chociaz sie temat rozkręcił :-D Ale spoko już koniec dywagacji. Mysle że nie warto sie produkować na zakute głowy ;)
Teraz ludzie wiedzą że narko są ZŁE.
Uzależnienie od narko jest złe.
Kiedyś ludzie wiedzieli, że narkotyki potrafią leczyć. I leczyli. LSD ze skutecznością ponad 80-90% leczył z alkoholizmu. Sam nie uzależnia. Ale jest złe. Przegryźmy to.
sarkazm
ps Ja się wyłączam z "dyskusji". Jest bez sensu. Jeśli ktoś jest niemądry, to nie ma co na siłę go uświadamiać. Trzeba samemu dojść do pewnych prawd. Tego Ci Gcośtam życzę.
Więc to nie od narkotyków
Mam czerwone oczy doświadczalnych królików
Może zajrzy tu ktoś komu bedzie chciało się polemizować z twoimi nędznymi argumencikami, ale ja w chwili obecnej nie odczuwam takiej potrzeby.
Gwynnbleid pisze: @yam sarkazm
No mówił coś czempi o glebogryzarce ostatnio...
...wszystko co daje przyjemnośc uzaleznia ;)
P.S może dzięki takim mądrym i oświeconym ludziom jak co poniektórzy świat będzie lepszy..z narkotykami na półkach ;) Życze wam tego skoro takie pragnienie macie hehehe
bo potencjał uzależniający koki jest większy niż alko. Proste. I nie możesz zaprzeczyć. alko nie uzależnia aż tak bardzo mimo że jest narkotykiem. Tego nie neguje. Nie można stawiać wszystkich narko na tej samej szali. Każde narko należy rozpatrzeć oddzielnie. O ile to co mówie nie tyczy sie moze aż tak bardzo marihuany to jednak takie jak koka czy hera mają ogromny potencjał niszczący. Ludzie braliby morfine na zwykłe bóle głowy..bo daje przy okazji przyjemność.
alko jest legalne i jakoś odsetek pijących nie zmniejsza sie. Nie wiem skąd ta teoria ] Jedyna osoba która wytacza mądre argumenty w tej dyskusji i ma całkowitą rację. Narkotyki to syf i megabiznes jak to ktoś powiedział...
Narkotyki to megabiznes, fakt. Tylko czemu ma zarabiać na tym paru cwaniaczków, a nie państwo - czyli my?
Więc to nie od narkotyków
Mam czerwone oczy doświadczalnych królików
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.