Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 191 / 7 / 0
ktoś też zauważył braki? farmaceutki bezradnie rozkładają ręce bo tussi w hurtowniach brak... akurat w te piekne majowe dni.. za to aco w syropie na polkach pelno
  • 11 / / 0
No tak, zauważyliśmy, radzę biegać po prywatnych aptekach i robić zapasy. Ogólnie chyba poza tussi najbardziej się opłaca dexacapsy.
  • 152 / 13 / 0
k3o pisze:
ktoś też zauważył braki? farmaceutki bezradnie rozkładają ręce bo tussi w hurtowniach brak...
Omijaj wszystkie sieciówki z naciskiem na Cefarm i DOZ. Oni nie mają od kilku miesięcy Tussidexu. Chodź do aptek prywatnych, wtedy jest większe prawdopodobieństwo że natrafisz na możliwość zamówienia na następny dzień albo od ręki kupisz. Przykładowo dzisiaj kupiłam od razu Tussidex. Nie miałam z tym najmniejszych problemów.

A odnośnie przyszłości w związku z dxm, to obstawiam, że taka sytuacja jak teraz pozostanie, ewentualnie nieco więcej aptek da możliwość zamawiania Tussidexu.
  • 17 / / 0
Uff, a już myślałam że tylko ja mam z tym problem. Nieraz musiałam całe miasto obejść, a czasem i to było za mało.
Tussidexu brak, a thiocodinu wszędzie pod dostatkiem..
Trzeba wyobrażać sobie Syzyfa szczęśliwym
  • 32 / / 0
Jak ktoś z wwa to na priva mogę podać apteki z tussi.

Drodzy użytkownicy - jeśli ktoś pokusi się prosić o spis aptek to niech pisze do antydola na priv. Bez offtopu
Ignis
  • 35 / / 0
Ostatnio (zeszly tydzien)wlecialem znajomemu do apteki, po tussi; byl, ale ku mojemu zdziwieniu 15x15mg. Za jakies 8zl... Mam nadzieje, ze zmniejszanie ilosci pestek w paczce to nie staly trend...
Johny, Johny, Johny, polował na kangury. And for time, it was good...
  • 11 / / 0
U mnie w aptece tydzień temu nie było, a 2 dni temu kupiłem tam paczkę Tussidexów. Oby wyróżnienie niektórych aptek było ukłonem w naszą stronę.
  • 75 / 13 / 0
Kupiłeś pewnie tussidex mite i nie zawiera on mniej kapsułek tylko 15mg na kapsułke a nie 30 była już tutaj o tym mowa.
Możliwe że mają w tej aptece zwykły tussi a tobie te gówno wcisneli zapytaj się następnym razem czy mają normalny.
  • 3901 / 562 / 0
Czyli acodiny tabletkowe są już tylko w 1 blistrze x10tab?
Ciekawe czemu nie ograniczyli ilosci w syropach
  • 438 / 14 / 0
lol pisze:
Czyli acodiny tabletkowe są już tylko w 1 blistrze x10tab?
Ciekawe czemu nie ograniczyli ilosci w syropach
Po tylu wpisach zadajesz takie pytanie... nie mam pytań... Tak 10 tabletek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.