Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2518 / 28 / 0
Przede wszystkim to nie siedzieć na trzeźwo na tym forum.
Fakt, to forum nakręca żeby coś zażyć.
np. połowić ryby (próbowaliście kiedyś łowić po fecie:-)??
Próbowałem, zajebiście łowi się na spining. Amfetamina fajnie nakręca do tego typu rzeczy.
Ugotować sobie coś zajebistego... Pojeździć rowerem... Poukładać pliki na kompie
Akurat te rzeczy najlepiej robi mi się gdy jestem spalony ;-)
A jeśli nie dajecie rady to weźcie się naćpajcie bo trzeźwość jest nie dla was... jak was przyszpili to życie was do niej zmusi, prośbą albo groźbą.
Napisał Belial prawdopodobnie naćpany DHC Continus, albo tramadolem :-D
  • 761 / 11 / 0
Tym i tym offcourse...
  • 10 / / 0
Mnie cholernie ciągnie do psychodelii podczas pełni. Odkryłem to niedawno. Nawet doszliśmy z kumplem do wniosku, że psylocyby i kwas wzięliśmy nieświadomie podczas dwóch kolejnych pełni. W ogóle kwas siadł po raz pierwszy w nocy 19/20 marzec b.r. Po pierwsze pełnia, po drugie - http://hyperreal.info/stanley-owsley-pr ... z1X4IBQnyP
Przeczytałem ten artykuł po powrocie do domu. Ależ było moje zdziwienie
  • 953 / 4 / 0
Dzielnicowy pisze:
Przede wszystkim to nie siedzieć na trzeźwo na tym forum.
Fakt, to forum nakręca żeby coś zażyć.
oj i to konkretnie, a nie da się nie wejść na hyperreala, jak się nudzi, więc wszystko się nakręca.

jak mam megaciśnienie, a wiem, że nie mogę się niczym uwalić, to kupuję czekoladę, nie wiem jakim cudem, ale po opierdzielniu całej tabliczki ciśnienie na branie czegokolwiek opada do stopnia, w którym można względnie je ogarnąć.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 989 / 35 / 0
Od wyjścia z ośrodka nie miewam ciśnień.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.