Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 834 / 17 / 0
@up poczytalem o tym naukowcu i imo to sciema
Hoffer's claims regarding schizophrenia and his theories of orthomolecular medicine have been criticized.[22] In 1973, the American Psychiatric Association reported methodological flaws in Hoffer's work on niacin as a schizophrenia treatment and referred to follow-up studies that did not confirm any benefits of the treatment,[23] prompting at least two responses.[24][25] Multiple additional studies in the United States,[26] Canada,[27] and Australia[28] similarly failed to find benefits of megavitamin therapy to treat schizophrenia.
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 14 / 1 / 0
Jak to ze wszystkim bywa zawsze znajdzie się sprzeczne do siebie informacje. Ja bym sobie nie wyrabiał zdania na tej podstawie. Jest masa wpisów na forach o tym jak niacin pomaga w wychodzeniu z chorób psychicznych. Dla mnie to przeważyło żeby spróbować. Zresztą jakieś testy, badania przeprowadzone na zlecenie nie wiadomo kogo są mało wiarygodne. Tym bardziej dla że dla koncernów które inwestują miliony w badania i wprowadzenie leku na rynek nie ma nic gorszego niż jakaś ogólnie dostępna alternatywa która jest lepsza w działaniu i nie posiada skutków ubocznych.
Jak do tej pory nie znalazłem nic lepszego niż niacin i mogę polecić każdemu kto ma problemy od zwykłego zmęczenia i podrażnienia, problemów ze snem , depresji ,nerwicy , psychozy a kończąc na schizofrenii bo ta witamina jest jak dobre paliwo dla mózgu. Proces wychodzenia z choroby nie dzieje się z dnia na dzień. Trzeba dać czasu. Tym bardziej ze schizofrenii która jest podobno nie uleczalna. Po dwóch miesiącach brania b3 pozbyłem się urojeń i głosy straciły na mocy o jakieś 70%.
  • 277 / 41 / 0
HVdude pisze:
Dzięki Huk. Ma ktoś doświadczenie z olejkiem konopnym CBD. Jaki i gdzie kupić?
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich sprzedaje prawdziwy olejek CBD ale nie wiem czy działanie ci podejdzie, ja po nim odczułem taką dziwną zamułkę, ciężko mi było skupić się na czymś. Było to całkowicie co innego niż palenie zielska ale nie czułem się do końca trzeźwy po tym. Licz się z tym, że twoje objawy mogą się nawet pogorszyć od tego %-D ale jak chcesz to testuj, raz się żyje :-D
Wg mnie ten olejek najlepiej się nadaje żeby zajebać parę kropel pod język i potem zapalić małego buszka z lufki - fazka będzie łagodniejsza niż samo THC
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 834 / 17 / 0
HVdude pisze:
Jak to ze wszystkim bywa zawsze znajdzie się sprzeczne do siebie informacje. Ja bym sobie nie wyrabiał zdania na tej podstawie. Jest masa wpisów na forach o tym jak niacin pomaga w wychodzeniu z chorób psychicznych. Dla mnie to przeważyło żeby spróbować. Zresztą jakieś testy, badania przeprowadzone na zlecenie nie wiadomo kogo są mało wiarygodne. Tym bardziej dla że dla koncernów które inwestują miliony w badania i wprowadzenie leku na rynek nie ma nic gorszego niż jakaś ogólnie dostępna alternatywa która jest lepsza w działaniu i nie posiada skutków ubocznych.
Jak do tej pory nie znalazłem nic lepszego niż niacin i mogę polecić każdemu kto ma problemy od zwykłego zmęczenia i podrażnienia, problemów ze snem , depresji ,nerwicy , psychozy a kończąc na schizofrenii bo ta witamina jest jak dobre paliwo dla mózgu. Proces wychodzenia z choroby nie dzieje się z dnia na dzień. Trzeba dać czasu. Tym bardziej ze schizofrenii która jest podobno nie uleczalna. Po dwóch miesiącach brania b3 pozbyłem się urojeń i głosy straciły na mocy o jakieś 70%.
po pierwsze to moze byc efekt placebo a po drugie psychoza moze sama zelżeć z czasem jak i inne objawy psychiatryczne
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 14 / 1 / 0
Szponciciel pisze:
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich sprzedaje prawdziwy olejek CBD ale nie wiem czy działanie ci podejdzie
Poczytałem troche o CBD i zamówiłem już inny i czekam na dostawe. Ten co podałeś nie wygląda na dobry. Nie ma informacji ile jest dokładnie cbd a ile cbda. Z tego co czytalem liczy sie cbd.
  • 14 / 1 / 0
Huk pisze:
po pierwsze to moze byc efekt placebo a po drugie psychoza moze sama zelżeć z czasem jak i inne objawy psychiatryczne
Masz 100% racji. Akurat z b3 u mnie nastąpiła za duża zmiana w krótkim czasie i jestem zdania że to nie tylko placebo dlatego biorę dalej.
  • 70 / 8 / 0
Huk pisze:
No tak, B3 to marny drag, po co ma chłopak brać :)

Mógłbyś spróbować z całym kompleksem witamin z grupy B, w formie zmetylowanej. Są preparaty zawierające duże dawki i taka kuracja mogłaby Ci jeszcze bardziej pomóc.
Myślisz, że jak nie robisz nic, to nie robisz nic złego?
  • 33 / 1 / 0
Polecam ci multivitamin sport complex z olimpa plus jakies zma duza dawka magnezu plus cynk do tego kwasy omega 3 kuracja 2 miesiace i umysl lepiej funkcjonuje jezeli nie chcesz brac neuroleptykow.Ale tak naprawde wydaje mi sie ze dobry psychiatra ktory da Ci dobre leki i do tego psychoterapeuta i przedewszystkim cierpliwosc jezeli brales neuroleptyki to poprawa nastepuje dopiero po jakim czasie one same w sobie nie zabijaja tych glosow ale pomoga ci sie wyciszyc i uspokoic co z czasem pozwoli twojej psychice wrocic na wlasciwy tor wiec ze jezeli nie wyleczysz tego dobrze teraz bedzie to powracac a napewno jezeli bedziesz bral dragi...wiem to po sobie nie szukaj podpowiedzi tu na forum bo umysl w twoim stanie podatny jest na sugestie...Moja rada dobry lekarz+psychoterapia+zdrowy tryb zycia+czas
  • 14 / 1 / 0
Luzak29 pisze:
Polecam ci multivitamin sport complex z olimpa plus jakies zma duza dawka magnezu plus cynk do tego kwasy omega 3 kuracja 2 miesiace i umysl lepiej funkcjonuje jezeli nie chcesz brac neuroleptykow.Ale tak naprawde wydaje mi sie ze dobry psychiatra ktory da Ci dobre leki i do tego psychoterapeuta i przedewszystkim cierpliwosc jezeli brales neuroleptyki to poprawa nastepuje dopiero po jakim czasie one same w sobie nie zabijaja tych glosow ale pomoga ci sie wyciszyc i uspokoic co z czasem pozwoli twojej psychice wrocic na wlasciwy tor wiec ze jezeli nie wyleczysz tego dobrze teraz bedzie to powracac a napewno jezeli bedziesz bral dragi...wiem to po sobie nie szukaj podpowiedzi tu na forum bo umysl w twoim stanie podatny jest na sugestie...Moja rada dobry lekarz+psychoterapia+zdrowy tryb zycia+czas
Luzak29 dokładnie biorę to co napisałeś plus witamine B3, D3, C i tak jest jak piszesz umysł lepiej funkcjonuje i wszystko wraca na dobry tor. Dla mnie psychotropy to jednak ostateczność. Ostatnio pisałem że kupiłem olejek CBD i z tym wiąże duże nadzieje . Dobre działanie uspokaja wycisza ,głosy odchodzą że ledwo je słychać ,wogóle nie są problemem , umysł jest czysty i spokojny , nie łapie się na odrealnione myśli , jest skupienie i jest w 100% w chwili obecnej.
Ale cena jest problemem. Buteleczka za 125zł zawiera 500mg CBD , dawkowanie z butelki to 3x16mg=48mg. Czyli starcza na 10dni wg zaleceń. Ja musiałbym taką byteleczke najlepejej w tydzień lub mniej. Tutaj jest jak sie robi taki olej https://www.youtube.com/watch?v=KZXGH6mYr3Y.
  • 834 / 17 / 0
@up co ty dajesz przeciez marihuana pogarsza schizofrenie
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.