Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
[quote="opiate warrior"]
Ja to po przerwie z opiatami mam fajnie, pogląd na sprawę - zero igieł! koda została tak zbudowana, żeby dobrze wchłaniała się doustnie i tak należy ją brać ]
Namówiłeś mnie, robię detoks:) (od jutra:D).

Co do fajek, na kodzie nigdy nie paliłem nawet nie mam ochoty. (ogólnie nie jestem nałogowcem pale raz na parę dni, czasami 1-2 fajki. Ale na drugi dzień po kodzie jak zapaliłem, to mnie tak zmuliło, że pracować nie mogłem (miałem wtedy praktyki), leżałem na biurku przed kompem, było mi niedobrze, w ogóle masakrycznie się czułem i od tego czasu mam uraz do połączenia fajki+koda.
  • 622 / 26 / 0
ArkejD pisze:
były heroinista mówi ze go koda poskładała.. to chyba ta niewinna koda nie jest wcale taka słaba, co ? Nie mam porównania z innymi opiatami, więc nie bardzo się orientuję.
Ile czasu przerwy miałeś od opiatów, że teraz koda tak ładnie działa ?
Nie pamiętam. Jakoś pod koniec sierpnia nie paliłem już brauna tylko piłem metadon, potem to przerzuciłem się na stymulanty - metkat i.v.

Przez te 3 miesiące nie wpadałem w ciągi (aż do 7 grudnia). Paliłem brauna może ze 2 razy a kodę to brałem ze 3 razy (NIE W CIĄGACH, na spontanie).

Wyjebista koda jest. Pierdolę jeździć na Grochów po jakiś braun przemycany w odbycie araba. Koda to fajna rzecz :)
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
[quote="opiate warrior"]
Wyjebista koda jest. Pierdolę jeździć na Grochów po jakiś braun przemycany w odbycie araba. koda to fajna rzecz ]
no, kodzia milutka pani ;] Teraz mam wolne świąteczne to się zacznie i chyba dokupię sobie rosyjski fenazepam w proszku , do tego parę dni bez ganji aby później lepiej kopało i święta zlecą :-D
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
opiate warrior pisze:
Aha, jeszcze jedno wyczytałem na wikipedii - *paracetamol INDUKUJE enzymy wątrobowe*. Znaczy to, że nie zaszkodzi wypić bardziej trochę takiego mleka niż dokładnie się pierdolić z filtracją roztworu itp.
a może raczej wziąść wcześniej apap noc, czy cos w tym stylu? Żeby paracetamol zdążył zrobić co ma zrobić - bo chyba jak sie go weźmie razem, to koda mu te działanie zniesie? w sumie nie wiem. Sie zobaczy.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 159 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pawel84 »
wlasnie jestem po 450mg,a tolerancje mam wlasciwie zerowa bo ostatni raz walilem jakies 5 miesiecy temu.i zapomnialem kupic fajki,kur...papieros po kodeinie to nie przyjemnosc,nie !to swiety rytual ktory poprzez leniwie snujacy sie dym,poprzez cudowny smak tytoniu powoduje ekstaze.

to sie nadaje do jakiejs komedii o cpunach:jestem tak ucpany ze az sie rozplywam,ale bez fajki ...no nie dam rady :)

zycze wam ucpanych ,ufazowanych jak psiaki,nawalonych ze pozal sie boze wesolych swiat :)
Oh Lordy, trouble so hard
Don't nobody know my troubles but God
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Tak, lubię palić ale dopiero gdy faza zejdzie. Wtedy odpalam peta od peta. Tak podczas działania to nie palę bo osłabia to działanie kody.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: qvintix »
Ja mam taki rytual z kodą, że najpierw zarzucam pod wieczor (19-21), ze 20min później wychodze z psem na 30-60min. pale wtedy ze 2-3 faje. Zauwazylem, że na poczatku (przy pierwszym fajku) zaczynam czuc nikotynową sedację, ale nie schodzi ona po 2min jak zwykle, tylko zostaje i robi sie coraz wieksza a jakies 20-30min później dochodzi kodeinowa euforia. Jak wracam do domu to czuje sie juz lekko ujebany, a potem to albo do łóżka, albo przed kompa i powoli jest coraz lepiej. Jakos nigdy mi sie jeszcze nie zdarzylo palic w trakcie szczytu fazy... W sumie nie wiem czy dzieki temu faza jest lepsza czy gorsza ale wieczorem i tak bym bez fajek nie wyrobil wiec nie mam zbytniego wyboru...

PS: Właśnie wróciłem ze spacerku ;-) 300mg weszło ^_^
forgetting
  • 129 / / 0
"to sie nadaje do jakiejs komedii o cpunach:jestem tak ucpany ze az sie rozplywam,ale bez fajki ...no nie dam rady

zycze wam ucpanych ,ufazowanych jak psiaki,nawalonych ze pozal sie boze wesolych swiat "

rabany xDD dziekuje, opiaty to najlepsze gowno jakie spotkalem ;) kocham je bardziej niz wlasna matke;p za za pol kilo hery sprzedal bym wlasna matke xD moze jestem pojebanyy alee to piekne zwlaszcza hera ktora doznaje od niedawna ale co do tematu , taa fajki sa kochane po kodzie, mowilem ze nigdy nie bede jaral tytoniu, aa jaram jak pojebany tylko dla kody, naszej kochanej siostry, nasza kochana trojca hera,morfa,koda ;) , Zycze przecpanych, napizganych, nagrzanych wakacji;) i dnia dziecka;p P.z.D.r ja od wrzesnia zaczynam w Toruniu odwyk, wiecc muszee cpac na maxa P.z.D.r
Uwaga! Użytkownik ganja ZAGOR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3732 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wawoj »
GANJA ZAGOR pisze:
Zycze przecpanych, napizganych, nagrzanych wakacji;) i dnia dziecka;p P.z.D.r ja od wrzesnia zaczynam w Toruniu odwyk, wiecc muszee cpac na maxa P.z.D.r
Dzięki i powodzenia ;-)

Co do tematu, to na codzień nie palę papierosów, bo rzuciłam, ale na kodzie nie potrafię sobie domówić. Dzięki temu łapię ten zadymiony i zrelaksowany klimat ^_^
Swoją drogą podziwiam Was, że podczas lotu czytacie książki czy oglądacie filmy, bo mi najwięcej przyjemności sprawia wtedy nierobienie absolutnie niczego. Mogłabym te dwie godziny patrzeć się w sufit i myśleć jedynie o tym jak mi dobrze... Choć rozmowy też mogą być przyjemne, bo emanuję wtedy empatią i jestem potulna jak baranek, nie do poznania he he :-D

A na mnie czekają 2 opakowania Antidolu, więc życzę miłego wieczoru ^_^
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 678 / 2 / 0
W samym peaku też nie potrafię czytać książek, ale jak schodzi, szczególnie wieczorem, to czytanie ulubionej lektury to jest super przyjemność. Mi najlepiej na kodzie podchodzą opowiadania Sapkowskiego i saga wiedźmińska.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.