Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 904 / 184 / 0
Bedac wjebanym w benzo i tnąc dawki odstawiłem 3 miesieczny ciag bez żadnej obstawy. Ucinanie dawek tylko momentami bylo lekko wkurwiajace, poza tym zero problemów. Troche cierpliwości.

I uważajcie z pregą, jak london pisał połączenie jest świetne i zamiast schodzenia można nabawić się fajnego wjebania %-D
  • 111 / 10 / 0
Waliłeś 3 miesiące? Jakie dawki? Jakieś większe problemy? Bo mi przy dawkach 125mg na dobę podoba się ciąg i zastanawiam się czy go nie przedłużyć dopóki zacznie się robić nieprzyjemnie. Nie zamierzam zwiększać dawek. Będzie trzeba zwiększać? :pacman:
  • 904 / 184 / 0
Oj ja tylko 50mg z paroma wyskokami i zdeczko przeoranym gaba-a benzo. Za długo bym w takie dawki jak 125mg bym sie nie bawił, wjedzie ostra deprecha po odstawce.
  • 1223 / 487 / 0
Czy ktoś po odstawieniu baklofenu też miał taką zajebista bezsenność?,nawet kwetiapina nie pomaga,uspokaja chociaż,ale o spaniu nie ma mowy.
  • 904 / 184 / 0
Nie miałem ale jade na mircie na bezsennosc 2 lata. Jak odstawialem szybko prege to mirta nie usypiala dlatego baklofen odstawialem powoli i spalem 1-2h krócej niż zazwyczaj.
  • 80 / 11 / 0
Bezsenność to normalne przy odstawce. Jak już się zaśnie to przejebane koszmary i hipnagogi po obudzeniu
  • 1882 / 203 / 0
Wow, po przeczytaniu tematu odnoszę wrażenie, a wręcz mam pewność, że lepiej lać grubo GBL'a 24/d przez długi czas, zamiast obrać krótki ciąg i to wcale nie na dużych dawkach

GBL'a lanego miesiącami przynajmniej odstawisz Baclofenem bezboleśnie w 3 dni %-D

Ty, a może w takim razie analogicznie do odstawki baclo należy używać GBL (Po wcześniejszym zredukowaniu dawek?) %-D a jeszcze lepiej GHB

Ja efektów odstawiennych Baclofenu jeszcze nigdy nie doswiadczyłem, ale pewnie tylko dlatego że bralem max 3 dni każdego dnia redukując dawki
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 904 / 184 / 0
Za krótki okres półtrwania giebelsa by poszło gładko w drugą stronę. Baklo ma troche dłuższy i na chwile kumuluje sie w organiźmie.
  • 1669 / 305 / 0
Baklofen bardzo szybko uzależnia, już po niecałym tygodniu brania dawek w okolicach 100 mg po odstawieniu z dnia na dzień pojawiły się silne skurcze mięśni. Szybko ustały, ale domyślam się, że jakbym brał parę miesięcy, to by się na tym nie skończyło. Także przestrzegam każdego, że z tym trzeba się obchodzić bardzo ostrożnie, chociaż dla mnie to gównolek - zero fazy, tylko ciśnienie na dorzutkę, mimo braku efektów :alergia:
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 111 / 10 / 0
To jest taka substancja że tylko i wyłącznie powolne zmniejszanie dawek tygodniowo o 10mg do 20-30 mg i potem tydzień dwa odpoczynku i nie ma tragedii.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.