Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 630 / 3 / 0
Re: Derealizacja
Nieprzeczytany post autor: agsfd »
Dziwne rzeczy tu wypisujecie. Za moich czasów w liceum, kilkanaście lat temu wszyscy którzy palili zioło wiedzieli, że to ‘ryje beret’ i co prawda mówiliśmy to sobie w półżartach, ale każdy miał świadomość, że zioło faktycznie ‘ryje beret’ i jak ktoś za dużo i często palił to było to po nim widać. Teraz dzieciaki w szkołach palą zioło i się dziwią jak pojawią się jakiekolwiek negatywne skutki w sferze psychiki. Co, teraz to się mówi, że zioło zdrowsze od ciepłego mleka?

Pamiętam kolesia z klasy, strasznie nieśmiały i zakompleksiony. Na wycieczce klasowej pierwszej nocy spróbował zioła pierwszego wieczoru. Tej nocy było wszystko ok, ale rano tak go poschizowało, że aż się przestraszyliśmy czy już na zawsze mu to zostanie. Do końca wycieczki było nie za dobrze, ale po kolejnych kilku dniach mu powoli przeszło.

Jak Ci się popierdoliło w głowie to pierwszą rzeczą jaka Ci powinna przyjść do głowy to rzucenie zioła.
  • 418 / 2 / 0
Dokładnie.Narazie popróbuje życia bez zioła.Do tego spróbuj pouprawiać sport, ruc i powietrze.Jeszcze nie jest z Tb najgorzej. :-)
  • 232 / 8 / 0
Taki mam zamiar, ale do psychiatry tak czy siak się niebawem wybiorę, bo miałem ziomka co też mu tak oczy szwankowały i w uszach/głowie mu piszczało. Babka mu coś przepisała i po tygodniu mu przeszło, a co do widzenia tak jakby przez szybę, to powiedział, że jakby mu nowe oczy dali, więc nie zaszkodzi się wybrać. Pozdro666. : )))
  • 370 / 13 / 0
Życie bez zioła jest trochę głupie, wystarczy robić clean przerwy. Ale na początek faktycznie parę miechów na otrzęsienie się. Ale nie sądzę, że na szybę i piski to w pełni pomoże. Powodem są spazmy umysłu (i ich projekcje na spazmy ciała), trzeźwość tego nie poprawi - trzeba zmieniać konfigurację modelu świata.
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 8 / 0
Mogłbys cos przyblizyc,w jaki sposob miało by to wyeliminowac szybe i piski?
  • 370 / 13 / 0
Wiesz co, niestety najważniejszym problemem jest to, że nie wiem dokładnie, jak TO robić. A w jaki sposób wyeliminuje - bardzo prosto - zmiana modelu świata jest zmianą sposobu modelowania, inaczej mówiąc sposobu odzwierciedlania zewnętrznych bodźców w wewnętrznych procesach nerwowych. Najprościej to porównać do przełożenia skrzyni biegów w samochodzie - można jechać 40kmh na 1szym i zarzynać silnik, a można na 4ce niemal bezszelestnie.

Dowolny obiekt w polu postrzegania jest źródłem napięcia w psychice (modelowanie jest wysiłkiem) - jedynie u jednego napięcie będzie niezauważalne, dla drugiego będzie stres albo na przykład blokada. Stąd u niektórych sam fakt istnienia świata będzie źródłem stałego paraliżu umysłu.
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 1 / 0
strasznie slabo komunikatywny jestes przez swoje mądre słownictwo. :rolleyes:
znow sam chodziłem tu po parku - sam - pare browarków,spacer,walkman, bębny - DALEKO OD POPART'U...
  • 406 / 3 / 0
kocham_pociagi pisze:
strasznie slabo komunikatywny jestes przez swoje mądre słownictwo. :rolleyes:
Te same sytuacje i emocje jednego popchną do działania a drugiego rozpierdolą. Prościej ?
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 253 / 3 / 0
Machine205 pisze:
Wiesz co, niestety najważniejszym problemem jest to, że nie wiem dokładnie, jak TO robić. A w jaki sposób wyeliminuje - bardzo prosto - zmiana modelu świata jest zmianą sposobu modelowania, inaczej mówiąc sposobu odzwierciedlania zewnętrznych bodźców w wewnętrznych procesach nerwowych. Najprościej to porównać do przełożenia skrzyni biegów w samochodzie - można jechać 40kmh na 1szym i zarzynać silnik, a można na 4ce niemal bezszelestnie.

Dowolny obiekt w polu postrzegania jest źródłem napięcia w psychice (modelowanie jest wysiłkiem) - jedynie u jednego napięcie będzie niezauważalne, dla drugiego będzie stres albo na przykład blokada. Stąd u niektórych sam fakt istnienia świata będzie źródłem stałego paraliżu umysłu.
Cenny post. Jednak z reguły bywa tak, że aby naprawdę to zrozumieć i stać się świadomym tego, trzeba doświadczyć sporo cierpienia. To popycha człowieka do sięgania głębiej i w konsekwencji wprowadza go na wyższy poziom rozwoju.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dezintegracja_pozytywna

Zapoznajcie się z tą teorią, najlepiej w oryginale, bo książka jest stosunkowo przystępna. Mnie to kiedyś bardzo pomogło - zrozumiałem, że zaburzenia układu nerwowego można traktować jako bodziec i szansę. Być może ich występowanie jest niekiedy konieczne, bo w naturze nic nie odbywa się bez konsekwencji.
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 8 / 0
Jak można się pozbyć efektów derelki, widzenie przez szybę, szum w głowie/uszach?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.