Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Flamajster »
i co przetestowales wszystkie? z NaOH i z NaHCO3? Z woda i etanolem? Super :rolleyes:
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Nie, tylko tą z sodą oczyszczoną. Mój znajomy, lepiej ode mnie znający się na chemii testował obie. Nie znam się zbytnio na chemii, więc nie licz na moje porady. Na szczęście do produkcji GHB z GBL i sody nie trzeba się na chemii znać. Poza tym, jak już wcześniej napisałem nie używam GBL/GHB na tyle często aby produkcja nielegalnego GHB była dla mnie konieczna.

Ps. Nie chciałem Cię urazić, więc luz.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Flamajster »
A no to spoxik, mozesz zapytac sie tego kumpla znajacego sie na chemi jak wypadly te obydwie syntezy? Bede baaardzo wdzieczny,zaczela sie wiosna, duzymi krokami zbliza sie lato, trzeba jakos umilic sobie czas... :)
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Cóż, tej informacji nie dostaniesz zbyt szybko, ponieważ kolega siedzi teraz w UK. Jeśli nie zapomnę to zapytam go przy okazji...
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dysocjat »
a można to zrobic sposobem elektrolizy ? I czy naprawde , nie da sie obejsc tego bez sprzętu ? poprostu słoik ? szukam tego tematu jak to zrobic i nie moge znajsc.
[b]!!!!!!!!!!!!!JESTEM DYSOCJAT NIE DYSOCJANT TO RÓŻNICA !!!!!!!!!!! :|[/b]

[]------[][]    
     |_0 _|
        /       
      _/\_
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Po GHB dupa Cię boli przez 3 dni i niewiele pamiętasz. Po GBL nic.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
c0deine pisze:
Rozwiniesz ten temat?
  • 3523 / 56 / 0
humite pisze:
c0deine pisze:
Rozwiniesz ten temat?
nie rozwinie bo nie pamięta. Po prostu go boli dupa i nie wnika dlaczego %-D Takich rzeczy lepiej nie pamiętać
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1934 / 108 / 0
GHB dziala troche slabiej od GBL za to GBL dziala troche krocej od GHB.

GHB rozkreca sie wolniej jego szczytowa amplituda jest nizsza niz w przypadku GBL za to schodzi z organizmu lagodniej od GBL dzieki czemu ma mniejszy potencjal uzalezniajacy, slabiej rozregulowuje Gaba oraz ma mniejsze skutki uboczne (suchosc, praca serca).

GBL jest bardziej "agresywniejsze" daje wieksze pobudzenie i euforie, ale dziala krocej i bardziej obciaza organizm, wplywa bardziej (niz GHB) na motoryke, skupienie (zawroty glowy, zaburzenie rownowagi podobne do alkoholu, wiecej bledow podczas pisania itp)

GHB jest lagodniejszy dla organizmu dziala bardziej rozluzniajaco dluzej od GBL ale daje mniejsza euforie i pobudzenie. Za to dziala "czysciej, klarowniej"...

Wszystkie te roznice wynikaja z tego ze GBL przeksztalca sie szybko w GHB ktore w bardzo krotkim czasie cale wedruje do mozgu, samo czyste GHB przechodzie przez bariere krew-mozg wolniej rozciagajac dzialanie w czasie uniemozliwiajac w ten sposob dostarczenie calego stezenia GHB w krotkim czasie do mozgu.

"GBL szybko przekształca sie w GHB dzieki enzyma zwanymi lactonase, ktore znajduja sie we krwi. GBL jest bardziej lipofilowy (rozpuszczalny w tłuszczach) niż GHB, a więc jest wchłaniany szybciej i ma większą biodostępność, paradoksem jest, że może to oznaczać, że GBL ma szybszy początek działania niż sam GHB, mimo, że jest prekursorem. Poziom enzymu lactonase może się wahać od osób fizycznych, a GBL nie jest aktywny w sobie, więc ludzie, którzy nigdy nie próbowali GBL moga niedoswiadczyc na poczatku wpelni oczekiwanych efektow, jednak gdy takie osoby wezma GBL kilka razy, to produkcja enzymów lactonase w ich organizmie wzrosnie i spowoduje ze GBL zostanie przeksztalcone w organizmie w pelni w GHB co zaowocuje pozadanymi efektami.
Dla tego ludzie zaczynajacy przygode z GBL nie
Odrazu poczuja pelna moc dzialania i musza poczekac az organizm sie "rozkreci".
GBL jest bardziej rozpuszczalny w tluszczach niz GHB, dla tego pelny zoladek ma wieksze znaczenie na dzialanie przy GHB niz przy GBL."

powyzsze informacje znalazlem na forach wiec nie sa to osobiste odczucia [!!!]
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 1934 / 108 / 0
ponizej kilka wpisow z zagranicznego forum:

Osobiście, uzywalem GHB przez 4 miesiące codziennie w dość dużych dawkach czułem się dobrze i po zatrzymaniu, nie miał żadnych problemów w ogóle, ale to ja.

-------

Korzystalem z GHB (i od czasu do czazu z GBL również) w umiarkowanych dawkach (2 lub 3 g GHB w wieczór) przy wielu okazjach. Nigdy nie miałem żadnych problemów na GHB, ani też nigdy nie doswiadczylem odstawiennych efektow.

------

Moge jedynie podzielic sie opinia na temat GHB. Nie ma absolutnie żadnego odstąpienia, wiele wiele razy stosowalem i zadnych problemow.

Zaprzestalem stosowania nagle GHB w ciągu tygodnia,zrobilem badania, bez żadnych problemów w ogóle.

Zawsze stosuje GHB ale byl przypadek gdzie nie zdazylem przerobic parti GBL, po nocy uzytkowania , czyli jakies 10 + godzin na GBL , czulem się trochę "szorstki" następnego dnia, coś takiego nie zdarza się na GHB.

------

Ciagle slyszy sie ze tolerancja i uzaleznienie od GBL wystepuje dużo szybciej, niż ma sie to z GHB.

Każdy użytkownik, który przewlekle nadużywal GHB lub GBL potwierdzil, że ci co stosuja GBL, dostaja mocniejszego i szybszego uzaleznienia niz na GHB.

Moja rada jest taka zeby nie stosowac GBL w cale.

Sodium Hydroksymaślan, Xyrem, Gamma-hydroksymaślan, GHB, NaGHB - to wszystko to samo, zostal odpowiednio przebadany i przystosowany do urzywania, jak również jego "wjazd" na cialo jest lagodne.

Ludzie najczesciej zostaja prz GBL, ponieważ albo boją sie syntezowac do NaGHB, martwia sie ze beda w posiadaniu NaGHB, albo uważają, że GBL to samo, ponieważ jest przekształcany in vivo w GHB.

Pragnę również zauważyć, że po raz kolejny widzimy, przypadki, w których ludzie, przyznaj się do używania GBL 24/7 celowo, aby uniknąć lekow !

Musze to podkreslic, NIE UŻYWAJ GBL LUB GHB 24/7!

Ciagla zmiana chemii w mozgu powoduje silne skutki odstawienne i im dluzej ciagnie sie 24/7 , tym gorsze objawy abstynencyjne sie pojawia.

Nagłe przerwanie Leczniczo podawanego hydroksymaślanu sodu (GHB) nie powoduje objawów odstawiennych

Tak wiec na podstawie tego ze prawidlowe stosowanie GHB nie powoduje problemu wycofania, powturze jeszcze raz ponownie:

Nie używajcie nieprawidlowo GBL ani GHB.

Ludzie to jest proste.

-------------------

Stosowalem GHB do 40 g dziennie.
Lekarz przepisal mi Gabapentyna (3x800mg) Aotal (3.333mg) i pregabaline (1x300mg). Zszedlem z GHB bez zadnych problemow i efektow odstawiennych, teraz korzystam z NaGHB dwa razy w tygodniu w czasie brania Apero.

-------------

wybralem kilka z brzegu, jak widac z GHB nie ma duzych problemow odstawiennych a na pewno sa duzo mniejsze niz przy GBL, czytajac forum , ludzie uzaleznieni fizycznie z objawami odstawiennymi stosowali GBL , podobnych przypadkow z GHB jest bardzo malo, potencjal uzalezniajacy fizycznie w przypadku GHB jest znacznie mniejszy od GBL, bardzo duzo ludzi na tamtym forum radzi brac GHB i odradza zabawy z GBL chyba ze stosuje sie kilka razy w tyg...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.