Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Jak myślisz, w którym roku zostanie zalegalizowana marihuana w RP?
2010
6
2%
2012
41
15%
2014
26
9%
2016
26
9%
2018
10
4%
2020
24
9%
2022
7
3%
2024
3
1%
2026
43
15%
never
92
33%

Liczba głosów: 278

ODPOWIEDZ
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
WladcaMalp pisze:
Jeśli będą politycy którzy zrozumieją ile plusów niesie za sobą MĄDRA LEGALIZACJA, oleją społeczne sprzeciwy i udowodnią, że można na tym zarabiać (stanowiska pracy w fabrykach ociepleń, oleju, tkanin, lin ect. i oczywiście sprzedaży do celów rekreacyjnych oraz oszczędność na policji :)) i traktować normalnie bez pogrążenia społeczeństwa w narkomaniii to udowodnią społeczeństwu zacofane i błędne myślenie.
padaly takie hasla na forum niejednokrotnie i zawsze była na to odpowiedz w stylu:

Myślisz ze oni tego nie wiedzą??? to jest przeciez w chuj logiczne ze dla państwa byloby to lepsze ale co ma z tego polityk jako jednostka?? no moznaby pomyslec lepsza sytuacja w kraju lepsze zarobki nawet dla politykow ale oni na boku zarabiją w chuj więcej niz by miala ta podwyzka wynosić wiec im sie to w prosty sposob nie kalkuluje.

fabryki ociepleń oleju tkanin... no tak ale to wszystko stworzy tez konkurencje na rynku dla wielu innych branż a konkurencji jak wiemy nikt nie lubi.
Pamiętasz kto głownie łożył siano na delegalizacje? koncerny tytoniowe, nie wiedziec czemu czyuy sie zagrożone z tego powodu (bo przeciez joyka czyms trzeba uzupelnic :D).
Jak wiemy koncerny tytoniowe maja w chuj w chuj siana i jesli nadal czują sie z powodu legalizacji zagrozone to tej legalizacji nie bedzie... poprostu.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WladcaMalp »
@dew - Mordo Ty moja, a jak zamierzasz zmieniać pogląd społeczeństwa na marychę? Nawet jeśli znienacka jakiś rząd uchwali legalizację, to musi być jakaś persona (bo raczej nie cała partia) która deklaruje takie stanowisko. I tak jak powiedziałem - czyjaś przeszłość jest dla mnie n-rzędna, po co ten naród ciągle wraca do przeszłości, ciągle chce ja rozliczać? Było minęło, zwinęli w liść szałwii. Kurwa, mogę poczekać, aż debile wymrą, ale pewnie się nie doczekam bo ich zawsze była przewaga liczebna. Lepiej budować nowe... Jakiś inną popularną partię proponujesz PiS czy PO? Reszta w tym momencie się nie liczy.

@Darksouled
Sugerujesz polityka któremu bardziej zależy na pozytywnych zmianach, niż wypchaniu własnych kieszeni? Jak myślisz po cholerę pcham sie w tą machinę - jeszcze nie zgłupiałem do końca, ale ktoś musi się poświęcić... :)
a konkurencji jak wiemy nikt nie lubi.
Prawda. Państwo nie lubi konkurencji pod marką MAFIA, która je ograbia z milionów sprzedając substancje nielegalne. Niech Państwo przestanie zachowywać się jak pies ogrodnika. Sami nie korzystają innym też nie dają...
O rynek bym sie nie martwił - zawsze sobie poradzi.
A jeśli chodzi o kasę na delegalizację to:

W 1917 roku Amerykanie Henry Timken i George Schlichten zaprojektowali maszynę masowo oddzielającą miąższ od włókien, która w perspektywie pozwalała na efektywną produkcję ubrań czy papieru. Próby wypadły pozytywnie. Wynalazek zaniepokoił szefów DuPont, potentatów na rynkach papierniczym i włókien sztucznych. W 1931 roku sekretarz stanu i właściciel banku Andrew Mellon, spowinowacony z interesami ww. firmy, zatwierdza kandydaturę swego przyszłego zięcia Harry’ego J. Aslingera na stanowisko nowopowstałego Federalnego Urzędu ds. Narkotyków.
Po za DuPont również przemysł rafineryjny był w to zaplątany.
Szacuneczek dla czerwonej piguły - szałwii wieszczej.
  • 178 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: nildur »
Do sejmu musi wejść partia który ma poglądy liberalne. Mniej więcej wejdzie po tym, jak Jan Korwin Mikke umrze, a po nim nie pojawi się lider UPR-u który miałby tak niskie noty pod względem popularności. Kiedy już wejdzie do sejmu i będzie w większości, będzie mogła sobie spokojnie rządzić. W tym roku jak mówie, to się wszystko stanie. Przepuszczam, że minium wynosi 25 lat, kiedy to już kolejne pokolenie będzie wchodziło do władzy. Tak oscyluje za 25-50 lat, ale tak na prawdę wcześniej będzie koniec świata, albo kolejna wojna światowa chyba, więc w RP nigdy, może gdy Holandia weźmie nas pod swój zabór. Tylko wiadomo, że polską zainteresują się inne kraje.
  • 1 / / 0
ludzie powiem wam tak ze dopuki u wladzy beda te pedaly to nawet za 100 lat nie bedzie tu legalizacji owszem sa wyjatki w rzadzie ale to znikoma ilosc wiec dlatego nie damy sobie tak szybko rady wiec najlepiej jak ja bym mial wybierac wprowadzil bym legalizacje na pewien czas wiem moze to glupi pomysl ale wpadlem tak na szybkosci :D chodzi mi o to ze dzieki temu rzad zobaczyl by jakie by byly tego skutki tak np. legalizacja na 3-4 michy do tego mometu jak mieli by juz jakies informacje o wszystkim ... jak dla mnie nie zdziwil bym sie jak na euro by zlegalizowali ale bym ich wysmial wiedzial bym wtedy ze jest to tylko pod publike ale nie przecze ze bym sie nie cieszyl :D,strasznie denerwuja mnie osoby ktore sie temu sprzeciwiaja ja rozumiem ze zyjemy w panstwie demokratycznym kazdy moze miec inne zdanie tylko chodzi o to ze kazda osoba wypowiadajaca sie sprzeciwem dla legalizacji nie podaje wnioskow prawdziwych faktow dlaczego to jest zle tylko mowia w kolko to samo cpun ,uzalezniony, od tego sie zaczyna a konczy na heroinie... no a my mamy jakiegos rodzaju dowody nie wyssane z dupy ze to niszczy mniej czlowieka niz jebany alkochol czy papierosy przepraszam za wyrazenie ale nie lubie takich rzezcy w ktorych widac sprawe jasno ale nie widac wogole zrozumienia i wlasnie dlatego mj przez wielu ludzi jest kochana a przez garstke nienawidzona a to powiedzcie mi dlaczego to oni nadal wygrywaja a nie my ktorych jest tak wielu ale wieze ze w koncu przyjdzie taki dzien ze my staniemy na piedestale .. przeciez i tak kto ma palic to pali i nikt o tym nie wie ale po co karac jak bym robil cos z tym zatrowal ludzi czy co to sie zgodze ale ja nic nie robie po za tym ze jaram blanciki sobie :D blantem nie zabije .. blantem nie okradne .. ale moge poleciec do wiezienia kurwa ale obled jak sie tak pomysli to az mnie doslownie telepie !!!!! ten temat spedza mi bardzo czesto sen z powiek
Uwaga! Użytkownik kraszer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / / 0
sld chuja zrobi. W najlepszym wypadku wprowadza te wartosci graniczne, ale to tez nie wiadomo czy by znalezli czas:{
Jedyna nadzieja jest w UPR/WIP bo oni jako jedyni nie graja pod publiczke. A notowania maja kiepskie bo ich wszystkie media traktuja jakby ich nie bylo. Czasem co najwyzej puszcza cos kompromitujacego:P Beka byla na wyborach prezydenckich czy tam premiera. Co Korwin mial 3 miejsce, a jak robili ankiety "na kogo glosowales" to miales do wyboru wszystkich a zamiast korwina "glosowalem na innego kandydata":D
  • 462 / 7 / 0
knops: a skad mozesz wiedziec, czy oni tez nie robia tego wszystkiego pod publiczke?

depenalizacja bylaby MEGA sukcesem, a napalac sie na pelna legalizacje nie mamy co...
  • 1558 / 18 / 0
Pod koniec 2012.
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 283 / 1 / 0
2025- trzeba poczekac az ci powymieraja a na ich miejsce wejda nowi
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
  • 65 / / 0
@kibelzpolka
podejrzewam. bo jakos od kilkunastu lat maja ten sam program partii mimo, ze caly czas odnosza porazki.
a sld raz powie to, raz tamto potem chuja zrobi i tyle. jakos dziwnym trafem kiedy zaostrzano przepisy o przeciwdzialaniu narkomanii w 1997 i 2000 sld bylo o ile sie nie myle(jak sie myle niech ktos poprawi;P) u wladzy.
teraz zwietrzyli duza grupe wyborcow popierajaca legalizacje wiec w ta strone uderzaja. ja im tam nie ufam;P
  • 283 / 1 / 0
A wie ktos co w sparwie mj na do powiedzenia PolskaJestNajważniejsza ?

Samo to ze to byli PiSowcyy napawa mnie optymizmem
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.