Roślinki aby wystawić na out muszą mieć według róznych źródeł 3-4 piętra liści lub więcej, oczywiście czym więcej tym lepiej, im więcej będzie pięter tym roślina będzie miała większe szanse na prawidłowe przyjęcie się na miejscówce.
Cannabis101 pisze: Takie kubeczki mają chyba pojemność 0,2litra, troszkę mały,
ps: temat to raczej: przygotowanie miejsca ;>
W sumie temat pasuje tutaj wiec nie bede zakladal kolejnego i zasmiecal forum. Co lepiej zastosowac nawoz azotowy czy obornik?. Jezeli obornik to moze jakis pomysl jak to przewiesc zeby ludzie w srodkach transportu nie wywalili mnie :D. A no i takie pytanko nie na temat. Czy karton po tv wysokosc 60cm wystarczy na roslinki 2-3 tygodniowe ?
Witam
W sumie temat pasuje tutaj wiec nie bede zakladal kolejnego i zasmiecal forum. Co lepiej zastosowac nawoz azotowy czy obornik?. Jezeli obornik to moze jakis pomysl jak to przewiesc zeby ludzie w srodkach transportu nie wywalili mnie ]
najlepiej jedno i drugie.
[ obornik poprawia str ziemi dostarcza azot P i mikroelementy: A dodatkowe dawki nawozu nie szkodza a pomagaja. Sam obornik ma masę zalet- poza skł. od. poprawia jakosc ziemi- ale nie jest wydajny : aby był głownym wystarczajacym źródłem N i P trzeba by go wysypać bardzo dużo.]
Suszony krowieniec który kupuje sie w workach: nie ma wyczuwalnego zapachu ;) : najlepiej wypada taki granulowany : duże worki : cena od 5 do 10 PLN.. w zaleznosci od wielkosci. - w niegranulowanym czesto jest masę smieci: piasku: a nawet frag tłuchonego szkła ;(
ps: duży karton styka do kilkutyg sadzonek:- zabazpiecz je tylko przez przes: co by sie doniczki w srodku nie powywracały.
dosyc dlugo podobaly mi sie te krzaczki bardzo
kombinuje ostro nad dobra, tania mieszanka i nie moge sie zdecydowac...perlit 100l koszt u mnie jakos 40zl, ale nie wiem czy w ogole jest sens zeby go kupowac, taszczyc itd itp
pzdr
pzdr
pozdro
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.