Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1934 / 108 / 0
to zalezy ile kto bierze ludzie biora co noc 9g przez pare lat bez skutkow ubocznych jezeli chodzi o organy, byly badania robione, do tego wazne jest odpowiednie nawodnienie, czytalem ze ludzie brali wieksze ilosci niz 9g dziennie potem robili badania i tez wszystko bylo w normie, nie taki diabel straszny, zaraz moze poszukam i wkleje na temat GHB i sodu...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 82 / / 0
9g dziennie to niedużo. W ciągu będzie szkło 50g dziennie i taka ilość robi sodową masakrę w organizmie
  • 1934 / 108 / 0
tak dla tego zaznaczylem ze zalezy ile kto bierze, jak ktos jedzie na GBL juz jakis czas i wyrobil tolerke to jednak nie ma sensu wchodzic na GHB bo dawki dzienne beda ogromne, wtedy GHB ma sens tylko przy odstawce GBL...

co innego jak ktos nie ma tolerki lub zaczyna zabawe bo badzi co badz:

50g GHB = 31ml GBL / dziennie
starczy to na polewanie 2,58ml GBL co godzine przez 12 godzin

dla mnie to abstrakcja takie dawki, jak i dla osob dopiero zaczynajacych przygode...

spojrzmy jak to wyglada przy 10ml GBL dziennie:

10ml / 1,5ml GBL = okolo 7
10ml = 16g GHB

wiec wychodzi ze 10ml GBL styknie na polewanie przez 7 godz. jezeli bedziemy polewac co godzine 1,5ml , 10,5 godz. jezeli bedziemy polewac co 1,5 godz. i 14 godz. jezeli bedziemy polewac co 2 godz. zamieniajac to na GHB wychodzi 16g GHB na dzien, nie zapominajac ze GHB choc jest troszke slabsze od GBL to jednak dziala troszke dluzej (GBL 1 - 1,5 godz. GHB 1,5 - 2 godz.)... tak by to wygladalo pogladowo

• 1934 / 108 / 0
Troche informacji na temat GHB i sodu

Sprawozdanie od Xyrem (GHB):

"3.2.2 Toksykologia
Toksyczność ostra
Toksyczność ostrą GHB badano u myszy, szczurów, królików, psów i, przede wszystkim przez drogi podawania pozajelitowego. Zgłoszono śmiertelne depresje oddechowe u szczurow w zakresie od LD50 1700 mg / kg (dootrzewnowe) do 9990 mg / kg (doustnie).

Toksyczność długoterminowa:
W 90 dni u szczurów, nie stwierdzono efektów toksykologicznych przypisywanych hydroksymaślanu sodu w dawce 350 mg / kg / dzień (2,7 razy maksymalnej zalecanej dziennej dawce dla człowieka)."

"...Badania monitoringowe różnych enzymów wątrobowych przed i po wysokich dawkach GHB nie wykazały uszkodzenia wątroby..."

Z zagranicznego forum:

"Ale czy ilość sodu wystarczy?
Masa cząsteczkowa NaGHB - 126g/mol wiec 5g NaGHB = 5/126 = 0,0397 mola.
Ciężar cząsteczkowy soli (NaCl) - 58,4 g / mol, a więc jest to 0.0397 58.4 * = 2,32 g soli.
Tak więc, w odniesieniu do zawartości soli, 5g NaGHB jest równe około 2,3 g NaCl."

A teraz zobaczmy co nam mowi lek Xyrem (GHB):

http://www.fda.gov/OHRMS/DOCKETS/docket ... tach-2.pdf
Tabela 5
Zawartość sodu na całkowity Nightly Dose
Xyrem Dawka (g) Zawartość sodu / Dose
3 ---------------------------- 546 mg
4,5 -------------------------- 819 mg
6 --------------------------- 1092 mg
7,5 ------------------------- 1365 mg
9 --------------------------- 1638 mg

"Kwestia soli dotyczącej NaGHB pojawiały się dość często, ale zgodnie z opublikowanymi danymi Xyrem, jest tylko 0,182g sodu w gramie NaGHB.
Oznacza to, że, w dawkach terapeutycznych do Narcoleptic snu, 2 x 4,5 g, co noc równa 1,6g sodu.
Mimo że jest to nadal dobra szczypta soli, codziennie zalecane spożycie jest nadal 6g więc jest spory zapas, zwlaszcza gdy pacjent ma dobrą dietę i pije duzo wody.
Zawsze tez można zjeść banana lub pomidora, lub cokolwiek innego, co jest bogate w potas, aby przeciwdziałać dzialaniu sodu."

"Xyrem (GHB)
Został on przetestowany w dawkach 2 x 4,5 g przez okres dłuższy niż 44 miesięcy z nagłym zaprzestaniem dozowania, i nikt nie zgłosił żadnych odstawiennych problemow."

Zawsze tez mozna zrobic odpowiednia mieszanke w dowolnej proporcji np. mieszanka potasu i sodu
GHB.
Nalezy tez ograniczyc w diecie posilki z duza zawartoscia sodu, pic duzo wody i jesc posilki/pozywienie bogate w potas...

Wiec i tu tez sprawdza sie ze co za duzo to nie zdrowo.
Oczywiscie kazdy wybierze to co woli ja patrzac na mniejszy potencjal uzalezniajacy, mniejsze skutki uboczne oraz dawkowanie do 8godzin dziennie obstaje przy GHB i w takiej konfiguracji wydaje sie on najlepsza forma...

• 3 / / 0
Jakie są Wasze strategie na picie giebla w ciągu 'domowym'? Po 1.3ml zaczynają się problemy wizualne, i rosną dalej ze zwiększaniem dawki, przy 1.7ml już ciężko mi się czyta. Aktualnie siedzę cały dzień przy komputerze, jakie obrać dawkowanie, żeby sobie ten czas umilić, móc spokojnie czytać i nie zasnąć?

Btw: tolerancja może maleć? po 200ml, biorę dawki o 0.5ml mniejsze, zastanawiam się, czy to kwestia tolerancji, czy jakości giebla.
Uwaga! Użytkownik Dayerhr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2877 / 100 / 0
Nauczyłeś się działania i dawkowania, ot co.
Przy podobnym dawkowaniu wrzucałem 1,5ml i zabierałem się za domowe obowiązki : gotowanie, sprzątanie etc.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 545 / 8 / 0
Czy jest tu ktoś kto zażywa G regularnie, acz na tyle ostrożnie, że nie doznał przykrych skutków odstawienia ? Jaką częstotliwość polewania można uznać za bezpieczną ?

Przerabiam 50ml od końca marca, zostało mi jeszcze około 15ml. Robiłem przerwy jedno i kilkudniowe, wszystko było ok. Teraz po 24 godzinnym "ciągu" nie przespałem nocy i czuję się dziwnie. Czy to normalne, że przy tak niewielkiej ilości i ostrożności odczuwa się takie efekty ? Jak długo będę miał problemy ze snem ? Pomocy.. :(
Luk.low@interia.pl
  • 58 / / 0
Powiem ci że od 2,5 miesięcy zażywam regularnie i teraz przerwa nie wyrządziła żadnych problemów, niektóre pijaki powiedzą że tyle czasu to nic, ale patrząc na niekórych zawodników co się po paru dniach uzależniają to myślę że mój wynik jak na razie spoko. System próbowałem sobie narzucić kiedyś, ale to się chyba nie sprawdza więc po prostu trzymam się zasady zdrowego rozsądku, tak żeby te 100 ml na miech starczało. Mimo wszystko zastanawiam się czy GBL wciąż przynosi więcej korzyści niż wad i czy nie rzucić tego w cholerę. Lepiej teraz niż później, póki jeszcze nie cierpię na odstawieniu. Jeśli dzisiaj nie polewałeś to powinieneś spać normalnie.
  • 545 / 8 / 0
szachmat pisze:
Czy jest tu ktoś kto zażywa G regularnie, acz na tyle ostrożnie, że nie doznał przykrych skutków odstawienia ? Jaką częstotliwość polewania można uznać za bezpieczną ?
U mnie średnio 2 dawki dziennie (1-3), prawie codziennie przez 3 lata nie dały nigdy efektów uzależnienia fizjologicznego przy przerwach kilku dniowych / kilku tygodniowych. To jest powiedzmy "bezpieczne" dawkowanie a'la Xyrem, czyli farmaceutyczne GHB. O ile większą część dnia jesteś trzeźwy, receptory mają czas na "reset". Problemy przychodzą z ciągami 24/7, nawet krótkimi. Byli tu tacy pacjenci, co im się ręcę trzęsły po jednej dobie na GBLu.
Przerabiam 50ml od końca marca, zostało mi jeszcze około 15ml. Robiłem przerwy jedno i kilkudniowe, wszystko było ok. Teraz po 24 godzinnym "ciągu" nie przespałem nocy i czuję się dziwnie. Czy to normalne, że przy tak niewielkiej ilości i ostrożności odczuwa się takie efekty ?
Normalne, szczególnie jeśli masz predyspozycje (np. nerwica, alkoholizm).
Jak długo będę miał problemy ze snem ? Pomocy.. :(
Myślę, że w tym przypadku to jednak po jednej dobie Ci przejdzie ;)
  • 1425 / 81 / 0
@ szachmat

Człowiek się nie uzależnia fizycznie jeśli dawka nie przekracza 5,5-6ml na dobę . Kiedyś stosowałem 3 dawki dziennie po 1,5-2ml i nie było problemów (1 dawka po przebudzeniu następna po 3h i następna po kolejnych 3h). Taki tryb o ile dawki były po 3x1,5ml nie wywoływał problemów ze snem, dawki 3x2ml powodowały lekkie problemy ze spaniem.

Próbowałem też pić 12ml na dobę w przeciągu 12h (połowa doby picia, druga połowa niepicia). Efekt: przebudzenia w środku nocy i leżenie z przyspieszającym serduchem i coraz bardziej trzęsącymi się łapami w oczekiwaniu na upragnioną godzinę picia, męka jednym słowem, nie sprawdziło się.

@ samolot

Odstawiaj ten szit jak najszybciej. Możesz całkiem długo to kontrolować, ale później nie będzie tak kolorowo. Rozwój uzależnienia gwarantowany, a nie chcesz chyba, żeby butla i pompka towarzyszyła ci na każdym kroku. Ja w pewnym okresie zacząłem dostrzegać, że robi się to coraz bardziej niekontrolowanie, ale było już za późno.

Jak przypomnę swoje wjebanie to masakra. W pewnym okresie miałem tak, że musiałem pić kosmiczne dawki żeby spać typu 4-5ml, a później nie byłem w stanie funkcjonować w dzień, bo czulem się zaklejony, śpiący. Ktoś pomyśli trzeba było mniej pić to nie byłbyś spiący....nie dało rady, bo mniejsze dawki wywoływały dyskomforty odstawienne.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2013 przez hess, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.