4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Która metoda według Ciebie jest efektywniejsza ?
metoda zimnowodna bez octu i z kwaskiem
32
16%
metoda octowa na ciepło
56
27%
metoda octowa na zimno
116
57%

Liczba głosów: 204

ODPOWIEDZ
  • 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
jon pisze:
WildMonkey pisze:
jon pisze:
jest neurotoksyczny jak wszystkie stymulanty %-D
podaj jakieś źródło bo nie dokopałem się do takowego
http://jpet.aspetjournals.org/content/2 ... 3.abstract
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=15324433
Jon te linki są małowartościowe. Pierwszy artykuł nie podaje jakie dawki były stosowane a ponadto badania były robione na szczurach i myszach gdzie wyniki się różniły przez co jego wiarygodność spada w przypadku ludzi bo zostaje nam nadal zgadywać. Drugi art wnosi niewiele więcej. Ciekawe skąd wzięła się informacja na wiki o braku neurotoksyczności . Trzeba nam badać temat dalej, ale dobre i tyle co jest ;-)
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2010 przez WildMonkey, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 757 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: blueberry »
Byłbym zdania, że sam kotek nie jest neurotoksyczny ale zbyt łatwo dopuścić do przedostania się nadmanganianu do roztworu i stąd wynika cała jego szkodliwość. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że przy użyciu innych utleniaczy jest to chyba najzdrowszy ze stymulantów. Czytałem gdzieś, że nie rozkłada się do neurotoksycznych metabolitów. Po raz kolejny trzeba zaznaczyć, że to ma rację bytu tylko i wyłącznie przy nie używaniu kalium lub przy naprawdę dokładnie przeprowadzonych reakcjach/doczyszczeniach.

Jeśli metkat miałby być szkodliwy to moim zdaniem tylko i wyłącznie przy długim i ciągłym nastawieniu na jego działanie.
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 289 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: akoAco »
heh zagłosowałem i moje przewidywania się sprawdziły, co przoduje w rankingu..
a zagłosowałem tak bo pierwszy raz to robiłem właśnie metodą rozjeb w pył dodaj nadmanganianu i zalej woda z octem i pierdolneło mnie w kosmos a teraz robię to samo ino że z odfiltrowaniem masy i chłodzę kapkę...
Raz robiłem z rozpuszczaniem w spirycie i uzyskaniem kryształków to fazka owszem lżejsza, taka.. hmm aksamitna subtelna powiedziałbym, owszem na plus, ale na ogół nie mam ani kasy ani czasu jebać sie ze spirytem itp
Uwaga! Użytkownik akoAco nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Byłbym zdania, że sam kotek nie jest neurotoksyczny ale zbyt łatwo dopuścić do przedostania się nadmanganianu do roztworu i stąd wynika cała jego szkodliwość. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że przy użyciu innych utleniaczy jest to chyba najzdrowszy ze stymulantów. Czytałem gdzieś, że nie rozkłada się do neurotoksycznych metabolitów. Po raz kolejny trzeba zaznaczyć, że to ma rację bytu tylko i wyłącznie przy nie używaniu kalium lub przy naprawdę dokładnie przeprowadzonych reakcjach/doczyszczeniach.
Nie chce mi się szukac... ale najprawdopodobniej znalazłem to gdzies w arcie o Parkinsonie, neurotoksycznosc stymulantów nie opiera się tylko i wyłącznie na tym że coś tam z nich powstaje.
Neurotoksyczne są twoje własne neuroprzekaźniki dopamina serotonina i takie tam, ich rozkład przez mao-a czy mao-b prowadzi do powstania wolnych rodników i to one rozjebują w pył neurony oczywiście przy normalnym funkcjonowaniu masz w czaszce jakieś tam stęzenia wymiataczy rodników, które nie wystarczają jak zwiększasz stężenie neuroprzekazników setki razy poprzez wdupianie stymulów.
Wtedy już wymiatacze nie dają rady i masz neurotoksycznosc twoich wąłsnych przekaźników, a nie jakies biadolenie że metabolit cię niszczy, okej czasami też ale podejrzewam że nie jest to meritum toksycznosci stymulantów.
Tak więc w skrócie, wszsytko co wywołuje euforię jest neurotoksyczne.
  • 886 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: tinos »
Mirrow pisze:
Metkat ma tyle wad i skutkow ubocznych, ze nalezaloby sie dziwic, ze ludzie to wala w ogole;]

parkinsonizm
WIKI
Przy dłuższym stosowaniu może powodować syndrom wypalenia emocjonalnego. Podawanie MDMA zwiększa prawdopodobieństwo wystąpienia choroby Parkinsona ze względu na znacznie nasilenie uwalniania dopaminy, której rozkład powoduje powstawanie wolnych rodników uszkadzających neurony w jądrze półleżącym przegrody, w obszarze nakrywki brzusznej oraz szlakach dopaminergicznych. Niedawno dowiedziono iż choroba Parkinsona nie ma nic wspólnego z dopaminą lecz z pewną częścią mózgu która podczas choroby zwiększa aktywność. Dlatego też nie można jednoznacznie stwierdzić czy MDMA ma wpływ na późniejsze problemy zdrowotne czyli chorobę Parkinsona.

Tycze się to fety, metkatu i wszystkiego co działa na dopaminę :) Także z umiarem

Wiem, że nie ten dział ale kto nie miał objawów Parkinsonizmu gdy troche z fetą przesadził :P

- drżenia (o charakterze spoczynkowym)
- wzmożenie napięcia mięśni (sztywność) :D
- trudności w utrzymaniu prawidłowej postawy ciała

Te 3 zawsze u mnie występują po dobrym furaniu ;P
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik tinos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Micklen pisze:
Nie chce mi się szukac... ale najprawdopodobniej znalazłem to gdzies w arcie o Parkinsonie, neurotoksycznosc stymulantów nie opiera się tylko i wyłącznie na tym że coś tam z nich powstaje.
Neurotoksyczne są twoje własne neuroprzekaźniki dopamina serotonina i takie tam, ich rozkład przez mao-a czy mao-b prowadzi do powstania wolnych rodników i to one rozjebują w pył neurony oczywiście przy normalnym funkcjonowaniu masz w czaszce jakieś tam stęzenia wymiataczy rodników, które nie wystarczają jak zwiększasz stężenie neuroprzekazników setki razy poprzez wdupianie stymulów.
Wtedy już wymiatacze nie dają rady i masz neurotoksycznosc twoich wąłsnych przekaźników, a nie jakies biadolenie że metabolit cię niszczy, okej czasami też ale podejrzewam że nie jest to meritum toksycznosci stymulantów.
Tak więc w skrócie, wszsytko co wywołuje euforię jest neurotoksyczne.
wolne rodniki są neutraizowane porzez np. vitaminę c, e i inne. Wiem że to prawdopodobnie nie działa ale ???.....
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
I co do mózgu ci ta witamina przechodzi?? zresztą lepsza taka profilaktyka niż nic, o ile to prawda ;D. Pozatym tu chodzi zapewne o jakies bardziej wyrafinowane wymiatacze.. glutationy i inne gówna ogólnie stymule ryją beret, tego się trzymac i już! A jak chcesz zgłębiac temat z klasą to sobie naukowe poczytaj o parkinsonizmie. Tam masz o tym jak to się dzieje że twoje własne Cię wpierdala. A później wedle uznania zaserwuj sobie odpowiednią dietę leków na parkinsona vel opuzniaczy rozpierdolu ;D
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Hehe, ale "klasę" przedstawiłeś ;)
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 2814 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: PcP »
Zen Vantalye;{u}Mangan i metkatynon dnia 29 kwietnia 2010 14 pisze:
Burton NC, Guilarte TR."Manganese neurotoxicity: lessons learned from longitudinal studies in nonhuman primates." Environ Health Perspect. 2009 Mar;117(3):325-32. Epub 2008 Oct 3. Review.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2661898/

Przegląd literatury na temat neurotoksyczności manganu
Ciekawsze cytat:"Additionally, PET studies demonstrated that Mn produces its most substantial effect on the nigrostriatal dopamine system not by producing its degeneration, but by disrupting the capacity to release dopamine.".

Stepens, Ainars, Logina, Inara, Liguts, Viesturs, Aldins, Pauls, Eksteina, Ilze, Platkajis, Ardis, Martinsone, Inese, Terauds, Elmars, Rozentale, Baiba, Donaghy, Michael"A Parkinsonian Syndrome in Methcathinone Users and the Role of Manganese"N Engl J Med 2008 358: 1009-1017
http://content.nejm.org/cgi/content/full/358/10/1009

Zażywanie metkatynonu domowej wywołuje zaburzenia chodu,trudności z chodzeniem do tyłu.11 pacjentów z 23 co dzień się przewracało.1 był na wózku inwalidzkim.Występują również zaburzenia mówienia(21 pacjentów),aż do niemowy(1 przypadek).
Skopiowany cały mail z u za zgodą autora.

Badając szkodliwość metkatynonu domowej roboty warto pamiętać o manganie,który w dużych ilościach jest spożywany przy okazji zażywania metkatynonu.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: cpunex »
Tak się składa że dostałem raz parkinsona ale po haloperidolu. Wtedy wystarczył strzał w dupe z jakiegoś leku i po chorobie. Sama choroba to jedno z gorszych przeżyć w życiu, a trwało z 8h. Uwierzcie mi że gdybyście to dostali na pewno byście się zorientowali :cheesy: W szpitalu błagałem lekarki żeby już mnie przyjęli a lekarz lamus nie spieszyło mu się i nie dostałem szybko leku tylko dlatego że musiałem powiedzieć że nie chciałem się zabić tylko 2 słowa a czekania 3h. Może mam zadatki na ten syf? Nie wiem ale i tak metkata będe ćpać bo tylko to w miarę działa.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!