Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1141 / 9 / 0
Ten gościu od tych 10-12 ćwiar ma jeszcze jakiekolwiek żyły? Pewnie na samo szukanie schodzi mu ze 2h dziennie %-D
  • 286 / 3 / 0
stary dziad pisze:
@warmshade, niezależnie czy łykasz, czy podajesz i.v. to jesteś ćpunem.
Dla mnie twoja postawa, to zwykła hipokryzja.
tak jestem cpunem i wcale sie tego nie wstydze i nie ma tu zadnej hipokryzji!
mowilem ze nie strzelam ze wzgledu na to ze tabletki nie sa do strzelania i dlatego ze po takiej formie podania przestaje sie kontrolowac ( choc zdarzylo mi sie kilka razy puknac cos wiecej niz amp. ale to juz nie ten watek wogole
zrem morfine jedynie z czysto logicznego powodu ... zycie dla mnie warte wiecej niz najlepszy high
A kiedy trafie cos w amp. wtedy sie nie zastanawiam
  • 840 / 27 / 0
br0w4r pisze:
Ten gościu od tych 10-12 ćwiar ma jeszcze jakiekolwiek żyły? Pewnie na samo szukanie schodzi mu ze 2h dziennie %-D
On zazwyczaj jak wstaje to bierze pare buchów żeby się odstresować i dopiero jak już jest lekko upalony bierze się za pukanie mówi że na trzeźwo za nic na świecie by nie trafił , chociaż nie wiem czy czasem już pachwiny nie otworzył w tamtym tyg wspominał że ktoś ma mu tam pokazać jak to zrobić ale od tego czasu nie widziałem się z nim wiec nie wiem , ale znając życie nadal puka po łapach bo za te otwarcie pachwiny to kojarzę ze już bierze się za każdym razem gdy go widzę od paru lat %-D
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
Jak w ogóle można palić majke? Przecież to jest gorsze marnotrawstwo niż łykanie tabsów
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 3 / 0
Jak byś znalazł sie w miejscu gdzie wszyscy faje grzeja to byś tak nie pytał
__
http://en.wikipedia.org/wiki/Morphine
  • 2652 / 387 / 0
@up ja jestem dziewczyną, uważaj na rodzajniki
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.