Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Mam kilka zrodel, z czego jedno jest niezawodne, na 100% bez walow i perfekcyjnej jak na te czasy jakosci. Zawsze swierze, tzn lekko wilgotne, o jednolitej strukturze i kolorze, kredowobiale, zawsze o tym samym zapachu. i zawsze tak samo wypierdala-po kilku minutach od trzasniecia, euforycznie pobudza.
Co do tolerancji- mam strasznie wysoka. Wyzej opisanej fety wciagam ok 400-500 mg na start, innej nawet 800.
Good pisze: a pierdolisz farmazony to jak tak masz to masz jeszcze chuj nie tolerke,ja mam czystego i dobrego noch i jak tak sewale co klka dni to wale na start 2 gramy z wagi.i zaznaczam towar jest bardzo wysokiej jakosci i co o chuj 8 godzim mam szczyt a potem zaczynam spadac i przewaznie juz nie jebje az sie nie wyspie pozniej to samo.
Gizmo pisze: Co polecacie wrzucić do czystej fety żeby się z nią nic nie stało i oczywiście żeby zadbać o bezpieczństwo biorących.
Działki amfetaminy, a także większe kilkusetgramowe czy kilogramowe opakowania są już najczęściej rozcieńczone dodatkami.
W próbkach siarczanu amfetaminy spotyka się różnorodne zanieczyszczenia. Mogą one pochodzić z produkcji jak tenardyt – siarczan sodu lecz zwykle są to świadomie dodawane substancje. Znaczącą pozycję wśród dodatków stanowią cukry. Najczęściej spotyka się glukozę w postaci bezwodnej, monohydratu oraz dość często – mieszaniny postaci uwodnionej i bezwodnej. Niemal równie popularny jest monohydrat laktozy. Forma bezwodna jest spotykana wyjątkowo rzadko. Sporadycznie w działkach występuje sacharoza, a ostatnio pojawił się również mannitol. Nadzwyczaj często dodaje się monohydratu kreatyny. Niekiedy w działkach z kreatyną spotyka się cukry, np. uwodnioną glukozę, oraz węglany, jak kwaśny węglan sodu. Z dodatków substancji organicznych stwierdza się także asparaginian magnezu, a ostatnio także glutaminę. Dodaje się
także substancje czynne występujące w lekach, jak np. kwas acetylosalicylowy, acetaminofen oraz fenacetynę, kofeinę i tramal. Dość często spotyka się dodatki nieorganiczne, przede wszystkim węglany. Spośród nich najczęściej natrafić można na kwaśny węglan sodu– nahcolit, znany także jako soda oczyszczona; rzadziej węglan wapnia – kalcyt hydromagnezyt. Z siarczanów, poza wyżej wspomnianym tenardytem, spotkano inne formy siarczanu sodu, a także gips. Składnikiem niektórych działek bywa popularny krzemian warstwowy talk, a sporadycznie także kaolinit.
Z fosforanów notuje się obecność brushytu, który jest składnikiem kości ludzkich i zwierzęcych.
Niekiedy spotyka się też związki boru: boraks oraz kwas borny – sassolin.
No i oczywiście potem to jeszcze dealer, ma w swoich łapskach...
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?