Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Dzieki. Moze sprobuje tego Acesparginu. Kiedys bralem piracetam, ale jakis nerwowy i w zlym nastroju po nim bylem. Mimo wszystko dzialal.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 803 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Kupiłem własnie lucetam i lecytyne. Troche drogi lucetam... 38pln
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wszystkich recept na raz nie mogłem wysepić, a od lecytyny blisko lucetam ;-)

jeszce na dniach dokupie tauryne i kofeine i zaczynam akcje motywacje :-D
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
/ginjal, Ginkofar,Apatinac, siberian ginseng (zapisałem to w notatniku jak szukałem leków na zwiekszenie koncentracji)
Ginjal albo coś w tą nazwe, o niebieskich/zielonkawych kapsułkach jest na Nerki. Więc chybione.
  • 4 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: estebaN1 »
stary nie wystarczy ci to, ze jesli nie podolasz tym wyzwaniom intelektualnym bedziesz miał przejebane ?
ja od poniedzialku do dzis zaliczylem 3 kola jutro mam ostatnie, czwarte
ol na trzewo, wystarczy "siekierka nad głową" bo po co masz zapierdalac na budowie, jesli mozesz tyrac w zawodzie z ktorego tam robisz magistra ?
inspiracja do tego bylo chinskie ciasteczko z wrozba na ktorej bylo "uwierz w siebie i swoje możliwosci"
Tylko głupcy mówią całą prawdę. Ja jestem inteligentny, więc tego nie robię.
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
Ja biorę memootropil 1200mg i witaminki, daje rade.
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 181 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mirror »
dostałam piracetam - Nootropil lekarz kazał mi brać tylko 1 tabletke rano(1200mg), nie za mało? mam 60 tab.
Brać więcej czy może do tego lecytyne albo acespargin?
Nigdy nie żałuj, że zrobiłaś cokolwiek, jeśli robiąc to byłaś szczęśliwa.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fforiwr »
Bardzo mocno odradzam stosowania modafinilu. Jedynym wskazaniem do stosowania tego preparatu jest narkolepsja. Preparat ten jest mało zbadany i przez to niebezpieczny. Może wywoływać groźne dla zdrowia działania niepożądane. W Polsce preparat który zawiera w swoim składzie modafinil jest dostępny wyłącznie na receptę z wtórnikiem (czyli różową receptę) - druk strzeżony na leki zastrzeżone i narkotyczne,można zamówić internetowo ,30 tabl. za 200 $ :o ..w pl cena to 600-700zl za op.
Modafinil został wprowadzony do użytku 10 lat temu, więc nie wiadomo czy ma jakieś skutki uboczne objawiające się po bardzo długim okresie używania, ale nie jest raczej niebezpieczny - jak na razie nie zaobserwowano nic niepokojącego, a badań nad nim przeprowadzono sporo.
Faktem jest, że jest dosyć ciężko dostępny, ale dużo łatwiej (i taniej) można dostać adrafinil (nazwa handlowa Olmifon, np. w internecie około 30-40$ za opakowanie), który w organizmie metabolizowany jest do modafinilu.
W stosunku do innych leków dużym plusem jest to, że działa od razu, tak jak stymulanty, a praktycznie nie ma po nim zjazdu. Można na nim podobno bezproblemowo nie spać przez noc, drugi dzień normalnie przepracować i po zwykłym śnie 3 dnia wrócić do normalnego trybu życia.
Może trochę za bardzo ten modafinil reklamuję, ale naczytałem się o nim ostatnio dużo pozytywów i trochę się na niego nakręciłem, tak że wkrótce mam zamiar sprawdzić czy jest tak fajny jak go opisałem :-)
Dziwnym nie jest.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: libertine »
Byłem wczoraj u mojej ulubionej pani doktÓr i powiedziała mi, że stosowanie memotropilu albo substancji do niego podobnych w naszym wieku (przed 35) jest mało sensowna, bo to lek ogolnie na demencję co staruchom sie kora odkleja. W naszym wypadku będzie działać słabo albo w ogóle, chyba, że ktoś już osbie neurony przekosił tak, że nie pamięta jak sie nazywa.
Poza tym przepisała mi jakąś dziwną suplementację właśnie na polepszenie pamięci i humoru dostosowaną do mojej grupy krwi, wieku i wagi. Polecam takie rozwiązanie bo wpierdalanie co sie da kupić jest bez sensu. Ja na przykład przedawkowałem żeń szeń i miałem od tego zajebistą, pernamentną zmułę.
  • 803 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
mirror pisze:
dostałam piracetam - Nootropil lekarz kazał mi brać tylko 1 tabletke rano(1200mg), nie za mało? mam 60 tab.
Brać więcej czy może do tego lecytyne albo acespargin?
Mało.
Ja biorę rano i w poludnie. A kodex to zalecal 2x taka dawke hehe

libertine podaj nazwe tego srodka.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 181 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mirror »
No właśnie widziałam ile zalecił, w ferie nie będę brała, a potem przez 2 tyg rano i w południe.
Nie może mi się za szybko skończyć.
I dlatego się zastanawiam czy nie brać do tego acesparginu, bo można bez recepty kupić.

Moja mama się dziwiła że tabletki aż po 1200mg i powiedziała, że jak teraz to jem to przed maturą chyba będę musiała amfetaminę. %-D
W ogóle to wolałam bimanol, ale lekarka powiedziała że piracetam ok i że sama bierze.
Nigdy nie żałuj, że zrobiłaś cokolwiek, jeśli robiąc to byłaś szczęśliwa.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.