Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 47 / / 0
  • 1198 / 9 / 0
Ja moge od siebie dodac ze dla muzyka(perkusisty w moim przypadku) nie ma nic lepszego niz dobre ziele lub dmt(tylko ta tryptamine mialem okazje sporobowac, inne moze okazalyby sie lepsze). Ostatnio pogralem po dobrym sqnie i wniosek jest jeden - "wykurw" :).
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
po smoke wszystko ma ksztalty
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: miseik »
ja bym zdecydowanie polecal mj lub #, w ilościach od małych do potężnych, w zależności od doświadczenia i upodobań. Zdecydowanie najlepszy stosunek wkręcenia do zachowania koordynacji, zarówno przy rysowaniu, malowaniu jak i graniu (w moim przypadku gitarrra). Silniejsze psychodeliki proponuje zażyc dzień lub tydzień przed, bo tworzenie podczas może byc ciężkie lub niemożliwe, notamiast często przemyślenia są warte Nobla :P.
Uwaga! Użytkownik miseik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 137 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Neko »
polecam #, lepsza koordynacja i wkręta, mniej podśmiechujek do samego siebie i rysowania kutasów na pracy :)
celebration of mind as play
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Fation »
Po deksie wizje - dobra sprawa. Można szkicowac/ malowac abstrakcje
Trochę pozytywu w negatywnym świecie.
Czemu tego nie widzicie? Legalizacji nie chcecie.
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: corruptor »
Grzybki halo ;]
Przynajmniej mi pomagają. Tworze muzykę i czasem coś tam narysuje/maluje.
Fajnie wyostrzają zmysły.
I DXM też dobre jest ;P
P.L.U.R.
P.eace L.ove U.nity R.espect
  • 2129 / 31 / 0
To wątek o roślinach, nie o syntetycznych psychodelikach. Słyszałem o eksperymentach malarzy i muzyków z meskaliną, psylocybiną, bardzo dużo z marihuaną, haszyszem. To właściwie wszystko gdy mowa o naturalnych psychodelikach.

Żaden psychodelik nie zrobi jednak z nikogo artysty.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
Polecam zmysł artystyczny. O ile w ogóle ktoś go ma.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: naur »
Kuba Powiatowy pisze:
Żaden psychodelik nie zrobi jednak z nikogo artysty.
hahahahahaha %-D

Jasne że zrobi.
RELATIONSHIT
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.