Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: panek69 »
byłem w podobnej sutuacji tylko że to do mnie koleś dzwonił :D bez żadnych dowodów uznali mnie winnym, chociaż billingi pokazywały że gość do mnie niedzwonił. Wystarczyło tylko jego zeznanie że kupił odemnie. dostałem kuratora na 2 lata
Uwaga! Użytkownik panek69 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Versus »
Karolll pisze:
(podobnie jak badaniem na wykrywaczu kłamstw, nie musisz sie go bac, nasz wymiar sprawiedliwosci dysponuje aż jedną (!!!!) taką maszyną na cały kraj, aktualnie zepsutą nawiasem mówiąc).
Hehe wariografem mogą Cię przebać tylko na Twoją prośbę o ile sąd się zgodzi a takie zeznania i tak nie są wiarygodne bo da się to oszukać.Ktoś kto jest stabilniejszy psychicznie i zachowa spokój sobie poradzi.Więc wykrywacz kłamstw sobie mogą wsadzić w dupe ;-)
  • 62 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: love997 »
Przestraszony napisałbyś jak się skończyło, a nie sie wypytałeś o wszystko i wypiąłeś :)
Uwaga! Użytkownik love997 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BUTCH »
Jak ci ma napisac jak jest tymczasowo aresztowany na 3 miesiące?! :-/
Uwaga! Użytkownik BUTCH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 7 / 0
co tam 3 miesiace, pewnie dostał już 8 lat :/
Uwaga! Użytkownik love997 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Jak ci ma napisac jak jest tymczasowo aresztowany na 3 miesiące?! :-/
rozumiem ze jesteś jego kumplem i o tym wiesz
  • 28 / / 0
Nie. tak tylko napisałem.... ;-) Ale zdaje sie że nie jest mu do śmiechu skoro nic nie napisał jak to sie skończyło.... :huh:
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2007 przez BUTCH, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BUTCH nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 7 / 0
Nic nie napisał, bo w stresie zwrócił się o poradę do ćpunków, teraz jest już po sprawie i chce o tym zapomnieć.
  • 8 / / 0
zjebałem.
pytal sie o nazwisko. mowie ze nie znam
pytal sie o przezwisko mowie ze znam kilku takich
mowi to opowiedz cos o nich, mowie, ze z jednym chodzilem do klasy drugi mieszka poza moim miastem, a trzeciego ledwo znalem i pozyczal ode mnie filmy i gry. zaczal o niego wypytywac jak czesto do niego dzwonilem, mowie pary razy, a pies na to, ze w jednym miesiacu jest 30 polaczen, czy proponowal mi cos, mowie ze nic. czy cos biore mowie ze nie.
Na koniec mi powiedzial, ze bede wezwany na sprawe i prawdopodobnie przedstawia mi zarzut falszywych zeznan. Jedyny plus to moge wymyslec inna historie i powiedziec, ze chodzilo mi o innego goscia z tym samym przezwiskiem. Ogolnie chujnia akzdego dnia wypatruje wezwania na sprawe.
Uwaga! Użytkownik przestraszony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Na koniec mi powiedzial, ze bede wezwany na sprawe i prawdopodobnie przedstawia mi zarzut falszywych zeznan
Jak dilah potwierdz że cie zna, wtedy możesz sie martwić.
Ale idź twardo w zapartego, że te 30 połączeń to nie Ty.

Dwa, odstaw na wszelki wypadek co tam łykasz/palisz/walisz łatewer.

Coś mi się zdaje, że pan policjant srał pod siebie jak to mówił. Bo ja bym walną w beke.
To co oni mogą mieć /o ile dilah im nie powie/ to są tylko ich domysły, domniemania. Za to się nie idzie.

W najgorszym wypadku dostaniesz zawiasy + jakieś tam godzinki do odpracowania. W chÓj jeśli grzywne, tylko za co? %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.