no i tyle sobie pospalem, a to byl taki cudowny lek na sen, trzeba bedzie probowac na trzezwo zasnac, ale jakos tego nie widze :emo:
kakihara - wydaje mi się, że działanie nasenne tego leku jest bardzo bardzo silne, ale tylko jako skutek uboczny na początku stosowania leku. ulotka sugeruje, że kiedy zaczynasz stosować regularnie, działanie nasenne całkowicie ustaje. w każdym razie - NIE jest to środek nasenny.
fouc pisze: kakihara - wydaje mi się, że działanie nasenne tego leku jest bardzo bardzo silne, ale tylko jako skutek uboczny na początku stosowania leku. ulotka sugeruje, że kiedy zaczynasz stosować regularnie, działanie nasenne całkowicie ustaje. w każdym razie - NIE jest to środek nasenny.
spróbowałem na 1 raz 2 tabletki (60mg), żeby obadać działanie rekreacyjne. nie mogłem utrzymać się na nogach i spałem 18h. mimo to nie mogłem się wybudzić i ledwo wytrzymałem 6h na jawie. następnie przyjąłem pół tabletki (15mg) i spałem już tylko 14h! potencjał rekreacyjny oceniam na 0, na razie robie sobię z tym przerwę, żeby się obudzić, później może spróbuję terapie 15mg dziennie na noc.
BTW: Czym się różni Mianseryna od Mirtazapiny?
Mam jeszcze taką dziwną obserwację, że mianseryna spłyca działanie psychodelików.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.