Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1384 / 13 / 0
aha :-D czyli faza M podobna do działania H??ale bez efektów ubocznych aż tylu??(w wielkim skrócie tak to można powiedzieć??) NO po morfinie IV spodobało mi sie strasznie(przedtem pare prób z tramalem i morfina doustnie i "drugą stroną raz) :diabolic: DZIĘKUJE za odpowiedz :D
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
bandzior83r pisze:
@tehacek bardzo fajnie to ująłeś w swojej wypowiedzi. dobry opis. czysta, biała hera to bardzo . delikatne ciepłe wejście. bez jakiegoś kopa, czy wyjebania w kosmos. kop to głównie kwestia syfu, lub jak w przypadku morfiny, wyrzutu histaminy i innych autakoidów. a potem jest to, co najlepsze. ciepło, miło, pięknie. sen, jawa, a najlepszy jest stan tego zewieszenia na granicy obu tych faz. (...)
@bandzior83 - ostre wejście po heroinie nie jest spowodowane jakimiś syfami z którą jest wymieszana. Tak to prawda, polski brown jest mocno zanieczyszczony, ale mocne wejście zawdzięczasz temu że hera ma taka budowę że bardzo bardzo szybko dociera do mózgu i uderza z dużą siła. Własnie wejscie hery jest najprzyjemniejszą częscią luty którą ona daje. Z morfiną jest trochę inaczej. Jak ją stukniesz po kablach to wejścia jako takiego nie ma. Morfina powoli rozchodzi się po całym ciele i czasem mija kilka minut zanim rozkręci się jej działanie.

Oba te dragi mają plusy i minusy, trudno zdecydować, który z nich jest lepszy czy hera czy majka.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
tylko że największym minusem helu jest potencjał uzależniający, poza tym minusy są słabe.
  • 47 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczoN »
nie uzaleznienia ale zgiecia moim zdaniem... z kazdego uzaleznienia mozna wyjsc jesli sie tylko naprawde chce a zgiecie ci sie nie skonczy nawewt jak bedziesz blagal boga o litosc...
  • 1530 / 9 / 0
Wincent pisze:
bo po heroinie nie ma być ciekawie, tylko ma być dobrze.
nie wiem, może już to sobie uświadomiłaś, może nie, ale zdecydowana większość ludzi, każdego dnia dąży do nieznanego sobie celu. od przebudzenia do zaśnięcia, od piątku do piątku, od urlopu do urlopu, do emerytury.. tak naprawdę nie wiemy do czego w życiu dążymy, brakuje nam sensu i niemal każdy z nas strasznie się boi, strach jest głównym motywatorem większości naszych działań. [...]
Kurwa lepiej bym tego nie określił :cheesy:
Ogólnie tego nie brałem, ale też muszę przyznać, że ciekawie napisane. Tak w klimatach trainsporting. Jednak tak się zastanawiam czy to właśnie to uczucie braku celu i życie od weekendu do weekendu, do wyznaczanych sobie na bieżąco celów nie jest czymś naturalnym w naszym życiu i czy to właśnie nie tak powinno być. Ogólnie jak się przypatrzeć życiu to jest ono bez konkretnego sensu. To my sami wyznaczamy sobie co chwilę punkty, do których dążymy. Wy w ten naturalny bezsens wsadziliście sobie heroinę. Nie będę nikogo za to opierdalał czy cos, wasz wybór. Ale jak tak patrzę na to z boku to jest to takie trochę sztuczne zapchanie sobie tego braku sensu. Nie wiem czy jest to czymś gorszym. Na pewnym etapie na pewno moze miec to sens i jest fajnie. Jednak potem przychodzi znowu strach i niepokój, ale nie dlatego, że nie wiemy czego sie boimy, tylko, że nie mamy skąd zamotać kasy i zaczyna się strach przed skretka. Wszystko staje się takie samo, albo jeszcze gorsze.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
No, to chyba jasne.
  • 298 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qqq111 »
kruczoN pisze:
z kazdego uzaleznienia mozna wyjsc jesli sie tylko naprawde chce
Czyli, po dowiedzeniu się jak bardzo zajebiście idzie się poczuć, można już nigdy o tym nie pomyśleć?
  • 3449 / 122 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Nie można. Ale nie na tym polega wychodzenie z uzależnienia od heroiny. To zbyt skomplikowany proces, by mógł go zrozumieć ktokolwiek, kto nigdy nie miał "okazji" wpierdolić się w hel i wyjść z tego.
  • 47 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczoN »
ale taka jest prawda jesli naprawde chcesz mozesz wyjsc z uzaleznienia. znam nawet kilka takich osob bo ona naprawde chcialy i mialy motywacje
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
nie po to się w to ładowałem, żeby potem sobie powiedzieć "już nigdy więcej nie poczuję, jak to jest". Kto próbował ten wie, że tego się nie da zapomnieć. Więc ja nie chcę się męczyć i wmawiać sobie, że to jest złe, skoro jest przyjemne. Chcę tylko zachować jakiś balans. Nawet nie to, żeby się nie wjebać. Po prostu ta "walka" o zachowanie status quo też jest całkiem przyjemna. Jak gra, tylko że absorbuje o wiele bardziej i toczy się o wiele wyższą stawkę.

I naprawdę wierzę, że pomimo bycia wjebanym w opio da się normalnie żyć. Dlatego wrócę do h jak tylko będzie okazja, póki co zadowalam się m.

Do tematu - dlatego h, że wiedziałem, czym grozi, wiedziałem, czego się spodziewać (min po próbach z kodą) i wiedziałem, że to jest coś, czego mi zawsze brakowało. Zawsze czułem, że moje życie jest jakieś niepełne, nie to miejsce, nie ten czas itd. Hel pozwala się z tym pogodzić i pogodnie podchodzić do tego.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.