Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 840 / 26 / 0
AuroraRusek pisze:
Słyszałam także, że wyjęcie z telefonu baterii może przeszkodzić w ... no właśnie w czym? Namierzeniu mnie? Ewentualnym podsłuchu (ponoć gdy takowy jest zamontowany, słychać echo)?
Dokładnie , mojego znajomego z 4 razy zdejmowali w najmniej oczekujących miejscach i czasie , wszystko dla tego ze był namierzany przez telefon !
Dopiero wyjęcie baterii powoduje ze nie ma takiej opcji , wyjmij i włóż do drugiej kieszeni baterie ! żebyś nie wyjął i spowrotem włożył do telefonu .
My dla bezpieczeństwa wyjmowaliśmy jeszcze karte sim . - ale to pewnie opcja zbędna ale lepiej nie ryzykować !
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 152 / 2 / 0
Nie lepiej kupić telefon z androidem, zainstalować TORa na androida i sobie pisać? Koszt pakietu 250mb to przeważnie 10zł/msc.
  • 4807 / 272 / 0
AuroraRusek pisze:
Słyszałam także, że wyjęcie z telefonu baterii może przeszkodzić w ... no właśnie w czym? Namierzeniu mnie? Ewentualnym podsłuchu (ponoć gdy takowy jest zamontowany, słychać echo)?
Z tym echem to ściema, w telefonach mikrofon i głośnik są zapętlone więc często słychać własny głos w głośniku gdy jakość połączenia jest niska.

Edit: Ewentualnie gdy echo słychać tylko przy połączeniach z jednym numerem jest możliwość że jego właściciel nagrywa rozmowę.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 28 / / 0
Jan Eth-Cat Drugi pisze:
Nie lepiej kupić telefon z androidem, zainstalować TORa na androida i sobie pisać? Koszt pakietu 250mb to przeważnie 10zł/msc.
I do tego orbot.

Echo, zakłócenia - mit.
Szybsze rozładowywanie - mogą być inne czynniki np.słabszy sygnał nadajnika, więc rekompensowane jest to zwiększeniem mocy nadawania telefonu co powoduje mniejszą żywotnością.
Numer z karty - IMSI - może być wykorzystywany przy zakładaniu podsłuchu
BlackBerry Curve 8520 - nie polegałbym na tym zabezpieczeniu, chociaż też nie analizowałem go zbyt dokładnie.
Podsłuch może być na numer telefonu lub na aparat.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.