Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1784 / 30 / 0
Wrzodów nie ma na pewno. Nic go teraz nie boli, także oby było ok
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 510 / 14 / 0
@Limitbreaker - Twoje przeżycie nastroiło mnie do poszukiwań.

1. http://talk.hyperreal.info/post1307058.html - Sekcja Działania niepożądane
2. http://talk.hyperreal.info/post1224127.html - Przygoda peszel'a, aczkolwiek to sprawka kota.
3. http://talk.hyperreal.info/post1052640.html#p1052640 - Ciekawy cytat.

Tak więc możliwości dwie: delirium, albo przestymulowanie organizmu (może zbyt małe dawki giebla były grane?). Może być to drugie winą uwalniającego się glutaminianu. Choć po przeanalizowaniu Twojego posta i sytuacji, w jakiej to zaistniało, to o ile nie jechałeś w ciągu alkoholowym, to najpewniej coś wywołało nadmierną stymulację. Innego wytłumaczenia nie widzę, a widzę jeszcze stosunkowo niewiele ;)
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 5981 / 1234 / 43
Podobnie jest po alkoholu, u niektórych mogą wystąpic halucynacje, majaczenie itp.
Tu macie przykład człowieka po przedawkowaniu http://www.youtube.com/watch?v=zXQCZOuR ... re=related
http://talk.hyperreal.info/przedawkowan ... 36346.html
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2013 przez london5, łącznie zmieniany 1 raz.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 934 / 12 / 0
Halucynacje i jakieś stany psychotyczne w przypadku konkretnego przedawkowania GBL nie należą wg mnie w żaden sposób do typowych, a wręcz możliwych. Może kiedy dawki są tylko troche większe niż te normalnie zażywane może dojść do takiej sytuacji, jednak w przypadku zażycia znacznie większej ilości GBL nie ma możliwości na coś takiego bo jest się zwyczajnie nieprzytomnym/nieświadomym. Moje trzy wpadki z ilościami 20-50ml zawsze dawały efekt zbliżony do tego opisanego przez wawa zajścia z jego dziewczyną. Nagły zanik filmu i totalny blackout, konwulsje, drgawki, wymioty, w zależności od dawki standardowe 2-3h snu do nawet 10h.Doświadczenia kilku znajomych zdają się potwierdzać taki scenariusz.
Po całym zajściu i ustąpieniu działania nie zostają raczej żadne większe objawy i dolegliwości, oczywiscie poza tymi psychicznymi osoby która musiałą to oglądać bo do najprzyjemniejszych to nie należy.
  • 96 / 1 / 0
To nie do końca odpowiedni dział, ale mam do was pytanko. Opisze wam sytuacje kolezanki i powiedzcie mi czy to mógł być GHB. Koleżanka czekała na znajomych w sopocie i dosiadło sie do niej 4 chłopaków , piła sobie jedno piwko, zaznaczam swoje. Pamięta, że jakis czas siedziała z nimi i rozmawiała, następnie pamięta przeblysk jak siedzi tam sama, a na koniec jechała juz zażygana taxowka do domu. Znajomych nie spotkała, spędziła tam jakieś 6 godzin których nie pamięta, musiała mocno upaść bo miała bardzo stluczony tył glowy. Należy do takich którzy nie upijaja sie do takiego stopnia i nie urywa się jej nigdy film. Rano wymiotowala, uczucie wielkiego doła, wykorzystania przez kogoś aczkolwiek brak obrazen lub otarc które mogłyby swiadczyc o gwałcie.
  • 1934 / 108 / 0
to nie odpowiedni dzial ale.. WYPIERDALAJ !!!

GHB to zadna pigulka gwaltu, powiedz swojej puszczalskiej kolezance aby nastepnym razem uwazala od kogo i co pcha do dzioba, oduzyc mozna wieloma substancjami dodanymi do piwa, nawet lekami bez recepty...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 458 / 14 / 2
Spokojnie, po co te agresory na resorach. To moglo byc wszystko, GHB tez, rohypnol, benzo, cokolwiek. Trzeba bylo kolezance polecic oddanie moczu i krwi do analizy, sprawa bylaby wowczas jasna.
  • 1934 / 108 / 0
bo mnie to wkurwia, wiec wyslawiam sie dobitnie do tych tepych glow, co maja medialna papke w baniaku

rownie dobrze laska mogla najnormalniej w swiecie najebac sie alkoholem, badz nowi koledzy czyms ja poczestowali a ona sama z checia skosztowala, ale nie to musi byc GHB bo tak mowia w mediach...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 934 / 12 / 0
Czas tego zamroczenia tj 6h raczej eliminuje możliwość spożycia GHB/GBL, z resztą skoro piła tylko jedno swoje piwo to w sumie odpada podanie jej czegokolwiek :-Pnie wiem

Bez większego generalizowania i odnoszenia się do tej konkretnej sytuacji, ale fakt faktem jest że z badań np w uk wynikało że z bodajże ponad 2000tyś kobiet zgłaszających że dokonano na nich aktu przemocy seksualnej i sugerujących że odbyło się to przy wykorzystaniu "tabletki gwałtu", po przeprowadzeniu badań potwierdzono to u bodajże 2-5%, u ponad 40% nie wykryto niczego więcej oprócz alkoholu... Domyślam się że łatwo przychodzi wyczyścić sumienie drugiego dnia mówiąc sobie i innym: musieli mnie czymś odurzyć, normalnie nie daje dupy trzem na raz w kabinie WC.
  • 264 / 2 / 0
Winą może być też to że GBL/GHB szybko jest usuwany z krwiobiegu wiec ciężko go wykryć.
Nie ma złych i dobrych doświadczeń, wszystkie są obojętne, ale każde jest potrzebne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.