bo sęk w tym, że okazuje się, że mam prolaktynę powyżej normy i prawdopodobnie dostanę na to bromkryptynę (też agonista dopaminy)
tylko, że po bromo skutki uboczne bywają cholernie nieprzyjemne
a badania pokazują, że pirybedyl daję taki sam efekt w obniżaniu prolaktyny
tylko ma dużo krótszy czas półtrwania, więc musiałbym kilka razy dziennie szamać
bo w polsce o ile wiem to tylko bromo na prolaktynę stosują i właśnie się zastanawiam czy by nie namówić lekarza na pirybedyl
btw ciekawa sprawa - obniżenie prolaktyny polega na zależności, że jak jest wysoka dopamina to prolaktyna spada
a jestem kurna na metylofenidacie, ale przeczytałem badania, że o dziwo kokaina/amfetamina nie wpływają znacząco na obniżenie tego hormonu mimo, że przecież dopamina wystrzeliwuje w kosmos
ps no i nie wiem czy nie będzie jakiś przeciwwskazań łączyć agonistę dopaminy ze stymulantem, z endokrynologiem się pewnie zobaczę w przyszłym tyg, to się okaże... na razie b6 i castangus - niepokalanek mnisi
Na forum jestem juz od paru lat lecz z pewnych wzgledow dopiero teraz mam zamiar zabierac glos.Mam nadzieje ze moja elementarna wiedza czasem komus posluzy oraz ze dzieki Wam bede mogl zglebiac wiedze dalej,szerzej.Do rzeczy
Zaintrygowal mnie pirybedyl i ciekaw jestem czy mozna go laczyc z SSRI+benzo,interakcje,przeciwskazania? :listen:
http://indeks.mp.pl/subst.php?id=1906
Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem to znalazłem opinie innych użytkowników antagonistów dopaminy http://www.nerwica.com/agoni-ci-dopamin ... 20279.html
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.