedną tabletkę 100 mg
cała paczka (w idealnych warunkach 229,68 mg):
x = 0,287 * 720 mg = 206,64 mg - dajemy dwie tabletki 100 mg

nawet jak dacie troszkę za dużo to nic się nie stanie, usuwamy nieprzereagowany nadmanganian przy pomocy witaminy C.
Źródło: http://talk.hyperreal.info/jona-metoda- ... ml#p497032

Wszystko jest na forum ;)
x = 0,287*1080=309,96 czyli 3 tabletki powinno się dawać, ale jak będzie 3,5 to też nic się nie stanie (w końcu przepis dla n00bów pokazuje, że nawet nadmiar nadmanganianu nie przeszkadza i kotek wychodzi dobry, a tą metodą udawał mi się przeźroczysty ;) )
Kliknij, by zobaczyć prosty przepis na zajebistego metkata.
Daruj sobie b-k RC, zrób własnego ketona 
:finger:

Przepis doszlifowany w 2012/2013, już od dawna nie biorę kota i nie zamierzam
  • 580 / 4 / 0
Wynika ztego, że na pół paczki (360mg) acataru 1 tabletka styknie.
W przepisie dla noobów ciężkiej bomby jest mowa o 200mg ... sam już nie wiem czego się trzymać. Już drugi dzień się informuję i jeszcze nie mogę zacząć pierwszej syntezy %-D
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2012 przez virion, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 6166 / 434 / 12
@jon wykonał obliczenia molowe - taka ilość, jaką podał, to minimum nadmanganianu potrzebna, by całość pseudoefedryny przereagowała. Wszystko ponad to jest de facto zbędne i więcej syfu trzeba na końcu odfiltrować. Oczywiście "dla pewności" się pomęczyć można.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
ODPOWIEDZ
Newsy
Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.