Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 261 / 8 / 17
Druid sprawdź @
Człowiek narkotyk wypoci, kurestwa nie da rady!
  • 113 / 50 / 10
Wyjazd w bieszczady to bardzo dobry pomysł. Sam planowałem jechać, choćby turystycznie. Jednak nie w następnym tygodniu. Byłem na łące w niedziele i jeszcze ani drgnęło. Tu nie chodzi o samą wilgoć, a temperaturę. Trzeba jeszcze zaczekać. Podjadę na dniach się rozejrzeć i zdam relacje.
Czy ciemno, czy jasno- w dupie zawsze ciasno :gun:
  • 352 / 4 / 0
Zachęcony ostatnimi deszczami i chłodnymi nocami, ruszyłem wczoraj na łąkę. Już mniejsza o to że po łysicach jeszcze ani śladu. Lecz polecam wsiąść na ramię aparat i ruszyć na badania. Piękny krajobraz i cała natura potrafią dostarczyć niespotykanych wrażeń . Co do łysic jestem przekonany że początek października będzie początkiem sezonu w tym roku. W Bieszczadach i wyżej może troszkę wcześniej. Puki co obserwujcie i badajcie swoje rejony. Pozdrawiam
  • 26 / 1 / 0
Temperatura jest ok, całkiem przyzwoita, nawet trochę zimo. Raczej chodzi o niedawną suszę. Ogólnie nie ma grzybów, nawet tych jadalnych. Po prostu jakoś marnie rosną, może to też kwestia tego że teraz księżyc idzie do nowiu. Rok temu o tej porze już suszyłem obfity zbiór. Ale wtedy ogólnie było wszystkich grzybów zatrzęsienie. To jest rok nieurodzaju, a wcale nie zapowiadają deszczu.
  • 920 / 164 / 0
Migrant pisze:
Zachęcony ostatnimi deszczami i chłodnymi nocami, ruszyłem wczoraj na łąkę po łysicach jeszcze ani śladu.
stara grzybiara wiedzma :old: oznajmiła mi zebym wybrał sie za tydzien na łowy jesli przez tydzien codzien bedzie padac.
na łace na ktorą wchodząc w sezonie uważam żeby nie deptac grzybow nie zastałem ani jednej malutkiej lancetki. 3 łaki zlatane dzis jeszczse drugi kierunek mozeakurat ?
  • 92 / 3 / 0
smoke elite pisze:
Migrant pisze:
Zachęcony ostatnimi deszczami i chłodnymi nocami, ruszyłem wczoraj na łąkę po łysicach jeszcze ani śladu.
stara grzybiara wiedzma :old: oznajmiła mi zebym wybrał sie za tydzien na łowy jesli przez tydzien codzien bedzie padac.
na łace na ktorą wchodząc w sezonie uważam żeby nie deptac grzybow nie zastałem ani jednej malutkiej lancetki. 3 łaki zlatane dzis jeszczse drugi kierunek mozeakurat ?
A były w ogóle jakiekolwiek inne grzyby?
  • 33 / / 0
U mnie nic, zero. Nawet psiaczków, a padało w tym tygodniu równo.
  • 352 / 4 / 0
W kilku wilgotnych i zacienionych, przez większość dnia miejscach- owszem były jakieś psiaki. Idąc przez las niestety nie widziałem żadnego grzyba.
  • 149 / 18 / 0
Nie wiem jak to możliwe ale udało mi się znaleźć CAŁĄ JEDNĄ sztukę :-D
Ogólnie straszna posucha. Część łąk sucha na maksa inne wyglądają dobrze i nawet jest trochę wilgoci. Nawet kołpaczków nie ma, taka bida jak na razie ...
  • 488 / 13 / 2
Znalazłem dzisiaj 7 pięknych łysic :) Góry Sowie. Sezon jeszcze się nie rozpoczął, ale grzyby zaczęły już rosnąć, na moich ulubionych łąkach tylko że w jednym miejscu wyłącznie, w promieniu 20 metrów, w te lato była straszna susza, i do tej pory pomimo deszczy jest mnóstwo spalonych/zasuszonych/wyschniętych kwiatków/roślin na łące. Za wcześnie żeby zbierać cokolwiek.

Za tydzień wyrosną nowe, ale tak żebym poszedł pozbierać to minumum 2 tygodnie. Tylko że konkurencyjni grzybiarze nie śpią ;P I opierdalają MOJĄ łąkę z MOICH grzybów :( Po co im one, skoro i tak mam lepsze fazy i więcej kolorów i głębsze transcendentalne przesłanie z intoksykacji psylocybinką niż oni.

Każdy czlowiek powinien mieć łąkę pełną grzybów dla siebie wyłącznie!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.