Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 21 / 2 / 0
@Mario Escobar
Okazało się, że musiałem je przegrzać w piekarniku, drugi rzut gdzie wychowałem same karły i było ich zaledwie 2 gramy po wysuszeniu, spożylem zgodnie z twoją instrukcją i zadziałało ! Dziękuję za wskazówki.
  • 1 / / 0
Podbijamy temat moi drodzy, od dłuższego czasu romansuje z grzybkami McKennaii, ostatnio również z meskalina z San Pedro. Próbowałem też najmocniejszych trufli hawajskich. Wszystko prawie bez żadnego efektu. Nadmienie tylko, że przygodę z psychodelikami zaczynałem od dużo słabszych trufli Atlantis i wtedy zdecydowanie mocno odczuwałem ich działanie. Jakieś pomysły co może być powodem?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
  • 1 / / 0
@Liderbdg powodów sporo może być, jak nie zażywasz żadnych leków i masz odpowiedni czas przerwy między tripami to może dawka? Albo pochodzenie grzybków sprawdź dobrze i jakość ich (pod względem psylocybiny, czy dobrze wysuszone oraz wyhodowane). Zacytuję też z Wikipedii nt. meskaliny "Po przyjmowaniu kolejnych dawek występuje zjawisko tolerancji. Pomiędzy meskaliną a LSD i psylocybiną występuje zjawisko tolerancji krzyżowej." Więc brak pożądanego działania może być powodem też meskaliny, zrób najlepiej sobie przerwę 1-2msc i na 100% powinno zadziałać jak grzyby sprawdzone. Ps. Wiem, że odpowiadam po 2 latach ponad, ale może nadal Ty lub ktoś czytający to może pomóc z meską? Ogarnięty ktoś wie jak z dostępnością tego u nas, a w zamian mogę pomoc z 90% rzeczami bądź służyć info. Pozdrawiam :D
  • 1 / / 0
Drodzy Poszukiwacze Przygód,

Podbijam temat. Zaczynam dopiero przygodę z grzybkami, ale mam doświadczenie z innymi substancjami.

Zawodnik: 175cm/75kg
Środek: GT ze sklepu z korzeniami w logo

grzybki zebrane o dzień za późno - zdążyły rozwinąć kapelusze. Wyszło ich 210gram. Suszone na 3 raty po kilka godzin w piekarniku przez dwa dni, temperatura ustawiona była między 40/50 stopni, drzwiczki cały czas uchylone. Niestety smak grzybów jest dla mnie problematyczny, dlatego wszystko przemieliłem i zapakowałem do tabletek żelatynowych.

Podejście 1 - 3g w żelatynowych tabsach + 2g w cytrynie dorzucone po 30 minutach od wzięcia tabsów (tyle samo też się w cytrynie moczyły)

Podejście 2 - 2 tygodnie po pierwszej próbie 6g w tabsach. 2/1h przed wypity 1l soku z czarnej porzeczki.

W obu przypadkach sytuacja wyglądała podobnie, rano bardzo lekkie śniadanie. Grzyby na pusty żołądek (po za tym sokiem) załadowane o 15/16.
Efekty?
Lekki ścisk w żołądku, ociężała głowa - leciutkie problemy z utrzymaniem równowagi (przyrównałbym to uczucie do stanu po 3/4 piwach), a także drżące nogi (coś jak przy zniecierpliwieniu). iiii nic więcej,

Możliwe że psylo się rozłożyło w piekarniku?
Felerny growkit?

Niestety nie mam znajomych którzy mogli by wypróbować czy te grzyby na nich działają - brak królików doświadczalnych.
Zostało mi jeszcze coś koło 10g, teoretycznie mógłbym gdzieś za dwa tygodnie spróbować je przyjąć w takiej ilości....

Można nie reagować na psylo?

Jakieś pomysły? Sugestie?

Czekam obecnie na drugi rzut, który planuję wysuszyć bez ingerencji piekarnika ani suszarki. Niestety tak jak wspominałem wcześniej, smak i konsystencja grzybów jest dla mnie na tyle problematyczna że próbowanie surowych jest nie do przeskoczenia (od razu mnie bełta XD).
  • 1 / / 0
@zonglerka bierzesz jakies leki? ja jak bralam to wiekszosc substancji mnie nie robilo, wlasnie min.psycholedeliki, jak juz zeszlam z lekow to nagle wszystko trzepalo jak nalezy
  • 377 / 113 / 0
@zonglerka w piekarniku bardzo łatwo przekroczyć temperaturę , dlatego nie jest to polecane , lepsza suszarka do grzybów lub nawet położenie w gazecie (można na kaloryferze lub blisko) . Aczkolwiek faktycznie na niektórych psylocybina nie działa , absurdalnym przypadkiem z którym się spotkałem było , że typ zjadł ponad 10g suszonych i go nie klepnęło a ja jadłem z tego samego growkita i działały normalnie . Z tym że on od kilku lat na ketonach dzień w dzień.
"Life pain always sexy"
  • 1 / / 0
29 września 2018endother pisze:
Mało receptora 5-HT2A?
„Typu ADHD”
Czyli co dokładnie?
Niech ktoś inny zje te grzyby i zobaczymy czy na niego dziala, myśle że z grzybami coś nie tak. Jak napiszesz dokładnie co ci jest to sprawdzę w internecie.

Co znaczy ledwo wyczuwalne działanie? Napisz raport na 2-3 zdania.
Ja mam zdiagnozowane ADHD i przy braniu sporej ilośći nikotyny efekty były też mało zauważalne
Wizualnie nawet po odstawieniu efektów nie ma ale psychicznie są dużo mocniejsze
Czytałem że cytryna lub podobne rzeczy z kwaśnym smakiem pomagaja
u mnie po cytrynie zadziałało mocniej i dłużej ale to może tylko u mnie :">
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.