bo sęk w tym, że okazuje się, że mam prolaktynę powyżej normy i prawdopodobnie dostanę na to bromkryptynę (też agonista dopaminy)
tylko, że po bromo skutki uboczne bywają cholernie nieprzyjemne
a badania pokazują, że pirybedyl daję taki sam efekt w obniżaniu prolaktyny
tylko ma dużo krótszy czas półtrwania, więc musiałbym kilka razy dziennie szamać
bo w polsce o ile wiem to tylko bromo na prolaktynę stosują i właśnie się zastanawiam czy by nie namówić lekarza na pirybedyl
btw ciekawa sprawa - obniżenie prolaktyny polega na zależności, że jak jest wysoka dopamina to prolaktyna spada
a jestem kurna na metylofenidacie, ale przeczytałem badania, że o dziwo kokaina/amfetamina nie wpływają znacząco na obniżenie tego hormonu mimo, że przecież dopamina wystrzeliwuje w kosmos
ps no i nie wiem czy nie będzie jakiś przeciwwskazań łączyć agonistę dopaminy ze stymulantem, z endokrynologiem się pewnie zobaczę w przyszłym tyg, to się okaże... na razie b6 i castangus - niepokalanek mnisi
Na forum jestem juz od paru lat lecz z pewnych wzgledow dopiero teraz mam zamiar zabierac glos.Mam nadzieje ze moja elementarna wiedza czasem komus posluzy oraz ze dzieki Wam bede mogl zglebiac wiedze dalej,szerzej.Do rzeczy
Zaintrygowal mnie pirybedyl i ciekaw jestem czy mozna go laczyc z SSRI+benzo,interakcje,przeciwskazania? :listen:
http://indeks.mp.pl/subst.php?id=1906
Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem to znalazłem opinie innych użytkowników antagonistów dopaminy http://www.nerwica.com/agoni-ci-dopamin ... 20279.html
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.