twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Draka »
aleś niecierpliwy , na moje oko jeszcze nic nie widać, jak zobaczysz jaja to wiadomo koleś...

...zresztą pisałeś, że naświetlasz na weg, jeśli to nie jest roślina z autoflowering'iem, to dopóki nie zmienisz na 12/12 to się nie dowiesz co to!

moja rada zostaw ją w spokoju...przestaw na 12/12, przez dwa tygodnie otwieraj szafę tylko dwa razy dziennie i tylko po to by sprawdzić czy wszytko ok (czy nie ma za sucho), rozumiem, że to 'Twoja pierwsza', ale jak będziesz ją oglądał cały czas to ją zestresujesz tak, że wyrośnie Ci jakiś karzełek i do tego hermafrodyta...
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: longi007 »
hehe wiem ze za bardzo sie nia przjmuja ale jak mowisz moaj pierwsza hehe :-D :-D

napewno to nie jest roslinka z autoflowering'iem bo wogole mialem zaczynac uprawe od L#2 ale ze kupmel mial jedno nasionko to zasadzilem i rośnie

dzis przestawie swiatlo na 12/12 no i jak mowisz pociagne dwa tygodnie tak i zobaczymy co to jest :nuts:

w tym tygodniu mi przyjda nasionka te L#2 i Ak47xL#2 i zanim mi wykielkuja i wyrosna minie dwa tygodnie co nie?? tylko ze nie wiem jak to pogodzic L#2 potrzebuja inne swiatlo 18/6 albo 20/4 i jak bedzie 12/12 to lipa chyba :-/

a dla tej roslinki co mam to jak zmienie oswietlenie to do konca ma byc 12/12 czy puzniej jeszcze trzeba cos zmienic??

sory ze tak wypytuje ale lepiej pytac niz bladzic no i nowicjusz ze mnie :o)
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Draka »
generalnie to wszytko o co pytasz jest już na forum wystarczy użyć 'search'

dobra, napisze jeszcze raz, masz za małego boxa na fazę weg obojętnie co wsadzisz naświetlaj 12/12, roślina nie będzie się mocno pięła, ale swoje urośnie - w sam raz do twojego boxa i zacznie o wiele wcześniej kwitnąć,
z resztą te nasiona co masz to maja autoflowering w genach i nie ma sensu ich wygrzewać na weg...
...zobacz najpierw co z tej Ci wyrośnie, jak facet to out i zaczynasz uprawę od początku jak kobitka to dokładasz ze 4 lowridery, tak że powinno zostać Ci statystycznie w boksie 2-3 kobity, dobra teraz masz wystarczająco dużo teorii zabieraj się za robotę %-D
  • 37 / / 0
Nieprzeczytany post autor: longi007 »
:-D :-D :-D dzieki za info, wiem juz troche ale mysle ze to narazie powinno wystarczyc zeby sprobowac wlasnego tematu a nie ciagle od innych hehe jak posadze Lowridery to zamieszcze fotorelacje na forum... kurde ale cos malo osób uzywa tej czesci forum ,,uprawa konopi''....... pozdro :-D :-D :-D
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
muszisz poczytac zoabczyc jak boxik powinien wygladac bo na pytanie "co mam zrobic" ja moge uwazac jakos draka inaczej a jeszcze ktos inny miec swoja wersje.
Jak potocza sie losy twojej uprawy musisz wiedziec sam my ci mozemy doradzic ale musisz miec konkretne pytania a zeby je miec musisz czytac czytac caly dzial podstawy itp.
ODPOWIEDZ
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.