Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 329 / 2 / 0
Jako że dzisiaj udało mi się wycyganić tylko jedną pakę Codamolu, to tak w imię nauki na "dojebkę" postanowiłem sobie przefiltrować trochę tych rozpuszczalnych. Odważyłem się na 6, rozpuściłem w około 40-50ml zimnej wody. Wyszło ładne mleko, przefiltrowało się ładnie przez dwie chusteczki 4-warstwowe. Pierwsze krople poleciały nieco mętne, ale to dlatego, że zbyt gwałtownie wylałem roztwór na sączek. Wyszedł klarowny. Co do tego, co zostało na sączku, to na początku wyglądało mi to na groźnie mało, ale jednak ja jestem przyzwyczajony do ekstrahowania Codamolków 8/500 w ilości 30-70. Ostatecznie, jak na tak małą ilość tabletek, zawartość filterka wygląda porównywalnie do zwykłych tabletek. Smak roztworu słodko-słony. Gorzkiego poczułem cały chuj, bo to jednak tylko ~50mg kodeiny, ale specyficznego smaku paracetamolu nie czułem w ogóle.

Jeszcze focia:

[ external image ]

i proszę o scalenie z poprzednim postem.
Excellence.
  • 12 / / 0
Ja mam pytanie odnośnie takiego preparatu do jakiego mam obecnie dostęp jest to Co-Efferalgan tabletki 500mg parasyfu + 30mg kodeiny. Jest to Włoski lek, bardzo popularny w tej postaci tutaj nie znalazłem innych efferalganów, to zapewne odpowiednik Efferalgan Codeine w tabletkach jeśli takie występują w Polsce. Miał ktoś z tym styczność? Próbowałem filtrować i było dość mlecznie, ale nie samo mleko. Powłoka tabletki jest bardzo gruba i twarda, aż ciężko przełamać na pół samą tabletkę więc może otoczka tak barwi, bo wszystko rozpuszcza się ładnie, na filtrze zostaje trochę białej kupy, wydaje się że mniej niż przy filtrowaniu z antka ale ciężko mi powiedzieć bo antka jak filtruję to ładuję całe opakowanie, a nie 6 tabletek bo na tyle się odważyłem żeby nie zjechać wątroby zbytnio. Jak myślicie nadaje to się do filtracji?
Włoskiego nie znam więc trudno mi było cokolwiek znaleźć w ulotce, a duckduckgo też niewiele mówi o ekstrakcji tego leku.
Czekam na dobre informacje bo mam całą ciężarówkę tego specyfiku i aż żal patrzeć jak by się marnował na braniu po 2 tableteczki jak to się powinno.. ;-)
Uwaga! Użytkownik Cyryl_Munky nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 7 / 0
nie ma innego sposobu na ekstrakcje tego bez filtrow do kawy ?
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.