Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Fuzja - 909
Nikt nic w temacie ściągania tego leku mając apteke nie wie? albo inny source? pzdr
można dostać recepte, ale z niej nie skorzystasz, bo nie ma tego w Polsce. Jedynie na import docelowy
Dobrze mi się funkcjonuje po kodeinie, jednak wiem dokąd to może zaprowadzić...
A z stanem polskiej medycyny samodiagnoza jest czasem lepsza niż diagnozowanie przez "lekarzy".
Fuzja - D5
Jestem właśnie po pierwszym teście na ADHD, kolejna wizyta za tydzień. Były testy typu "powtórz cyfrę i powtórz je od tyłu" bądź inne na koncentrację i pamięć. Jeszcze mam do zrobienia kwestionariusz DIVA 2.0 i prawdopodobnie przypiszą mi medyczny metylofenidat ;))
Nadciąga sprzątanie pokoju!
Usunięto oczojebny kolor - D5
Lekarze jej to proponowali leczenie opipramolem, wortioksetyną - bez sensu.
Pre-trial: - noopept 200 mg, wynik 3,5/6
Na dzień dobry - bupropion 450 mg dziennie - wynik oceniony na 5/6.
Potem 4F-MPH: 60 mg dziennie, wynik 4/6
Potem 2-FMA - 30-800 mg dziennie - wynik 3/6.
Potem NEP: 80 mg dziennie, wynik 4/6
Potem MDPHP: 30 mg dziennie, wynik 6/6
24 tabletek sudafedu - poezja, wynik 6/6.
Zbyt dużego tętna pod moim nadzorem nie stwierdzono (max. 120) raczej reakcja na ciśnienie tętnicze niskie (117-75) typowo.
Czyli to ADHD u koleżanki jest dużo bardziej wrażliwa na noradrenalinę niż na dopaminę. Zobaczymy, czy uda się psychiatrę namówić na Stratterę. Będę opisywała dalej działanie :)
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
No ale pewnie byłaś tańsza niz dokror z kliniki co ostatnio się mocno reklamuje zajmuje się tylko add i adhd 1200zl 3 wizyty lol
19 kwietnia 2023Shrank23 pisze: https://www.receptagemini.pl/sprawdz-do ... 0-kapsulek
Czyli można kupić ?
Ale jak się dobrze szuka można dorwać tentin i atentin.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.