twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Chyba macie racje z ta wodą, dam jej z 2 dni luzu!
  • 92 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k44 »
podlewaj zadziej ale dokladnie i zawszw odstana woda!!
Zbliz jak najblizej swiatla (tyle ile to mozliwe temp,)
Uwaga! Użytkownik k44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DRAKOS »
Hello
Mam 2 WW z Female seeds , dzis maja 18 dni maja juz po 5 dorosłych pieterek i rozgalezienia na kazdym pietrze. Ale jakos w 8-10 dniu zycia dolne pierwsze dwa listki zaczely zółknąć wiec wtedy dodałem troche nawozu ,dokladnie granulat azofoska , dalem ok pół łyzeczki na pół litra i podlałęm tylko raz ,póżniej tylko czyta woda. Nic nie pomoglo. Dzis te listki sa juz cale zółte i drugie pieterko zaczyna powoli takze zółknac , zółkniecioe zaczyna sie od konca liscia i krawędzi. później myslałem ze przenawoziłem je bo koncówki listków uschły. Wczoraj zrobołem flush i teraz mam pytanko : chce kupic biohumusa oraz jakis inny nawóz np. Substal osmocote 2w1 czyli nawóz na veg (20:20:20) i flo (10:30:20) N : P : K. Czy to bedzie dobry pomysł .Chce dawkowac np i nakretka biohumusa na 2 litry + polowa zalecanej osmocote.Apropo biohumusa który najlepiej wybrac Biohumus forte , Biohumus do zielonych , kwitnących czy uniwersalny ??
Ostatnio zmieniony 08 marca 2006 przez DRAKOS, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik DRAKOS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Prosze pomóżcie :'(
Uwaga! Użytkownik DRAKOS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / / 0
Nieprzeczytany post autor: safo »
kupuj te nawozy - osmocote jest dobry ;) skoro trzymasz je narazie na wegu to do roślin zielonych albo forte ;) pozdro
Uwaga! Użytkownik safo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Kupiłem jednak :
--Biohumus Extra firmy EkoDarpol , Skład : Azot (forma amonowa)900mg/l ,Fosfor 500mg/l , potas 1100 mg/l ,magnez 120mg/l ,wapn 450mg/l pH 6,8-7,5
--POKON nawóz do roslin kwitnących , skład : azot 5% (azotanowy 2%, amonowy 1,5% ,amidowy 1,5%) fosfor 5% , potas 7% .
-- oraz kupilem BIOHUMUS SM w formie dodatku do podłoza 1L ,pisze aby dawacv 1,5L na 10L ziemii . Skład : Azot (forma amonowa) 100mg/l , Fosfor 1000Mg/l , Potas 2000mg/l , magnez 500mg/l , wapn 2000mg/l .pH 6,5 .
Teraz mam pytanie co mam najlepiej zrobic , Wczoraj robiem flush i mysle aby dac jak wyschnie gleba POKONU chemicznego w dawce zalecanej a później Biohumus Extra przez caly czas do normalnego podlewania , waham sie troche dawac tego biohumusa sm , ale jak bede za ok 5 dni przesadzal w duze donice to moze wymieszam z obecna moja mieszanka glebowa ,co o tym mysliceie. Acha jeszcze dodam ze biohumus biohumusowi nie równy ,patrzalem jeszcze biohumus uniwersalny firmy Agrecol i miał skład Azot 1700mg Fosfor 100mg Potas 2700Mg czyli calkiem inny niz mój . Ok powiedzcie co byscie zrobili na moim miejscu .Roślinki narazie sa w doniczkach 1 L za 5 dni leca do 6L .Acha powoli zaczyna mi brac zółknięcie juz drugie pieterko a i nawet na jednym listku 3 pieterka cos tam sie pojawia , głównie przy krawedzi , odgalezienia zdrowy góra rosliny zdrowa . Ok czekam na pomocną rade :)
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Otóż mam mały problem, roślinki 3 tyg, a na jednej od chyba 5 piętra wszytskie liście wychodza pomarszczone i mają lekkie żółte przebarwienia. Co może być przyczyną tego, daję biohumus im już od tygodnia i nie zauważyłem na innych żadnych nie pokojących znaków, tylko ta ma pomarszczone liście.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2006 przez CANY, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.