Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Raportuj żołnierzu na bieżąco.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 4807 / 271 / 0
Na szczęście nie mam żadnych uszkodzeń serca i prawdopodobnie choroba jest do wyleczenia.
a choroba w głowie? jest do wyleczenia czy nie?

"Po co się z życiem użerasz
Łbem waląc w kolejne ściany
Przecież tak młodo jak teraz
Już nigdy się nie spotkamy "

Kiedy się wyleczysz będziesz za stary żeby żyć

powiem Ci jaką mam diagnozę dla Ciebie, właśnie przegrywasz życie, jesteś beznadziejnym idiotą
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3523 / 55 / 0
Biorę od kilku lat metkatynon, wcześniej dużo ćwiczyłem i starałem dobrze odżywiać. Zawsze miałem niskie ciśnienie oraz w spoczynku ok 55 do 60 uderzeń serca na minutę, teraz nie schodzi mi niżej niż 80.
  • 2652 / 387 / 0
@Wild a jakie masz ciśnienie tętnicze skurczowe i rozkurczowe na dzień dzisiejszy?
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1251 / 4 / 0
Ja np. ciśnienie mam dobre, arytmii także nie mam.
Wszystko bije ładnie i jak trzeba - ale wystarczy, że zjem coś słonego, lub ktoś w pomieszczeniu ze mną zapali spliffa/fajkę i zaczyna się robić nieprzyjemnie (ucisk za mostkiem, duszności).
Tolerancja wysiłkowa w punkcie krytycznym (po mefieniu 3,5 miesiąca temu) spadła mi kilkakrotnie - zupełnie jakbym się przeniósł w czasie 50 lat w przód, kiedy to będę starym, schorowanym zgredem :old:
  • 1251 / 4 / 0
Bardzo ważna informacja dla wszystkich, którzy chcą dbać o serce.

Odkryłem i potwierdziłem (w praktyce oraz w teorii), że oprócz odpowiedniego poziomu elektrolitów, niezmiernie ważna dla prawidłowego funkcjonowania serca jest odpowiednia ilość witaminy D3.

Jej niedobór znacznie zwiększa ryzyko m.in. choroby niedokrwiennej serca, na którą cierpię.
Od kiedy stosuję kilka tysięcy IU, poprawa jest znaczna.

Momentami na prawdę bałem się o swoje życie i lądowałem na SORze, obecnie jest stabilnie :)
  • 1251 / 4 / 0
Tak jak podejrzewałem - mam dławicę Prinzmetal'a
Po wielu badaniach ekg w spoczynku, w końcu pokazało podwyższenie odcinka ST charakterystycznego dla stanu przedzawałowego albo właśnie mojej odmiany choroby niedokrwiennej.

Ponad 4 miesiące czekałem do kardiologa z nfz. Gdy się już dostałem, dowiedziałem się, że jego zdaniem jestem zdrowy bo mam dobre ciśnienie (!). Dostałem skierowanie, które mogę zrealizować tylko w tej samej sieci przychodni (!) najwcześniejszy wolny termin to październik (!) (zapisywałem się miesiąc temu, a więc prawie 7 miesięcy oczekiwania).

Na szczęście kardiolodzy prywatni potwierdzili moją teorię.
Jestem głupi, bo gdy po miesięcznej abstynencji, zwiększeniu ilości magnezu w diecie i ograniczeniu wapnia (skurcza naczynia krwionośne), oraz odkryciu wpływu witaminy d na serce kilka razy pozwoliłem sobie na niewielkie ilości ketonów i się doigrałem - jeszcze bardziej rozwinąłem sobie chorobę.

Gdy ktoś zapali będąc w pokoju ze mną, mimo otwartych okien dostaję zawrotów głowy, ciężko mi się oddycha i robię to szybko, dostaję migreny gniecenia za mostkiem.

Apteczne preparaty typu głóg szczerze mówiąc gówno dają w tym przypadku.

Uważajcie z ćpaniem....
  • 62 / 3 / 0
ile ćpałeś? jak długie ciągi i na jakich ketonach?
rodzice mieli jakieś wady serca?
jaki był twój stan przed zupełnym rozwinięciem się choroby?
Napełnij się cnotami: przebaczeniem, łagodnością, szczerością i zadowoleniem. Niech staną się one twym nektarem, niech będą twym podstawowym pokarmem.
כל הנחלים הלכים אל הים והים איננו מלא אל מקום שהנחלים הלכים שם הם שבים ללכת
  • 1251 / 4 / 0
Nigdy wcześniej nie chorowałem na serce.
Rodzice zdrowi, tylko babcia ma problemy z pikawą.
Ćpałem dużo, ale moim zdaniem zdecydowanie kluczowe było ostatnie półtora roku walenia 3-MMC i tym podobnych z częstotliwością 2 doby w tygodniu. W wakacje, gdy wszystko się zaczęło, robiłem ciagi po 3 doby, raz nawet do 4, biorąc jednocześnie spore dawki.

Pierwsze objawy: migreny (ucisk po bokach i z tyłu, jakby mi ktoś ciasny czepek założył), paznokcie nabrały fioletowej barwy, na zjazdach często czułem dziwne bóle w bliskiej okolicy serca (5-7 cm na lewo od splotu słonecznego)
  • 62 / 3 / 0
robiło różnicę jak przyjmujesz środek psychoaktywny?
bo ja zupełnie inaczej czuję się po połkniętej bombce a inaczej po przyjęciu donosowym i mam wrażenie, że siada na serce bardziej po bombce
Napełnij się cnotami: przebaczeniem, łagodnością, szczerością i zadowoleniem. Niech staną się one twym nektarem, niech będą twym podstawowym pokarmem.
כל הנחלים הלכים אל הים והים איננו מלא אל מקום שהנחלים הלכים שם הם שבים ללכת
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.