Ja mam podobnie, tylko w mniejszej skali. Jak muszę przeprowadzić rozmowę z kimś kogo znam słabo, albo wcale to się stresuję delikatnie i co prawda składnia nie pada aż tak jak tobie, ale mówię mniej wyraźnie i mniej sensownie niż rozmawiając z jakąś znaną mi od lat osobą.
Największy problem to dziewczyny - podczas rozmowy ciężko mi patrzeć w oczy lasce, która mi się podoba. Wzrok biega po wszystkim tylko nie po niej, a jak już na nią spojrzę to trudniej mi się wysłowić
Jak masz problem w rozmowie z własną matką to rzeczywiście nie jest ciekawie.
Wyjdź do ludzi, trenuj gadkę a na bank będzie lepiej.
ale skuterczn a..i dzieki niej z afazji ..przy której sie wysilałem jak bym niusł 50kg przez 5km co najmniej ..a na gitarce to juz drama a teraz potrafię wypłuc w jednym cialu 10 000 słów bez przerwy na zastanowienie rymujac i to na zasadzie doboru słów swiadomie a nie akcji improwizacji tak jak padło słowo a do niego niema nic sęsownego tylko powiedziane drugie tak by rymowało się jakoś lecz traci to sens dobra koncze bo zostane wzucony dokosza wiec prosze spróbój tez rymowanek ,pisać lepiej mówić musisz si eziomek nad tym trudzić ,musi być opó postawiony z twojej strony tylko tak nauczysz sie prędzej i nie bezie problemu wiecej ,,,,, to jak cwiczenie im wiecej kilo na sztangle wrzucisz tym potem będzies większy silniejszy
trenuj trenuj chlopak powodznia i szacunek dla ciebie ze próbujesz starasz pytasz chociaż się ..znam takich co to olali siedli i zaćpali ,,,walcz rade dasz !!! z mojej strony czyte rady ,,,żadna chemia niezastąpi ćwiczeń ....
ćwiczyć systematyka czas ..próbój też do rymow śpiewać sobie też ....to tez dobbra metoda psychoterapi ..a jak si ew domu sam do siebie zatniesz no cuż ....niezrobisz tego drugi raz już ,nadaj sobie rytm rozluźnij do muzy si e dobieraj słowa do dzwiekuw dynamiki by niemieszała szyki ,,,wsłuchuj w nią si ea potem mowa jak dzwięk płynnie
to co sie zaciołeś muza zagłuszy to niewazne no byle był rytm ..wsłuchaj w niego si e,oddychaj niemusisz nic waażengo ..nićneistało si ezłego niemusisz z niczym si ekryć ,,poimprowizuj sobie do muzyki to dobrze robi...
ja tam dawałem sobie rade jak przechodziłem kolejne fazy afazji ,a jest ich pare i większosc dotcheła mnie
teraz mi si ena pismo żuciło
ale tyle razy mnie zjechaliści hehe :D zaczynam zwarcać uwage ..ale teraz mi sieneiche edytowac poprostu dobranoc:D
Efektem tego jest poprawna mowa, aż za porawna ale fajna, np. wszyscy mówia "jabko" a ja wymawiam teraz "jabłko"
Może to tobie pomoże, znam ten problem z belkotaniem, ćwiczenia ćwiczenia i ćwiczenia....
Ktoś tam pisał żeby na nowo sie uczyc mówić, nei rob tak bo bedziesz mowil na pamiec wypracuj sobie taki szczegolowy styl mowy, a zrozumiesz o czym mowie.
Powodzenia :)
http://www.chatzy.com/786018508622
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
Tak btw. Witam na tym forum, to mój pierwszy post tutaj ;)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.