Astacus pisze: Futerko, specjalnie dla Ciebie zacytuję obowiązującą w całym cywilizowanym świecie umowę społeczną, której nikt Ci nie przytoczy, ale na którą w gruncie rzeczy wszyscy "demokratycznie i praworządnie myślący" się powołują]
nie zgadzam się wysoki sądzie z tą decyzją, zapowiadam odwołanie się do instancji wyżej, a jeśli to nie pomoże również do sądu poza RP na co rząd mi zezwolił,częściowo zrzekając się w moim imieniu suwerenności Państwa Polskiego na rzecz Unii Europejskiej i zamierzam z tego prawa skorzystać.
A tak BTW polecam czytać ze zrozumieniem, celem wytoczenie pozwu nie jest wygrana lub przegrana,ale zrobienie szumu medialnego i publicznej dyskusji co ma szansę się stać widząc jakie poparcie dla legalizacji ma spora część,szczególnie młodszego społeczeństwa.
John Stuart Mill pisze: hmm, no to można próbować. sam jestem ciekaw co by z tego wyszło. ja pókic co uderzyłem w ściemę dopalaczy i jeszcze czekam na efekty, i pewnei jeszcze sobie sporo poczekam...
druga sprawa to zakusy pewnych ludzi,aby dopisywać do ustawy nie substancje, ale całe ich grupy. nie jestem chemikiem,ale skoro się pisze że będzie to skuteczne to tym większe mam obawy
trzecia sprawa to należy pamiętać,że na zwalczaniu (a nie zwalczeniu) narkomanii zarabiają całe sztaby ludzi (a ich przedstawiciele obecnie grzebią przy nowelizacji ustawy). oni walczą o utrzymanie swoich ciepłych posadek,tak samo my chcemy walczyć o swoje (chociażby to miało być jedynie prawo do posiadania jednego krzaka na własny użytek)
Verv pisze: "dila" z prawdziwego zdarzenia nie tak duzo osob w ogole zna
posrednicy i koledzy kolegow standardem polskich osiek raczej, przynajmniej w mlodym wieku, a to mlode osoby najwiekszym ryzykiem "rozprucia" sa obarczone, czy nie? Pozniej roznie. Pamietajmy tez, ze polscy dilerzy sa nadzwyczaj ostrozni i strachliwi.
Gościu jakiś czas temu wpadł,znaczy został aresztowany,ale jak się później okazało,obserwowali go przez wiele miesięcy,gliniarze po cywilu kupowali od niego zielsko,żeby zebrać materiały dowodowe.
Ile w tym prawdy ? Nie wiem,ale pewnie gdybym prowadził takie śledztwo to postępowałbym podobnie.
Futerko, specjalnie dla Ciebie zacytuję obowiązującą w całym cywilizowanym świecie umowę społeczną, której nikt Ci nie przytoczy, ale na którą w gruncie rzeczy wszyscy "demokratycznie i praworządnie myślący" się powołują]
sram na tą umowe! kurwa jego mać! sram na tą umowę. zwykła mafia.
sram na tą umowe, niczego nie podpisywałem i nie miałem żadnego wyboru. pierdolone lewactwo, witamy w roku 1984.
jak to ktoś powiedział: lepiej umrzeć w walce, niż żyć w niewoli.
sram na tą umowe! kurwa jego mać! sram na tą umowę. zwykła mafia.
sram na tą umowe, niczego nie podpisywałem i nie miałem żadnego wyboru. pierdolone lewactwo, witamy w roku 1984.
jak to ktoś powiedział]
Demokracja jest wtedy, kiedy 2 wilki i owca głosują co zjedzą na obiad
Kiedy uzbrojona po zęby owca chce zmienić wynik wyborów to jest już terroryzm
Ja proponuję metody demokratyczne,przeciwstawić ISTNIEJĄCE przepisy przeciwko temu jednemu, który zakazuje posiadania tego, czego nie ukradłem, przedstawić to zestawienie sądowi i niech to rozstrzyga
Ty od razu się zniechęcasz, bo jakiś kolo napisał parę zdań twierdząc, że to są uniwersalne prawa,jakimi rządzą się wszyscy na świecie
może będzie można walić w chuja tak jak w Stanach, gdzie każdy prawilny człowiek zeznaje, że podejrzany był czarnym młodym mężczyzną średniego wzrostu, czym spełnia swój obywatelski obowiązek nie dając kompletnie nic.
Jeśli tak, to ok.
A co do tego, co napisał FGZ, to prawda: jeżeli ktoś jest niekarany, a to dotyczy większości, to nie ma co się trząść, bo wpadka nie będzie końcem świata.
Nie sprzedamy, ole!
-Zapowiada się, że w Polsce będzie dużo znalezionych worków'
cytat niedokładny wchÓj.
Wracając do tematu]
i tym samym składamy fałszywe zeznania, pomijając już fakt narażania się na to czy tamto,nie jest to w porządku
PS
Mam nadzieję, że wyczuliście "subtelną" ironię w moim poście o umowie społecznej?
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."
- Doktor do Chemika
Kasztaniak pisze: Najprawdopodobniej uprawa+posiadanie i jeszcze dilerka, jak będą upierdliwi :-/ .
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.