Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Najbardziej przyjaźnie wypadną 4 podstawione tryptaminy ale lizergamidy już nie pochodne MDMA o skróconym działaniu... np. MDEA. Najbezpieczniej wypadną benzodiazepiny i opiaty byle nie odstawiać nagle. Najciekawsza, a względnie bezpieczna będzie ketamina, dephinidyne ale jej metoxsy analogi już nie bardzo. Zwłaszcza wszelkie analogi fenicyklidyny i etycyklidyny. ( one nadchodzą!)
http://www.wple.net/plek/numery_2013/nu ... 17-622.pdf
Ogólnie środki hamujące: opiaty, benzodiazepiny, niektóre dysocjanty są bezpieczne. Najbardziej polecam ketamine. Takie uczucie jak by cię wielki pluszowy miś przytulal. 10/10
Ale wszystko ciągnie ryzyko. To tak na wszelki wypadek.
Przeszukałem tyle ile sie dalo i nie znalazlem nic podobnego wiec pisze nowy post w tej sprawie.
opisze to krotko i na temat: zdiagnozowano u mnie wade serca (dwupłatkowosc zastawki aortalnej z przerostem lewej komory, podobno prawie 50 % krwi mi sie cofa do lewej komory) ktora idzie w parze z lekka niewydolnoscia oddechowa (dusznosci w zasadzie 24/7). Myslalem o wzieciu LSD ale nie wiem czy to dobry pomysl. Z tego co slyszalem powinno byc to dla mnie bezpieczne ale wolalbym zasiegnac opinii wiekszej ilosci osob.
Z gory dzięki za odpowiedzi
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.