Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3497 / 742 / 9
To raz wrócisz z siedmioma, raz z dwudziestoma, innym razem z pustymi rękami a czasem z kilkoma setkami. Nie ma co się nastawiać na bóg wie jakie owocne łowy. Ziarko do ziarka i w końcu uzbierasz na porądny trip. Sama wyprawa na grzyby to niezwykła podróż. Kapelusze to tylko wisienka na torcie.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 2 / 0
23 mięsiste sztuki, małopolska, łączka malutka i w środku sezonu tyle średnio mogłem z niej wyciągnąć więc całkiem nieźle jak na początek września
  • 2883 / 303 / 0
Zgienty pisze:
To raz wrócisz z siedmioma, raz z dwudziestoma, innym razem z pustymi rękami a czasem z kilkoma setkami. Nie ma co się nastawiać na bóg wie jakie owocne łowy. Ziarko do ziarka i w końcu uzbierasz na porądny trip. Sama wyprawa na grzyby to niezwykła podróż. Kapelusze to tylko wisienka na torcie.
Nic dodać nic ujać. Grosz do grosza :)
Wyśmienite tripy tylko dla wytrwałych!
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 135 / 12 / 0
Zgienty pisze:
Sama wyprawa na grzyby to niezwykła podróż. Kapelusze to tylko wisienka na torcie.
Dokaładnie tak, nie ma lepszego uczucia od tego pojawiającego sie podczas znalezienia grzybów i ich zbierania. Nie wiem jak wam ale mnie ciagle sni sie jak znajduje grzyby odkąd znalazłem sie po raz pierwszy. Ponad to trzeba wykazać sie cierpliwością, wytrwałością i kondycją jeśli chce sie cos znaleźć a to kształtuje charakter :D
  • 4024 / 375 / 953
BluszczykKurdybanek pisze:
Nie wiem jak wam ale mnie ciagle sni sie jak znajduje grzyby odkąd znalazłem sie po raz pierwszy.
Oj, tak. Przy czym dość często w moich tego typu snach sytuacja jest taka, że z jakiegos powodu nie mogę tych grzybów zacząć zbierać i muszę kombinować. Jakiś czas temu np. śniło mi się, że siedzę u jakiejś bliżej mi nieznanej szeroko rozumianej rodziny i patrzę nagle, a tu pod stołem stoi taka jakby płytka kuweta z trawą i grzyby w niej rosną ogromniaste. Momentalnie zacząłem coś wstawiać, że źle się czuję i muszę usiaść na podlodze, bo się boję, że zemdleję i im spadnę z krzesła i czy oni by mi nie mogli pójść i przynieść wody ze studni :*)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2883 / 303 / 0
Może nie pełno, ale odkąd sam zbieram grzyby to już kilka razy mi się śniło ^^

Kiedyś dużo mi się śniało że jeździłem samochodem i miałem wypadki, ale odkąd zacząłem chodzić na jazdy i zdałem prawko ani razu mi się takie coś nie przyśniło.
pokolenie Ł.K. pisze:
hej
znalazłeś coś ostatnio w swoich okolicach? ja się przyznaję bez bicia że u siebie jeszcze nie byłem...
  • 4024 / 375 / 953
Nom, w czwartek, stronę wcześniej jest fota :-)

Ale to ciagle ta sama miejscówka, co już w lipcu się na niej pokazywały. Na żadnej innej nie widziałem w tym roku jeszcze ani sztuki, choć fakt, że sprawdzałem raczej mało wnikliwie.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2883 / 303 / 0
Bardzo ładny zbiór, niedług muszę i ja jechać a myślę że będę miał podobnie jak nie lepiej może :>
  • 3497 / 742 / 9
pokolenie Ł.K. pisze:
No i poczułem ten impuls, za sprawą którego dzisiejszy zwiad zmienił się w mały połów. 47 sztuk, jeśli dobrze liczę, w różnej, jak widać, kondycji. W sam raz na rozruch w sumie. :-)

P1430769 - Kopia.JPG
Ach poko, poczekał sobie aż podrosną i, niech zgadnę, zerwałeś tylko duże. ;-) Czy sezon na tripowanie również rozpoczęty?

Ale jakie dorodne te na górze, typowe liberty caps. A na samej górze wiedźma. Czarny Koń w konkursie na miss polany.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 154 / 1
Wiedźmy są najlepsze, osobiście jeszcze takich nie znalazłem, liczę na przełamanie się w tym sezonie i znalezienie takich uroczych grzybków ;)
Zablokowany
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.