Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 2897 / 614 / 10
16 sierpnia 2017sprawdzone_info pisze:
Kilka dni temu umarł Valof
Najprawdopodobniej przedawkowanie depresantów, opiatów, benzo i BDO.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2897 / 614 / 10
02 października 2017KongoRiver pisze:
Zmarł FerretPL, miał 16 lat.

Informacja potwierdzona przez jego znajomego. Sądząc po rozmowach przypadkowe przedawkowanie (nie samobójstwo), czego - nie wiemy, mamy tylko info o jego ostatnich zamówieniach.
  • 2897 / 614 / 10
17 października 2017delusioneselvaggia pisze:
chciałam tylko dać Wam znać, że d_fect już też się tutaj nie pojawi, przedawkowała
  • 2897 / 614 / 10
08 listopada 2017asthedrug pisze:
Z przykrością, wielkim żalem i smutkiem informuję Was, że greenwave odszedł do krainy wiecznego spokoju.
  • 2897 / 614 / 10
13 listopada 2017serotoninowy pisze:
Także mam wrażenie że wykitował albo wylądował w szpitalu Grenseal.
  • 2897 / 614 / 10
23 listopada 2017MrMagnificus pisze:
Nie żyje też AlexGBL.
  • 2897 / 614 / 10
24 listopada 2017Makrela pisze:
Na listach brakuje użytkownika Plankton, który z tego co pamiętam, to zszedł na serce. Szczegółów nie pamiętam, a data... no dawno to było.

edit: Aha, mam. Styczeń 2009, zawał z wylewem w wieku 21 lat, przyczyna nieznana, ale gość walił srogie ilości DXM przepalane ówczesnymi klasycznymi maczankami kanabinoidowymi.
  • 2897 / 614 / 10
24 listopada 2017Makrela pisze:
Przypomniał mi się jeszcze jeden zgon, ale to już zamierzchła forumowa prehistoria. Użytkownik Narkuś, który po pierwszym (i ostatnim) rekreacyjnym zażyciu klonazepamu wpadł pod samochód. Data nieznana, ale na pewno przed 2006 rokiem.
  • 2897 / 614 / 10
28 listopada 2017HighPeep pisze:
8 czy 9 listopada się przekręciła makeithottt.
  • 2897 / 614 / 10
29 grudnia 2017Kometha pisze:
Nie wchodziłam tutaj ale w 2015 zmarł mój chłopak, Kozio03 bodajze mial nicka, jesli go ktos kojarzy... Reszte cpunow nie bylo z hypka znalam z reala. Powiekszyl grono klubu 27 :(
Zablokowany
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 23:57:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750290973'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.